۱۵ تا از مهم ترین خواص سویا آجیلی



مجله دلگرم | سویا آجیلی، یکی از تنقلات پرارزشی است که گرچه به اندازه پسته و بادام محبوب نیست، اما برخی خانواده‌ها از آن همچون مغزهای آجیلی در شب‌نشینی‌ها استفاده می‌کنند یا به عنوان یک میان وعده مفید در اختیار فرزندان خود قرار می‌دهند. دانه سویا آجیلی به دلیل قیمت مناسب و ارزش غذایی بالا، امروزه طرفداران بیشتری پیدا کرده است و به تازگی در مزه‌های مختلف نمکی، ترش، فلفلی، معطر و آجیل سویا با روکش شکلات و ماست به بازار عرضه می‌شود. برای آشنایی بیشتر با فواید سویا آجیلی با ما همراه باشید.


سویا آجیلی چه خواص و فوایدی دارد؟


مرطوب کننده طبیعی پوست


وقتی بحث حفظ سلامتی پوست به‌میان می‌آید، هیدراته بودن پوست یک ضرورت است. دانه سویا برای پوست مختلط مانند یک مرطوب‌کننده عمل‌می‌کند و برای خلاصی از خشکی و پوسته‌پوسته‌شدن پوست نیز مفید است. اگر پوست‌تان چرب است، می‌توانید از آجیل سویا برای رفع چربی اضافه پوست‌تان استفاده‌کنید.،


جوان سازی پوست صورت


دانه‌ی سویا می‌تواند علائم مشخص پیری مانند تغییررنگ پوست، چین‌ و چروک، نقطه‌های سیاه، خطوط و غیره را نیز کاهش‌دهد. هنگامی که پیرمی‌شویم، بدن‌مان شروع به ازدست دادن استروژن می‌کند. استروژن هورمونی حیاتی است که قابلیت ارتجاعی پوست را حفظ‌می‌کند. فیتواستروژن‌های (استروژن‌های گیاهی) موجود در دانه‌ی سویا به تولید استروژن بیشتر در بدن و درنتیجه کاهش چین‌وچروک و خطوط کمک‌می‌کند


پاک سازی پوست صورت


سویا حاوی ویتامین E است که می تواند باعث پاکسازی سلول های مرده پوست شود.


برای تقویت ناخن‌ها


اگر ناخن‌های شکننده‌ای دارید، دانه‌ی سویا می‌تواند بهترین چیز برای‌تان باشد. به‌مدت شش‌ماه، سویا را به رژیم غذایی خود اضافه‌کنید. این کار ناخن‌های‌تان را تقویت‌کرده و آنها را براق هم می‌کند. دانه‌ی سویا به مرطوب‌کردن ناخن و درمان عفونت‌های قارچی آن هم معروف است

بیشتر بخوانید  ترافل شکلات تیره


نرم کننده موی سر


آجیل سویا به عنوان یکی نرم کننده طبیعی مو عمل کرده و موها را صاف و براق می کند.


باعث درخشش مو می‌شود


دانه‌ی سویا برای داشتن موی صاف، نرم و براق نیز به‌کارمی‌رود. می‌توانید به‌مدت سه‌ماه، عصاره دانه‌ی سویا را به‌طورمنظم روی موهای‌تان بگذارید و به نتیجه دلخواه‌تان برسید


اسیدهای چرب امگا۳


روغن سویا، مانند جلبک و ماهی روغنی، سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است. این ویژگی، دربرابر خیلی از بیماری‌های قلبی‌عروقی از بدن محافظت‌می‌کند


بارداری و زنان باردار


آجیل سویا حاوی مقادیر بالای ویتامین B و اسید فولیک است که برای زنان باردار مفید بوده و از نقص لوله عصبی در جنین پیشگیری می کند.


دانه سویا منبع غنی از ویتامین های C و E و K و همچنین مواد معدنی مانند کلسیم، منگنز، فسفر، منیزیم، آهن و مس است که برای رشد جنین در دوران بارداری ضروری می باشند.


سویا آجیلی


یائسگی


دانه سویا منبع خوبی از ایزوفلاون هاست که از اجزای اساسی سیستم تولید مثل هستند، در طول دوره یائسگی که میزان استروژن به طور قابل توجهی کاهش می یابد ایزوفلاون ها قادر به اتصال به سلول های گیرنده استروژن هستند و می توانند علائم یائسگی مانند نوسانات خلقی، گرگرفتگی و گرسنگی را کاهش دهند.


اسید فیتیک


سویا اسیدفیتیک دارد که مانند یک آنتی‌اکسیدان عمل‌می‌کند. این اسید می‌تواند با بسیاری از بیماری‌ها مانند سرطان، دیابت، التهاب، تومور و غیره مبارزه‌کند.


آجیل سویا به شنوایی کمک می‌کند


دانه‌ی سویا سرشار از آهن و روی است. این دانه، به انبساط مویرگ‌ها، نرم‌کردن سلول‌های قرمز خون و تحریک تامین خون برای گوش کمک‌می‌کند. این می‌تواند مانع ازدست‌دادن شنوایی در افراد مسن شود

بیشتر بخوانید  طرز تهیه آب گوجه فرنگی در منزل + خواص و مضرات آب گوجه فرنگی


پروفایل لیپیدی را افزایش‌می‌دهد


دانه سویا توانایی افزایش پروفایل لیپیدی خون را دارد. شیر سویا چربی غیراشباع بالا و کلسترول صفر دارد. اسیدهای چرب تک‌غیراشباع و چندغیراشباع موجود در دانه‌ی سویا از انتقال کلسترول در جریان خون جلوگیری‌می‌کند. اگر می‌خواهید غلظت تری‌گلیسیرید خون (LDL) را پایین‌آورده و سطح (HDL) را بالاببرید، مصرف منظم سویا را امتحان‌کنید.


کاهش وزن را تسریع میکند


آجیل سویا حاوی مقادیر بالایی فیبر است که باعث کاهش اشتها شده و به لاغریو کاهش وزن افراد کمک می کند. شیر سویا که از دانه‌‌ سویا گرفته‌می‌شود، در مقایسه با شیرهای دیگر قند کمتری دارد. شیر کامل سویا مانند شیربدون چربی، ۸۰ کالری دارد. اسید چرب تک‌غیراشباع موجود در این شیر می‌تواند از جذب چربی در روده جلوگیری‌کرده و به کاهش وزن کمک‌کند


سلامت رگ‌های خونی را تقویت‌می‌کند


دانه‌ی سویا حاوی آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی قوی مانند اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۳ است که می‌توانند از رگ‌های خونی دربرابر ضایعات و خونریزی جلوگیری‌کنند. این ماده مغذی در تشکیل جداره رگ‌های خونی موثر است و به دفاع از سلول‌های جداره دربرابر حمله رادیکال‌های آزاد و رسوب کلسترول کمک‌می‌کند. فرآیند دفاع، روان‌بودن و انعطاف‌پذیری رگ‌های خونی را تقویت‌کرده و ازاین طریق به تنظیم فشارخون بدن کمک‌می‌کند.


بیشتر بخوانید:


فواید و مضرات پودر پروتئین سویا


فواید دارویی و درمانی روغن سویا



چنانچه این مطلب را مفید میدانید با لایک کردن و به اشتراک گذاشتن آن، از ما حمایت کنید. نظرات، پیشنهادات و مقاله های درخواستی خود را از طریق قسمت دیدگاه ها برای ما ارسال کنید.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه ۵ مدل کیک ساده اسفنجی


دیدگاهتان را بنویسید