آموزش چند غذای ساده و مقوی برای افطار
شاید سفره افطار در ماه رمضان برای روزه داران همیشه جذاب باشد، اما می توان با استفاده از پخت غذاهای جدید، رنگ و بوی تازه ای به آن داد. با دلگرم همراه شوید .
آموزش غذا و دسر جدید برای افطار
1 – خوراک اردنی غذای ساده برای افطار
مواد لازم :
-
رطب: 20 عدد -
خامه فرمگرفته: نصف پیمانه -
رنده پوست لیمو: یک قاشق چایخوری -
مغز خشکبار: یکچهارم پیمانه، نیمکوب -
عسل: یک یا2 قاشق غذاخوری
روش تهیه:
1- رطبها را شسته و در صورت تمایل پوست بگیرید، سپس به کمک دسته قاشق چای خوری هسته آنها را خارج کنید، طوری که باز نشوند.
2- داخل رطبها را با خشکبار نیمکوب پر کرده و در یک بشقاب کوچک روی هم بچینید.
3- به کمک قیف خامه را روی رطب پخش کنید، سپس مخلوط عسل و رنده پوست لیمو را به کمک قاشق و به صورت نامنظم روی آن بریزید. قبل از سرو در یخچال نگه دارید.
نکتهها:
1- مخلوط مغز فندق، گردو، بادام و… برای این دسر بسیار مناسب است.
2- از پودر نارگیل، پودر قهوه، پودر کاکائو و کنجد نیز میتوانید برای تزیین استفاده کنید.
3- برای تهیه خامه فرم گرفته، خامه پاکتی را 30 دقیقه در فریزر بگذارید، سپس به وسیله همزن و با سرعت کم و در یک جهت آن را هم بزنید، این کار را تا زمانی ادامه دهید که اگر روی آن دست کشیدید، رد دست تان روی آن بماند.
2 – سوپ لیمویی یونانی خوشمزه و سبک برای افطاری
مواد لازم :
-
۸ پیمانه آب مرغ -
۱٫۵ قاشق چایخوری نمک -
نصف قاشق چایخوری فلفل سفید -
۱٫۵ پیمانه ماکارونی دانه برنجی -
کمی شکر -
۴ عدد تخم مرغ -
آب سه عدد لیموترش -
¼ پیمانه شوید تازه -
۴ تا ۶ قاچ نازک لیموترش
طرز تهیه :
-
برای تهیه سوپ، در یک قابلمه بزرگ آب مرغ را بگذارید تا بجوشد. سپس حرارت را کم کنید، نمک، فلفل و ماکارونی را اضافه کنید و ۸ دقیقه بپزیند. سپس آن را از روی حرارت بدارید. دو پیمانه از آب مرغ را کنار بگذارید. -
برای تهیه مخلوط تخم مرغ و لیمو، سفیده های تخم مرغ را در یک کاسه هم بزنید تا پف کند. زرده تخم مرغ و آب لیموترش را اضافه کنید. دو پیمانه آب مرغ داغ را روی مخلوط لیمو و تخم مرغ بریزید و مرتب هم بزنید. -
سوپ را دوباره روی حرارت قرار دهید. مخلوط تخم مرغ و لیمو را اضافه کنید و روی حرارت حدود دو دقیقه هم بزنید. -
برای سرو سوپ، آن را با فلفل ، شوید تازه و قاچ های لیمو تزیین کنید.
3 – گلوریای مرغ یک غذای نونی برای افطار
مرغ به همراه این غذا به قدری لطیف و خوشمزه می شود که شما هر لقمه آن را دوست خواهید داشت و به عنوان غذای نونی برای افطار فوق العاده است. این غذا به راحتی پخته و مجددا گرم می شود. ( البته اگر خوش شانس باشید که چیزی باقی بماند)
مواد لازم :
-
۱ کیلوگرم سینه مرغ ( ۴ یا ۵ تکه بزرگ ) که به نوارهای ۲.۵ سانتی متری بریده شده باشد. -
۱.۵ قاشق چایخوری نمک دریایی و یا به مقدار لازم -
یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه یا به مقدار دلخواه -
۱۲۵ گرم آرد برای پوشاندن مرغ -
۶ قاشق غذاخوری روغن زیتون -
۴۵۰ گرم قارچ سفید که به صورت ضخیم بریده شده باشد. -
۱ پیاز متوسط که به خوبی بریده شده باشد. -
۳ حبه سیر که به خوبی خرد شده باشد.
