۱۳ خاصیت باورنکردنی و بی‌نظیر برای سیب گلاب


آيا شما هم یکی از علاقه‌مندان به سیب گلاب هستید؟ یکی از میوه‌های تابستانی بسیار خوشمزه، سیب گلاب است که با داشتن مواد مغذی ارزشمند، دارای خواص فوق العاده‌ای بوده و مصارف درمانی فراوانی نیز دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با خواص سیب گلاب آشنا کنیم و اطلاعاتتان را در این زمینه بالا ببریم. با ما همراه باشید.

 سیب گلاب

 

ترکیبات سیب گلاب

سیب گلاب دارای ترکیبات ارزشمندی از جمله آنتی اکسیدان آنتوسیانین، ویتامین A، ویتامین‌های گروه B از جمله تیامین، نیاسین، اسید فولیک، پتاسیم، فسفر، روی، آهن، کلسیم، نیاسین و پانتوتنیک اسید است. همچنین اگر سیب دارای پوست قرمز باشد، حاوی آنتی اکسیدان فلاونوئید نیز خواهد بود.

خواص سیب گلاب

۱. بهبود عملکرد دستگاه گوارش

سیب گلاب به سبب داشتن فیبر بالای خود می‌تواند به سلامتی دستگاه گوارش کمک کند. ترش کردن معده، درد معده، ریفلاکس معده و حالت تهوع با مصرف سیب گلاب درمان شده و برطرف می‌شوند. همچنین حرکات روده با مصرف سیب گلاب بهبود پیدا می‌کند که در پی آن از بروز یبوست جلوگیری به عمل آمده و در صورت ابتلا به یبوست در درمان آن نقش خواهد داشت.

معده درد

۲. پیشگیری از سرطان

با توجه به اینکه یکی از مواد مغذی پر ارزش در سیب گلاب آنتی اکسیدان‌ها هستند، این ترکیبات با رادیکال‌های آزاد مقابله کرده و به خنثی کردن آن‌ها می‌پردازند. آنتی اکسیدان‌های موجود در سیب گلاب از بروز سرطان جلوگیری می‌کنند. یکی از سرطان‌های قابل پیشگیری با مصرف سیب گلاب سرطان ریه است.

۳. کاهش استرس

اگر قبل از خواب سیب گلاب مصرف کنید، باعث می‌شود خوابی آرام داشته باشید و استرس و اضطراب در شما کاهش یابد

بیشتر بخوانید  گزارش نهایی علت سقوط بالگرد شهید ابراهیم رئیسی اعلام شد

استرس

۴. مفید برای کاهش وزن

فیبر بالای موجود در سیب گلاب با پر کردن معده به مدت طولانی می‌تواند به کاهش اشتها بیانجامد که نتیجه آن ایجاد یک وزن ایده‌آل است.

۵. بهبود سلامت دهان و دندان

اسید موجود در سیب گلاب باعث شده تا جویدن آن استحکام لثه‌ها و دندان‌ها را در پی داشته باشد. همچنین مصرف سیب گلاب باعث از بین بردن میکروب‌های دهان و دندان شده و در رفع بوی بد دهان نیز نقش بسزایی دارد.

بوی بد دهان

۶. درمان کم خونی

سیب گلاب دارای مقادیری آهن است. آهن موجود در سیب گلاب می‌تواند کم خونی را به ویژه در کودکان و نوزادان درمان کند.

۷. کاهش کلسترول خون

یکی دیگر از خواص سیب گلاب کاهش کلسترول بالای خون است که به واسطه‌ی فیبر بالای موجود در آن انجام می‌شود. کاهش کلسترول خون می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در افراد پیشگیری کند. پلی فنول‌ها ترکیباتی هستند که خواص آنتی اکسیدانی دارند. این ترکیبات در سیب گلاب وجود دارند و می‌توانند باعث پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی شوند.

۸. کمک به سلامت جنین

مقادیر بالای فولات موجود در سیب گلاب می‌تواند از نقص لوله عصبی جنین طی دوران بارداری پیشگیری کند. همچنین گفته می‌شود مصرف سیب گلاب در دوران بارداری جنین را از بیماری‌های ریوی و آسم محافظت می‌کند.

۹. جلوگیری از آلزایمر

سیب گلاب با داشتن خواص آنتی اکسیدانی که دارد می‌تواند فراموشی و آلزایمر را از سلول‌های مغز دور کند.

۱۰. بهبود سلامت پوست

یکی از مواد موجود در سیب گلاب که به فراوانی نیز یافت می‌شود ویتامین C است. ویتامین C می‌تواند به عنوان یک آبرسان قوی برای پوست عمل کند و خاصیت کشسانی پوست رابالا ببرد و به این طریق باعث جوان سازی پوست صورت شود. همچنین مصرف سیب گلاب می‌تواند چین و چروک صورت را کاهش داده و پوستی صاف و جذاب را به شما هدیه دهد.

بیشتر بخوانید  سگ شکاری شیمی علیزاده ادامه دارد؛ به نیمه نهایی برسید!

۱۱. تقویت مو

آنتی اکسیدان‌هایی که در سیب گلاب وجود دارند گردش خون را در پوست سر بالا می‌برند و در نتیجه، مو‌ها تقویت شده و به خوبی و به سرعت رشد می‌کند.

۱۲. کمک به درمان پسوریازیس 

با توجه به تحقیقات انجام شده، مصرف سیب گلاب به صورت روزانه التهاب و خارش را در بیمارانی که به بیماری پسوریازیس مبتلا شده اند درمان می‌کند.

۱۳. تقویت سیستم ایمنی

ویتامین C که با مصرف سیب گلاب به بدن می‌رسد می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و بدن را در مقابل خیلی از بیماری‌ها مقاوم سازد.

خارش

طبع و کاربرد سیب گلاب

سیب و گلاب دارای طبع گرم و‌تر است و گزینه‌ای مناسب برای افرادی به شمار می‌رود که طبعی سرد و خشک دارند. افرادی با طبع گرم بایستی در صورت مصرف بالا، آن را با ماده متعادل کننده طبع همراه سازند. سیب گلاب اغلب به صورت خام مصرف می‌شود و علاوه بر این، می‌توان از آن یک مربای خوشمزه تهیه کرد. همچنین می‌توان از سیب گلاب در تهیه کمپوت، خورش، حلوا و فالوده سیب نیز استفاده کرد.

شما از خواص سیب گلاب چه می‌دانید؟ آیا سیب گلاب و یا فرآورده‌های آن مورد علاقه شما هست؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید