مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

۱۵ خاصیت شگفت انگیز روغن رزماری برای پوست و مو

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



خواص روغن رزماری: 15 فایده و کاربرد روغن رزماری که معجزه می‌کند


ذهن را آرام می‌کند


اگر کمی خسته، نامطمئن، دودل یا گیج هستید، رایحه‌ی آرامش‌بخش رزماری ممکن است کمک‌تان کند تا ذهن‌تان آرام بگیرد.چند قطره روغن رزماری را روی وارمر، یا داخل دستگاه بخور بریزید تا عطر آن در فضا منتشر شود یا خیلی ساده کمی از آن را روی دست‌تان بمالید و دست‌های‌تان را به مدت یک دقیقه جلوی دهان‌ و بینی‌تان بگیرید. همه چیز برای‌تان بسیار واضح‌تر خواهد شد. همچنین تنش و استرس کم‌تری را احساس خواهید کرد.


حافظه و قوه‌ی یادگیری را بهبود می‌دهد


مقدار کمی روغن رزماری می‌تواند کمک‌تان کند که شب قبل از یک امتحان مهم مجبور نباشید با شتاب در بخوانید و خودتان را آماده کنید. ثابت شده است که روغن رزماری علاوه بر این‌که اضطراب و استرس‌تان را کاهش می‌دهد، می‌تواند قدرت حافظه را به خوبی افزایش دهد.در حقیقت، مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۳ صورت پذیرفت، نشان داد عطر رزماری سبب بهبود قابل‌توجهی در عملکرد، کیفیفت حافظه و فاکتورهای حافظه‌ی دوم در بزرگسالان سالم شد. همچنین به آنها کمک کرد که هشیارتر باشند.


مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، این یافته‌ها را تایید می‌کند- طبق این مطالعه رایحه‌ی تند می‌تواند سرعت و دقت را در هنگام انجام برخی کارهای ذهنی بالا ببرد.بیماران آلزایمری نیز می‌توانند از رایحه‌ی بی‌نظیر رزماری بهره ببرند. مطالعه‌ای کوچک نشان داده‌است که یک ماه رایحه‌درمانی با استفاده از روغن‌های رزماری، لیمو، اسطوخودوس و پرتقال عملکرد شناختی را در آدم‌ها به ویژه کسانی که مبتلا به این نوع خاص از زوال عقل هستند، بالا می‌برد. برای استفاده‌ی کامل از مزایای این روغن، آن را در اتاق‌تان داخل دستگاه بخور بریزید و مستقیما استنشاق کنید یا آن را روی شقیقه‌های‌تان بمالید.


جریان خون را بهبود می‌دهد


روغن رزماری یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای بهبود گردش خون در بدن است. اگر گاهی دچار گرفتگی عضلات می‌شوید، دست و پا‌های‌تان یخ می‌کند یا درد عضلانی دارید، مقدار کمی روغن رزماری را با یک روغن حامل مخلوط کنید و آن را در این نواحی ماساژ بدهید.


سردرد را درمان می‌کند


اگر روغن رزماری را روی پوست‌تان بمالید، درد را درمان می‌کند و گردش خون را بهبود می‌دهد، و به این ترتیب می‌تواند میگرن یا سردردهای ضربان‌دار را تسکین دهد.یک قطره از این روغن را به صورت موضوعی روی شقیقه‌های‌تان یا هر جایی از سرتان که درد می‌کند بمالید. همچنین می‌توانید روغن را روی دست‌های‌تان بمالید و آنها را به مدت یک دقیقه جلوی دهان و بینی‌تان بگیرید.اگر سردردتان با استرس مرتبط باشد، با استفاده از رزماری می‌توانید علت ریشه‌ای این درد را کاهش بدهید.


سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند


رزماری به لطف خواص ضد باکتری و ضد قارچی که دارد، یک روغن معطر مهم برای بهبود سیستم ایمنی بدن‌مان است زمانی که فصل آنفولانزا و سرماخوردگی از راه می‌رسد.یکی از بهترین روش‌ها برای بهبود سیستم ایمنی بدن ماساژ تخلیه‌ی لنف با استفاده از روغن رزماری است. سیستم لنفاوری ما به از بین رفتن مواد زائد بدن کمک می‌کند. با ماساژ دادن غدد لنفاوی می‌توانیم به سیستمی که دچار کندی شده کمک کنیم تا فرآیند‌ی سم‌زدایی بدن را تقویت کند.