مواد لازم برای سس :
-
۳ قاشق غذاخوری کره بدون نمک -
۳ قاشق غذا خوری آرد برای سس -
۳۵۰ میلی لیتر عصاره مرغ -
۱ قاشق غذاخوری آب لیمو -
نصف پیمانه شیر + نصف پیمانه خامه سنگین
طرز تهیه :
-
مرغ را با نمک و فلفل چاشنی دار نموده و دو طرف آن را در آرد قرار دهید. روغن را در یک ماهیتابه بزرگ با گرمای متوسط حرارت دهید. زمانی که روغن داغ شد، مرغ ها را اضافه کرده و اجازه دهید سرخ شود تا زمانی که رنگش طلایی گردد. -
در صورتی که لازم باشد می توانید چند تا چند تا سرخ کنید. راجع به پخته شدن مرغ ها نگران نباشید. آن ها هنوز قرار است که در فر قرار گیرند. مرغ ها را به یک ظرف پیرکس ۹*۱۳ قابل پختن منتقل نمایید. -
هرچه از تکه های سرخ شده درون تابه باقیمانده است را جدا کنید. سپس روغن، قارچ و پیاز را به تابه اضافه کرده و سرخ کنید تا زمانی که رنگش طلایی شود. سیر را به آن اضافه کنید و اجازه ۱ الی ۲ دقیقه دیگر سرخ شود. مایه بدست آمده را روی مرغ ها پخش کنید. -
درون یک ظرف سس، یا یک ظرف مشابه برای درست کردن سس، کره را آب کرده و سپس آرد را درون آن هم بزنید تا رنگش طلایی روشن شود. (حدود یک الی دو دقیقه) -
عصاره مرغ، آبلیمو و فلفل را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکنواخت شود. (یک الی دو دقیقه). کمی نمک و فلفل برای طعم دار شدن، به آن اضافه نمایید. -
سس را به روی مرغ و قارچ بریزید و سپس روی ظرف پیرکس را با فویل بپوشانید و برای ۴۵ دقیقه در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم درون فر قرار دهید. -
این غذای نونی برای افطار را می توانید به صورت گرم یا داغ همراه با پوره سیب زمینی، پاستا یا برنج هم سرو نمایید.
4 – دیپ نخود و بادمجان
مواد لازم :
-
نخود پخته یا کنسرو بدونه آب : ۱ لیوان -
بادمجان کبابی : ۱ عدد -
ارده : ۲ تا ۴ ق غ -
سیر اگه له شده اش رو حساب کنید : ۱ ق چ -
نمک و فلفل : هر اندازه که شما تشخیص بدید
طرز تهیه :
-
همه اینا رو با هر دستگاهی که دم دستتونه حسابی له و لورده میکنید. -
اگه خیلی غلیظه یا با ارده کمی روونش کنید یا کمی آب نخود توش بریزید. -
و به صورت سنتی یا هر جور که دوست دارید تزیین میکنید و با نون پیتا برشته شده یا کراکرهای نمکی نوش جان بفرمایید.
5 – سوپ کلم
برای تهیه این سوپ خوشمزه و پر ادویه به کلم ،عدس قرمز، مرغ، هویج و گوجه فرنگی آبدار نیاز دارید.
مواد اولیه :
-
روغن : ۲ قاشق سوپ خوری -
پیاز خرد شده متوسط : ۱ پیمانه -
سیر قیمه قیمه شده : ۲ عدد -
هویج درشت خرد شده : ۱ پیمانه -
آب مرغ : ۶ پیمانه -
ریحان تازه خرد شده : ۱ قاشق سوپ خوری ( ۱ قاشق چای خوری ریحان خشک ) -
کلم پیچ تازه خرد شده : ۴ پیمانه معادل ۲۲۵ گرم -
نمک : ۱٫۴ قاشق چای خوری -
فلفل سیاه : ۱٫۸ قاشق چای خوری -
گوجه فرنگی متوسط خرد شده : ۱ عدد -
عدس قرمز : ۱٫۲ پیمانه
طرز تهیه :
-
در ماهی تابه روغن ریخته و شعله را به حالت متوسط قرار می دهیم. -
پیاز و هویج و سیر را درماهی تابه می ریزیم و در آن را می گذاریم، برای ۵ الی ۷ دقیقه می پزیم یا تا وقتی که سبزیجات پخته شوند گهگاهی آن را هم می زنیم. -
بعد آب مرغ و ریحان خشک ( در صورت استفاده ) را اضافه می کنیم. -
شعله را کم می کنیم و برای ۱۰ دقیقه با در روی شعله می گذاریم. -
کلم پیچ و نمک و فلفل را به آن اضافه می کنیم و ۱۰ دقیقه دیگر صبر می کنیم. -
مرغ و گوجه فرنگی و عدس قرمز و ریحان تازه ( درصورت استفاده ) را اضافه می کنیم و ۵ الی ۱۰ دقیقه می پزیم یا تا وقتی که کلم و عدس بپزد.
نکته : اگر می خواهید از عدس قهوه ای یا زرد استفاده کنید به جای عدس قرمز، شما به مدت پخت بیشتری نیاز دارید.
6 – خوراک لوبیا
این خوراک پر ادویه شامل لوبیا های مختلف و شکلات است حتماً آن را امتحان کنید.
مواد اولیه :
-
لوبیا چیتی : ۴۲۵ گرم -
لوبیا سفید پخته شده : ۴۲۵ گرم -
لوبیا قرمز پخته شده : ۴۲۵ گرم -
آب مرغ با مقداری نمک : ۱ پیمانه -
گوجه فرنگی خرد شده : ۴۰۰ گرم -
شکلات آب شده : ۳ قاشق سوپ خوری -
پودر چیلی : ۱ قاشق سوپ خوری -
خامه و پنیر چدار : اختیاری – به مقدار دلخواه
طرز تهیه :
-
در یک ظرف ۴ لیتری لوبیاها، گوجه فرنگی، ادویه چیلی، آب مرغ و شکلات آب شده را ترکیب کرده و در آن را می گذاریم. -
روی حرارت کم برای ۶ الی ۸ ساعت قرار می دهیم و برای ۱ ساعت هم روی حرارت زیاد. -
اگر مایل بودید می توانید هنگام سرو غذا بر روی آن خامه و پنیر هم بریزید.
7 – کتلت هویج ساده و راحت برای ماه رمضان
امروز میخواستم کتلت با سیب زمینی خام درست کنم اما سیب زمینی نداشتیم گفتم با هویج درست کنم که بعد کلی فکر درست کردم و انصافا خوشمزه شده بود.
مواد لازم :
-
گوشت چرخ کرده 200 گرم -
حدود 8-7 هویج کوچک -
تخم مرغ 1 عدد -
یک پیاز کوچک -
پودر نان نصف پیمانه -
نمک ، فلفل ، دارچین و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه :
-
پیاز و هویج را رنده میکنیم و آب پیاز رو میگیریم و به گوشت اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم سپس تخم مرغ ، پودر نان ، نمک و ادویه جات را خوب با هم مخلوط میکنین تا به چسبندگی کافی برسه. -
سپس یه مقدار از مواد بر میداریم و با دستمون شکل میدیم و در تابه ای که روغن داغ شده میزاریمش و به خوبی 2 طرفشو سرخ میکنیم و بقیه مواد را به همین ترتیب سرخ میکنیم.
8 – کاناپه اسفناج
مواد لازم :
-
اسفناج خرد شده : ۳ پ -
پیاز : ۱ عدد بزرگ -
نمک و فلفل و زردچوبه -
پنیرخامه ای یا ماست غلیظ یا خامه : ۲ تا ۳ ق غ -
گوجه سفت و متوسط حلقه شده : به تعداد نان تست قالب زده شده -
تخم مرغ آبپز : ۲ تا ۳ عدد -
نان تست : تعدادی -
کره : به اندازه نیاز
طرز تهیه :
-
پیاز رو نگینی کرده و سرخ میکنیم و ادویه ها رو اضافه میکنیم اسفناج خرد شده رو داخل پیاز تفت میدیم تا سبک و نرم بشه (تست طعم میگیریم و هر چی که فکر میکنید خوشمزه ترش میکنه بهش اضافه کنید) -
اجازه میدیم سرد بشه و بعد لبنیات مورد نظرتون رو با سبزی تفت خرده مخلوط کنید ( من ماست ریختم و طعمش خوب بود) -
حالا وقتشه که نون ها رو با قالب دلخواهتون قالب بزنید و روش کره بمالید و تو فر گرم تا زمانی که تست بشه قرار بدهد. -
تو این فاصله گوجه و تخم مرغ رو حلقه کنید (بهتره تخم مرغ گوجه یه اندازه باشه و از نون کوچیکتر باشه) -
از مخلوط اسفناج به اندازه ای که روی نون رو بپوشونه بر دارید و با دقت بهش شکل بدید و روی نون جمع و جورش کنید. -
و یه حلقه گوجه و یه برش تخم مرغ قرار بدید و فلفل سیاه و نوش جان.
9 – آش قمری با بلغور مناسب برای وعده افطار
مواد لازم:
تره و جعفری و در صورت موجود بودن سبزی محلی “کروز با تلفظ: KARÖZ “: یک کیلو
کروز چیست؟
گیاهی است محلی شبیه جعفری ولی بسیار درشت تر و در تهیه برخی آشها استفاده می شود همچنین برگ و ساقه های آن را می جوشانند و به همراه سرکه برای ترشیجات استفاده می نمایند، بخصوص برای کسانی که طعم تند سرکه را درون ترشیجات دوست ندارند و یا برایشان ضرر دارد.)
