۲۰ غذایی که نباید به کودک خود بدهید


20 خوراکی ممنوع | غذاهایی که هرگز به نوزادان خود نباید بدهید!

معمولا بعد از ۵ ماهگی دیگر می توانید به کودک خود غیر از شیر غذا نیز بدهید. غذاهای متنوعی وجود دارد که می توانید با آنها شروع کنید، و البته غذاهایی هم هست که باید از آنها بپرهیزید. ما 20 مورد از آنهایی را که نباید استفاده کنید را معرفی می کنیم.

مادرها معمولاً بر اساس غریزه و آگاهی خودشان تصمیم می‌گیرند چه غذایی را به کودک از شیر گرفته‌شان بدهند یا چه غذایی را ندهند. اما برخی از اطرافیان هم توصیه‌هایی به مادران می‌کنند که مادر نمی‌داند به کدام توصیه بیشتر گوش دهد.

فهرست مواد غذایی که این بررسی نشان داد که مسئول بیشتر موارد حوادث خفگی در کودکان هستند، اینها هستند:

  1. آب نبات سفت
  2. آب‌نبات‌های دیگر
  3. مواد گوشتی به جز هات‌ داگ
  4. استخوان
  5. شیر خشک/ شیر مادر/ شیر
  6. تخمه‌ها و هسته‌ها /آجیل
  7. چیپس/ پاپ‌کورن/ چوب شور
  8. بیسکویت/ شیرینی/ کراکر
  9. غذاهای خاص متعدد
  10. هات داگ
  11. سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ یکی از منابع غنی پروتئین است و مزایای فراوانی دارد، اما برای کودکانی که کمتر از یک سال دارند ممکن است خطرناک باشد. باکتری های موجود در سفیده تخم مرغ ممکن است باعث ناراحتی معده و تحریک دیگر مشکلات در کودک شود.

12. کره بادام زمینی

کره بادام زمینی سرشار از پتاسیم، پروتئین و فیبر است. با این حال چسبندگی آن می تواند باعث رسوبات و مشکلات دهان و دندان برای کودک شود.

13. سبزیجات خام

سبزیجات منبع غنی مواد مغذی هستند و استفاده از آنها مانع بروز بسیاری از بیماری های مزمن می شود. با این حال، سبزیجاتی مانند هویج می توانند باعث خفگی کودک شوند، و باید از آنها پرهیز کرد.

14. آجیل های کامل

آجیل ها سرشار از فیبر، ویتامین E، و ال-آرژینین هستند. با این حال اندازه آجیل ها می تواند باعث انسداد مری، و در نهایت خفگی کودک شود. پس از دادن آجیل های کامل به کودک خودداری کنید.

15 غذاهای کنسرو شده

خوردن غذاهای کنسرو شده شاید راحت باشد اما برای کودک بسیار خطرناک است. ممکن است کودک دچار عفونت بوتولیسم یا دیگر باکتری ها شود.

16. ماهی

ماهی برای پوست، قلب، و موی یک فرد بالغ مفید است. با این حال، ماهی می تواند باعث تحریک آلرژی و آثار منفی روی کودکان شود. غذاهای دریای که مقدار بالایی جیوه دارند نیز برای سلامت کودک بسیار خطرناک هستند.

17. عسل

عسل یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین شیرین کننده های طبیعی است. مهم نیست تا چه حد به خواص درمانی عسل معتقد هستید، این غذا برای کودک خطرناک است. عسل حاوی اسپور و دیگر مواردی است که می تواند باعث ایجاد عفونت در کودک شود.

18. آبمیوه

آبمیوه سرشار از مزیت برای سلامتی است، و مزه اش نیز عالیست. با این حال آبمیوه به خصوص نوع بسته بندی شده اش حاوی مواد نگه دارنده ایست که سیستم گوارش کودک قادر به هضم آنها نیست. پس به کودک خود آبمیوه ندهید، و قبل از وارد کردن آبمیوه طبیعی به برنامه غذایی کودک حتما با پزشک هماهنگ کنید.

19. شیر کامل

به شکل طبیعی کودک با خوردن شیر هیچ مشکلی ندارد چون خود شیرخوار است. اما شیر گاو با آن همه پروتئین و مواد معدنی که دارد برای کودکان زیر ۱۲ ماه مناسب نیست.

20. میوه‌های خانواده مرکبات

میوه هایی مانند پرتقال، لیمو و دیگر مرکبات سالم هستند و حاوی مواد مغذی مانند ویتامین C، کلسیم، و پتاسیم هستند. با این وجود این میوه ها بسیار اسیدی هستند و می توانند منجر به انواع مشکلات معده برای بچه شوند. پس تا یک سالگی کودک سعی کنید از دادن مرکبات به او پرهیز کنید.

به خاطر بسپارید اصول غذا دادن به کودک را رعایت کنید. ابتدا با غذاهای پوره شده شروع کنید و کم کم دیگر انواع غذا را به برنامه غذایی او بیاورید.

عذاهای ممنوع

همچنین بخوانید:

علت نجویدن و قورت ندادن غذا در کودکان و درمان این عادت نادرست

بهترین روش برای نگهداری از غذای کودک در طولانی مدت

پریدن جسم در گلوی کودک،جلوگیری از خفگی کودک چگونه ممکن است؟


رعایت این توصیه‌ها برای پیشگیری از خفگی کودکان با مواد غذایی مفید است:

  • هیچگاه یک کودک کم سن را هنگام غذا خوردن از نظرتان دور نکنید. نظارت مستقیم در این مورد ضروری است.
  • کودکان هنگام خوردن مواد غذایی باید راست بنشینند، باید تعداد دندان‌های‌شان برای این کار کافی باشد، و توانایی عضلانی و رشدی مورد نیاز برای جویدن و بلعیدن غذای انتخاب‌شده برای‌شان را داشته باشند.
  • کودکان باید در آرامش و بدون شتابزدگی غذا بخورند.
  • کودکان نباید هنگام راه رفتن یا سوار بودن در ماشین یا بازی کردن غذا بخورند.
  • غذاها را به قطعات کوچک تقسیم کنید و هسته‌ها و تخمه‌های میوه‌ها را خارج کنید. سبزی‌ها را بخارپز کنید تا نرم شوند. هات‌داگ‌ها را به طور عرضی یا طولی برش بزنید.
  • به هنگام خوردن غذا به مقدار کافی مایعات در اختیار کودک قرار دهید، اما کودک نباید مواد جامد و مایعات را به طور همزمان بخورد. مایعات را در فواصل لقمه‌های غذا به کودک بدهید.
  • تنها مقدار کمی کره بادام زمینی هنگامی که کودک آماده است به او بدهید، و آن را با ژله، خامه یا نان‌های سبوس‌دار همراه کنید ( کره بادام زمینی ممکن است به سقف دهان کودک بچسبد و به صورت یک گلوله درآید).
  • هنگام انتخاب غذا برای کودک به شکل، اندازه، قوام و ترکیبات آن دقت کنید.
  • تکنیک‌های احیا مانند احیای قلبی- ریوی کودکان و مانور هیلمیش (فشار بر روی شکم از عقب برای خارج کردن غذا از راه هوایی) را بیاموزید.


بیشتر بخوانید  آیا روزه گرفتن برای کودکان ضرر دارد ؟

دیدگاهتان را بنویسید