بهرام عبداللهی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای اجرای این قراردادها بیش از ۷۶ میلیارد و ۸۸۰ میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات تملک سرمایهای ملی و استانی پیشبینی شده است و پیمانکاران انتخاب و عرصههای منابع طبیعی به پیمانکاران تحویل داده شد.
به گفته وی، این قراردادها براساس بند “ب” ماده ۲۹ احکام دائمی به منظور استفاده از ظرفیت تشکلها و جوامع محلی اجرایی میشود تا بتوان از ظرفیت شرکتهای تعاونی بخش جنگلنشینان و مراتعنشین و شرکت تعاونی فراگیر برای گشت، مراقبت و کنترل اطفاء حریق استفاده شود.
وی اظهار داشت:هماکنون ۱۰ شرکت تعاونی فراگیر و بیش از ۲۰ شرکت تعاونی جنگلنشین در استان فعال است که در امسال با ۱۳ شرکت تعاونی قرارداد منعقد شده و ۸۶ نفر برای اجرای طرح گشت، مراقبت و کنترل اطفاء حریق به کارگیری شده است.
عبداللهی افزود: در استان ۷۴ پارسل (پهنه بندی) در عرصههای جنگلی و مرتعی استان وجود دارد.
وی با اشاره به خشکسالی امسال و کاهش بارش و افزایش وقوع آتشسوزی، گفت: این قراردادها به منظور بالا بردن ضریب حفاظت از عرصههای منابع طبیعی، پیشگیری از قطع جنگل، قاچاق محصولات جنگلی و جلوگیری از تخریب عرصه منابع طبیعی برای استفاده از ظرفیت نیروهای شرکتی منعقد شده است.
به گفته وی، واگذاری عرصههای منابع طبیعی بر اساس دستورالعمل سازمان جنگلها و مراتع براساس پهنهبندیهای انجام شده در استان در بخش جنگل و مرتع انجام شده است.
عبداللهی افزود: با توجه به افزایش حقوق کارگران و بیمه نسبت به سالگذشته، هزینه این قرارداد نیز بیش از ۹۰ دصد رشد داشته است.
وی افزود: یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری نیز بر فعالیت این شرکتها و نیروهای بهکار گرفته شده در این قراردادها نظارت دارد.
به گزارش ایرنا،هماکنون ۷۴۰ هزار هکتار وسعت استان شامل جنگلها و مراتع متراکم و نیمه متراکم با تراکم پوشش بیش از ۲۵ درصد در شرایط بحرانی آتشسوزی قرار دارد و به ازای هر ۶ هزار هکتار جنگل و یک نیروی قرقبان و ۳۰ هزار مرتع یک نیروی قرقبان در عرصههای منابع طبیعی استان فعال است.