۱۲ خاصیت بی نظیر و باور نکردنی لپه



خواص باور نکردنی لپه


لپه از گروه حبوبات، یک گیاه دو لپه‌ای است و در خانواده نخود جای می‌گیرد. می‌دانید که حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسب‌ترین جایگزین برای گوشت هستند زیرا علاوه بر پروتئین، مقداری نشاسته هم دارند. بنابراین هم انرژی بدن را تامین می‌کنند و هم پروتئین مورد نیاز را به مصرف‌کننده می‌رسانند.


از خواص لپه جایگزینی مناسب برای گوشت


هر واحد غذایی لپه که حدود یک فنجان نپخته است، معادل یک واحد گوشت یعنی 60 تا 90 گرم وزن دارد. بیش‌ترین ارزش غذایی حبوبات به پروتئینشان بازمی‌گردد و برای افرادی که دچار سوءتغذیه هستند، کودک یا سالمندند یک انتخاب مناسب تلقی می‌شوند.


با خوردن هر 100 گرم لپه 22 گرم پروتئین تامین می‌شود بنابراین کسانی که گوشت نمی‌خورند، بهتر است که لپه را به عنوان یکی از اعضای خانواده حبوبات با برنج مخلوط و آن را مصرف کنند.


از خواص لپه جایگزینی مناسب برای شیر و لبنیات


لپه از منابع گیاهی کلسیم : لپه از منابع گیاهی کلسیم نیز هست به طوری که با خوردن 100 گرم از آن حداقل 60 میلی‌گرم کلسیم تامین می‌شود البته این مقدار جذب پایین‌تری دارد اما برای آن‌هایی که شیر و لبنیات نمی‌خورند یک عادت غذایی مناسب تلقی می‌شود.


از خواص لپه جبران کم‌خونی فقر آهن


لپه و فقر آهن: لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کم‌خون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب می‌آید. مصرف هر پیمانه لپه، 14درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین می‌کند.

بیشتر بخوانید  راحت ترین راه برای تهیه حلوا بستنی


از خواص لپه منبع غنی فیبر


لپه منبع غنی فیبر است به همین دلیل برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی توصیه می‌شود.


از خواص لپه داشتن مواد مغذی


از نظر انرژی یک واحد غذایی لپه پخته، حدود 231 کیلو کالری انرژی و 16 گرم پروتئین است. با استفاده روزانه لپه می توان انرژی مورد نیاز بدن را تامین کرد.


از خواص لپه داشتن ویتامین B١، B٦ و اسیدفولیک


لپه منبع خوب ویتامین B١، B٦ و اسیدفولیک نیز می‌باشد. البته به شرطی که خیلی پخته نشود چون ویتامین‌های گروه B در برابر حرارت ناپایدارند.


از خواص لپه کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی


لپه و بیماری‌های قلبی عروقی: لپه منبع غنی فیبر است به همین دلیل برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی توصیه می‌شود.


از خواص لپه داشتن پتاسیم و تنظیم فشارخون


لپه و تنظیم فشارخون: عامل دیگری که باز هم لپه را در کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی و تنظیم فشارخون برجسته می‌سازد، وجود پتاسیم است. به طوری که هر واحد آن حدود 710 میلی‌گرم پتاسیم دارد. در مقابل پتاسیم، مقدار سدیم لپه کم است و به همین خاطر به افراد فشارخونی خوردن آن توصیه می‌شود.


از خواص لپه مانع از ایجاد پلاک در رگ‌های خونی


لپه مانع از ایجاد پلاک در رگ‌های خونی می‌شود از این رو به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند. با قرار دادن یک وعده غذایی لپه در برنامه روزانه می توان به سلامت قلب کمک بسزایی کرد.

بیشتر بخوانید  بادمجان چقدر کالری دارد ؟ آیا برای مصرف در رژیم لاغری مناسب است ؟


از خواص لپه سلامت دستگاه گوارش


لپه و سلامت دستگاه گوارش: همان‌طور که ذکر شد لپه منبعی غنی از فیبر است به همین دلیل برای پیشگیری از یبوست توصیه می‌شود و احتمال ابتلا به بیماری‌های روده را کاهش می‌دهد و در کاهش وزن نیز موثر است.


از خواص لپه حاوی کلسیم و منیزیم و اسید چرب


لپه و بیماری دیابت: آخرین تحقیقات انجام‌شده بیانگر این است که لپه حاوی کلسیم و منیزیم و اسید چرب است و از این لحاظ برای بیماران دیابتی فوق‌العاده عالی است.


لپه موجب می‌شود که کلیه‌های این بیماران خوب کار کند و چون حاوی آنتی‌اکسیدان نیز هست برای کاهش فشارخون بالا بسیار خوب و مفید است.


گفتنی است کربوهیدرات و پروتئین موجود در حبوبات باعث می‌شوند فرد دیابتی مدت زیادی در طول روز احساس سیری کند و به سراغ مواد شیرین نرود.


از خواص لپه جایگزین خوبی برای نان و برنج


همچنین لپه دارای فیبر بالایی است و می‌تواند جایگزین خوبی برای نان و برنج باشد، البته هنگام طبخ نباید خیلی زیاد پخته شود.


لپه در مقایسه با سایر حبوبات


بهتر است لپه در برنامه غذایی هفتگی حداقل یکی، دو بار مصرف شود. یکی از ویژگی‌های بارز لپه در مقایسه با دیگر حبوبات این است که سریع پخته می‌شود.


البته لپه هم مانند سایر حبوبات نفاخ است اما چون پوست آن گرفته می‌شود به مراتب نفخش کمتر از سایر حبوبات بوده و خیلی نیاز به خیساندن ندارد.


اما افرادی که احساس می‌کنند با مصرف لپه دچار نفخ می‌شوند، بهتر است آن را خیسانده، آب آن را دور بریزند و بعد آن را به غذایشان اضافه کنند.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه 7 مدل لواشک سیب در خانه


separator line


بیشتر بخوانید:


۱۶ خاصیت باور نکردنی کتیرا در درمان بیماری ها


۸ فایده تازه کشف شده کدو حلوایی


دیدگاهتان را بنویسید