بیشتر بخوانید  خواص دارویی و درمانی و فواید پرک (سنبله ارسبرانی) و عرق پرک


رزماری یکی از بهترین روغن‌های معطر برای تحریک فعالیت عمل پاکسازی و حمایت از آن است. چند قطره روغن رزماری را با یک روغن حامل ترکیب کنید و آن را روی بازوهای‌‌تان تا غدد لنفاوی زیر بغل‌تان بمالید. از وسط قفسه‌ی سینه‌ به سمت زیر بغل‌ بمالید و سپس روی گردن‌تان از بالا به پایین روغن را بمالید. ساق پاها را از پایین به بالا و تا داخل کشاله‌ی ران‌تان با روغن ماساژ دهید. البته، حتی دراز کشیدن در وانی که حاوی روغن رزماری است، می‌تواند با کاهش دادن استرس، عملکرد سیستم ایمنی را بهبود دهد. یکی از دلایل اصلی عملکرد ضعیف سیستم ایمنی بدن، استرس است.


درد عضلات و مفاصل را کاهش می‌دهد


کامیشن‌ای ( German Commission E) انجمن مشورتی علمیِ نسخه‌ی آلمانی FDA تایید کرده‌است که روغن رزماری درد عضلانی و آرتریت (التهاب مفاصل) را بهبود می‌دهد. خیلی ساده کمی از این روغن را روی عضلات و مفاصلی که درد دارد بمالید؛ خواص ضد درد و ضد التهاب رزماری خیلی سریع وارد عمل می‌شود.


مشکل هضم را درمان می‌کند


روغن رزماری را می‌توان برای رهایی از علائم سوء هاضمه استفاده کرد. اگر از باد شکم، درد معده، یبوست یا نفخ رنج می‌برید، رزماری را امتحان کنید.روغن رزماری را با یک روغن حامل ترکیب کنید و آن را روی شکم‌تان ماساژ بدهید. همچنین می‌توانید حمام با روغن رزماری را امتحان کنید که همین تاثیر را دارد. حتی برخی می‌گویند، اگر این روغن را کف پای‌تان مالش بدهید، مشکل سوء هاضمه‌تان تا حدی برطرف خواهد شد. این درمان‌ها بسیار ملایم‌تر از قرص‌های مسهل یا داروهایی هستند که برای رفع مشکلات هاضمه بدون نسخه به فروش می‌رسند.


برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفولانزا موثر است


برای بهبود نشانه‌های سرماخوردگی یا آنفولانزا – گرفتگی بینی، سرفه و احتقان- یک یا دو قطره روغن رزماری را هر چند ساعت یک بار روی قفسه‌ی سینه و گلوی‌تان ماساژ بدهید. خواص ضدعفونی کننده‌ی این روغن برای درمان عفونت‌های تنفسی مفید است.


شوره‌ی سر را از بین می‌برد


رزماری به لطف خواص ضدقارچی که دارد، می‌تواند به عنوان یک درمان ملایم و موثر برای شوره‌ی سر استفاده شود. خیلی ساده چند قطره از این روغن را در شامپوی‌تان بریزید و خوب سرتان را ماساژ بدهید، از این راحت‌تر نمی‌شود! بهترین حالت این است که روغن رزماری را رقیق کنید و آن را روی کف سرتان استعمال کنید، چون اگر رقیق نشود ممکن است باعث بیش‌تر پوسته پوسته شدن کف سر شود.


رشد مو را تحریک می‌کند


رزماری قرن‌ها به خصوص در ناحیه‌ی مدیترانه، برای تحریک رشد مو استفاده شده‌است. مطالعه‌ای که روی ۸۴ نفر مبتلا به طاسی منطقه‌ای (که باعث ریزش تکه‌ای مو می‌شود) انجام شد، نشان داد آن‌هایی که کف سرشان را با رزماری و دیگران روغن‌های معطر به طور روزانه و به مدت هفت ماه ماساژ دادند، شاهد رشد قابل‌توجه موهای‌شان بودند در مقایسه با کسانی که سرشان را بدون روغن معطر ماساژ دادند.

بیشتر بخوانید  ۵ خاصیت شگفت انگیز روغن سداب + طرز تهیه روغن گوش


می‌توانید برای شستشوی دهان از رزماری استفاده کنید


بر خلاف دهان‌شویه‌های حاوی الکل که می‌توانند تعادل ظریف باکتری‌های خوب موجود در دهان را بر هم بزنند، یک روغن معطر خانگی هم ملایم و هم موثر است.خواص ضد میکروبی رزماری می‌تواند باکتری‌های بد مسئول پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه را از بین ببرد و حتی مشکل بوی بد دهان را درمان کند.یک فنجان آب مقطر را با بیست قطره روغن رزماری مخلوط کنید. اگر دوست دارید عطر نعنای دهان‌شویه‌های معمولی را نیز داشته باشید، می‌توانید چند قطره روغن نعناع فلفی به این ترکیب اضافه کنید. یادتان باشد که هر بار قبل از استفاده بطری را تکان دهید.


از شر سلولیت خلاص شوید


از آن‌جایی که رزماری جریان خونی را که مواد زائد بدن‌مان را خارج می‌کند، بهبود می‌دهد، یک روغن ایده‌آل برای از بین بردن سلولیت‌ها است- همان گودی‌های روی قسمت‌هایی از بدن که خلاص شدن از آنها بسیار دشور است.دو قطره روغن رزماری و دو قطره روغن رازیانه را به سه قاشق چای‌خوری روغن حامل مانند روغن زیتون، جوجوبا یا روغن بادام اضافه کنید. این ترکیب را به طور روزانه در نواحی دارای مشکل ماساژ بدهید. ماساژ تخلیه‌ی لنف با استفاده از روغن رزماری نیز برای از بین بردن سلولیت بسیار موثر خواهد بود.


ترک‌های روی پوست را محو می‌کند


روغن رزماری یکی از بهترین روغن‌های معطر برای از بین بردن ترک‌های پوستی است، به خصوص زمانی که باروغن نارگیل که درمان شگفت‌انگیز دیگری برای ترک خوردگی پوست است، ترکیب شود. نواحی دارای ترک را با این روغن ماساژ دهید تا ترک‌ها کم‌کم محو شوند.


جوش‌ها را از بین می‌برد


اگر شما از جوش یا کورک رنج می‌برید، بهتر است به محصولات مراقبت از پوست‌تان یک ماده‌ی دارای خواص ضد باکتری اضافه کنید. می‌دانیم که شستشودهنده‌های آنتی‌باکتریال تجاری چه‌قدر برای پوست‌مان مضر هستند، اما استفاده از یک شوینده‌ی خانگی تهیه‌ شده از روغن رزماری هم بی‌خطر است و هم تاثیر بسیار زیادی دارد.روغن رزماری را با روغن کرچک یا هر روغن حامل دیگری که دوست دارید مخلوط کنید. صورت‌تان را با این ترکیب ماساژ بدهید و سپس با یک لیف گرم صورت‌تان را پاک کنید. به همین راحتی- پوست‌تان به سرعت نرم و صاف خواهد شد.


کاربردهای روغن رزماری در باغ و باغچه


حشره‌کش طبیعی


حشره‌کش‌هایی را که در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسند، فراموش کنید. آنها برای محیط زیست، سلامتی و کیف پول‌مان مضر هستند… و همه‌‌ی زنبورها را می‌کشند. ده قطره از روغن‌های رزماری، نعناع، آویشن و میخک را در یک بطری اسپری‌دار پر از آب مخلوط کنید و یک دافع حشرات طبیعی بسازید. این ترکیب نه تنها آفت‌ها را از بین می‌برد بلکه از رشد قارچ‌هایی که باعث خرابی گیاهان‌ زیبا‌ی‌تان می‌شود، جلوگیری می‌کند. قبل از استفاده بطری را تکان دهید و آن را در تمام باغ اسپری کنید. این ترکیب حتی برای باغ سبزیجات‌تان هم بی‌خطر است!