-
کلم قمری: دو عدد متوسط -
لپه: نصف فنجان فرانسه -
برنج نیم دان مخصوص آش: یک فنجان فرانسه -
بلغور: نیم فنجان فرانسه -
پیاز: یک عدد درشت یا دو عدد متوسط -
گوجه فرنگی رنده شده: چهار الی پنج عدد -
رب: دو قاشق غذاخوری -
نمک، پودر فلفل قرمز، زردچوبه: به میزان کافی (طعم این آش بهتر است کمی تند و فلفلی باشد) -
روغن برای سرخ کردن کلم قمری و پیاز: به میزان لازم -
قرص عصاره مرغ: یک عدد -
آب ساده یا مخلوط آب ساده با مقداری آب گوشت یا مرغ یا قلم: حدود یک پارچ -
پودر نعنای خشک برای تزئین: مقداری
پیش از تهیه:
1- برنج و بلغور را پاک کرده و کاملاً می شوئیم.
2- گوجه فرنگی را رنده می کنیم.
3- لپه را با مقداری آب خوب آبپز می نمائیم.
طرز تهیه:
1- سبزی را پاک کرده، خرد کرده و حداقل سه الی چهار بار می شوئیم تا کاملاً پاک شود. سپس درون آبکش میریزیم.
2- کلم قمری را پوست گرفته و می شوئیم. سپس ورق کرده و بعد به حالت حبه قندی (نگینی درشت) خرد می نمائیم.
3- پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم.
4- سپس کلم قمری را با مقداری روغن تفت می دهیم. بعد از حدود 6 الی 7 دقیقه، پیاز خرد شده را می افزائیم و تفت می دهیم و زردچوبه را نیز افزوده و به تفت دادن آن دو ادامه می دهیم.
5- کلم و پیاز که نرم شد، سبزی خرد شده، برنج و بلغور شسته شده، لپه پخته شده و آب و نمک را می افزائیم و می گذاریم روی اجاق. در قابلمه بهتر است نیمه باز باشد و گاهی آن را هم میزنیم.
6- مواد که نیم پز شد (بیشتر برنج و بلغور مد نظر است)، گوجه فرنگی رنده شده و قرص عصاره مرغ و فلفل را می افزائیم.
7- مواد وقتی کاملاً پخت، رب گوجه فرنگی را درون مقدار کمی آب رقیق می کنیم و به آش می افزائیم. می گذاریم چند جوشی بزند. این آش به علت داشتن بلغور و کلم لعاب خوبی دارد.
8- اکنون آش ما آماده است.
10 – کوفته ایسلی غذایی پر از خاصیت برای افطار
مواد لازم برای تهیه خمیر
-
500 گرم بلغور -
2 عدد تخم مرغ -
1 پیمانه آرد -
1 قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی فلفلی -
به میزان لازم نمک و فلفل -
مواد لازم برای داخل کوفته
مواد لازم برای داخل کوفته :
-
500 گرم گوشت چرخ کرده -
2 عدد پیاز خرد شده -
1 ق س رب گوجه فرنگی -
به میزان لازم نمک و فلفل -
2/1 ق چ زیره -
1 ق س نعنای خرد شده -
به میزان لازم روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه:
1. ابتدا بلغور را بپزید، سپس آن را در یک کاسه مناسب با تخم مرغ ها، آرد، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل خوب مخلوط کنید تا خمیر کوفته آماده شود. در صورت نیاز خمیر را با دست خوب ورز دهید.
2. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید و پیازهای خرد شده را داخل آن تفت دهید ، سپس گوشت را اضافه کرده و کمی تفت دهید. حالا رب را همراه زیره، نعنا، نمک و فلفل اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط کنید. کمی آب به گوشت اضافه کرده و صبر کنید تا بپزد.
3. وقتی گوشت پخت، از خمیر کوفته به اندازه یک نارنگی بردارید، آن را با انگشت کمی گود کنید، سپس از مواد میانی داخل آن بریزید و خمیر را دوباره گرد کنید. با کمک دست خمیر را به شکل بیضی در آورید. هر تعداد که می شود به همین شکل کوفته ها را آماده کنید.
4. در یک تابه گود مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. کوفته ها را داخل روغن خوب سرخ کنید. بعد از آنکه کوفته ها سرخ شدند، آنها را از تابه بیرون بیاورید، در ظرف مورد نظرتان بچینید، سپس سرو کنید.
بیشتر بخوانید :
آشنایی با ۱۰ سحری مناسب و سبک برای ماه رمضان + عکس
خوراکی های مناسب در ماه رمضان برای جلوگیری از عطش و تشنگی
کیک خرما | طرز تهیه کیک خرما مخصوص ماه رمضان + خواص خرما
دیگچه مشهدی | طرز تهیه دسر مناسب ماه رمضان ( دسر خراسانی )