پشه‌ها را دفع می‌کند


رزماری یک گیاه گلدار فوق العاده است که برای دفع موثر پشه‌ها و دیگر حشرات معروف است، و تازه پروانه‌ها را به باغ‌تان جذب می‌کند.کمی روغن رزماری و آب مقطر را با هم ترکیب کنید و آن را در یک بطری اسپری‌دار بریزید. حالا یک پشه‌کش خیلی ساده و طبیعی دارید بدون این‌که از مواد شیمیایی استفاده کرده باشید. حدود ۱۰ تا ۲۰ قطره روغن رزماری در ترکیب با ۳۰ میلی‌لیتر آب به راحتی از عهده‌ی پشه‌ها برمی‌آید. فقط یادتان باشد قبل از مصرف بطری را تکان دهید.

بیشتر بخوانید  آداب و رسوم تابستانی روزه داری و تغذیه سالم در ماه رمضان


یک خوشبوکننده‌ی طبیعی هوا است


شما دوست ندارید پول‌تان را برای خوشبوکننده‌های مصنوعی داخل فروشگاه‌ها خرج کنید، که فقط آلرژی و آسم را تشدید می‌کنند و معمولا حاوی مواد سرطان‌زا هستند. در عوض، خانه‌تان را با روغن معطر رزماری خوشبو و پرطراوت کنید. چند قطره از این روغن را به کمی آب اضافه کنید و آن را در خانه و حتی ماشین‌تان اسپری کنید ( همیشه قبل از این‌که این ترکیب را روی پارچه اسپری کنید، در یک منطقه‌ی دور از دید آن را امتحان کنید).


می‌تواند یک اسپری چندمنظوره برای نظافت باشد


روغن رزماری، به لطف خواص ضد باکتری، ضد قارچ، و ضد ویروسی‌اش و همچنین ضدعفونی‌کننده بودن‌اش، برای تمیز کردن کانتر آشپزخانه و دیگر فضاها فوق‌العاده است. نصف فنجان سرکه سفید مقطر، نصف فنجان آب و ۱۲ قطره روغن رزماری را با هم مخلوط کنید. این ترکیب را داخل یک بطری اسپری‌دار بریزید و برای نظافت آشپزخانه از آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید دیگر روغن‌های معطر و قوی را به این ترکیب اضافه کنید. مثلا روغن میخک، اوکالیپتوس، اسطوخودوس، سنبل هندی، نعنا، مریم گلی یا آویشن را امتحان کنید.


عوارض و مضرات روغن رزماری


  • اگر پوست حساسی دارید بهتر است که از روغن رزماری استفاده نکنید چون می تواند باعث قرمزی پوست شود.

  • روغن رزماری را همیشه دور از دسترس اطفال نگه دارید.

طرز تهیه روغن رزماری اصل


  1. طرز تهیه روغن رزماری خوراکی با روغن رزماری که برای استعمال خارجی استفاده می شود متفاوت می باشد.اگر می خواهید برای آشپزی از روغن رزماری استفاده کنید، می توانید مقداری برگ های رزماری تازه را به روغن های خوراکی از جمله روغن زیتون یا روغن کنجد اضافه کنید.

  2. برای تهیه روغن رزماری که برای استعمال خارجی استفاده می شود می توانید از روش تقطیر استفاده کنید، در این روش برگ های رزماری را در آب ریخته و با دمای زیاد می جوشانند، به این ترتیب آب تبخیر شده و روغن برگ ها در ظرف باقی می مانند، روغن سرد شده را خنک کرده و جمع آوری می کنند.

  3. در روشی دیگر یک فنجان رزماری تازه را با 2 فنجان روغن زیتون یا روغن بادام ترکیب کرده و به مدت 5 تا 10 دقیقه در ظرفی حرارت می دهند، سپس روغن را سرد کرده و با آبکش برگ های رزماری را از آن جدا می کنند.

  4. روغن رزماری ما آماده است آن را درون ظرفی بریزید و در یخچال نگهداری کنید، این روغن را تا دو هفته می توانید در یخچال نگهداری کنید.


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *