با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید تا با درمان خشکی و ترک پا آشنایی پیدا کنید
به طور طبیعی پاها، پوست خشکی دارند، زیرا بر خلاف پوست بقیه بخش های بدن، پوست پا فاقد غدد چربی است. بنابراین، غدد عرقی که در کف پاها نیز وجود دارند تمام کار را برای حفظ رطوبت پاها انجام می دهند. اگر معلولیت یک فرد مانع فعالیت او شود، احتمالا فعالیت غدد عرق نیز کمتر می شود و باعث خشکی و ترک پوست می شود. افرادی که تحرک کافی ندارند و از جمله افراد سالخورده، معلولین، و کسانی که دچار دیابت هستند و همچنین افراد مبتلا به بیماری مسری و قارچی پای ورزشکار بیشتر از خشکی و ترک پا رنج می برند. استفاده از مرطوب کننده مناسب برای جلوگیری از خشکی بیش از حد پوست پا بسیار مهم است.
خشکی پا از شدت خفیف تا شدید می تواند باشد. اما نگران نباشید زیرا راه های خانگی موثری برای درمان خشکی و ترک پا وجود دارد. برای آشنایی با این راهکارهای خانگی با مجله دلگرم همراه باشید.
درمان های خانگی برای خشکی و ترک پا
1. آب لیمو برای درمان ترک پا
عصاره لیمو اسیدی است و می تواند پوست مرده و خشک را پاکسازی کند و به عنوان لایه بردار اثر می گذارد. پای خود را در آب حاوی عصاره لیمو به مدت 10 دقیقه قرار دهید. با استفاده از لیف یا کیسه حمام پاهای تان را اسکراب کنید، اما اگر زخم یا ترکی در پایتان وجود دارد این کار را انجام ندهید.
2. مخلوط سه روغن
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و چند قطره لیمو یا اسطوخودوس را با هم مخلوط کنید. خوب مخلوط کنید و روی پاها بگذارید.
3. سرکه برای درمان ترک پا
آب و یک فنجان سرکه سفید و یک قطره مایع ظرفشویی را با هم مخلوط کنید. پای خود را برای مدت 30 دقیقه در این محلول خیس کنید. سپس اجازه دهید روی پا خشک شود، لوسیونی برای پوست خشک استفاده کنید و سپس یک جفت جوراب بپوشید.
4. جوش شیرین
اگر بوی سرکه را دوست نداشته باشید، از جوش شیرین استفاده کنید. نصف فنجان جوش شیرین را به یک گالن آب گرم اضافه کنید. سپس به مدت 30 دقیقه پای تان را در محلول قرار دهید و اجازه دهید خشک شود. سپس جوراب بپوشید.
5. عسل در درمان خانگی ترک پا
اگر پاهایتان به شدت خشک می شوند، شما می توانید یک فنجان عسل را به یک گالن آب گرم اضافه کنید. پای خود را در این محلول به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید اگر پاهای شما بسیار خشک هستند به مدت بیشتری در این محلول قرار دهید. خیساندن پاها در این محلول در بهبود جریان خون پا کمک می کند.
6. وازلین (ژل پترولیوم)
وازلین را روی پاها ماساژ دهید. علاوه بر مرطوب کردن پا و حفظ رطوبت پوست، باعث بهبودی سریع تر نیز می شود. پس از آن یک جفت جوراب بپوشید این کار را در شب انجام دهید و صبح بشویید.
7. نمک اپسوم
پاهای خود را در محلول نمک اپسوم به مدت 15 دقیقه قرار دهید. نمک اپسوم به دلیل داشتن منیزیم، پوست خشک پا و پاشنه پا را مرطوب نگه می دارد.
8. روغن های مرطوب کننده
از یک روغن طبیعی مرطوب کننده به عنوان لوسیون استفاده کنید. بهترین روغن های مرطوب کننده عبارتند از نارگیل،زیتون و روغن های گیاهی. ابتدا پای خود را با آب و صابون بشویید وخشک کنید. سپس روغن را به پاشنه پای خود بمالید و بگذارید تا تمام شبانه روز بر روی پوست بماند. برای نتایج بهتر روغن را هر شب برای مدت یک هفته روی پا بمالید.
9. روغن نعنا فلفلی برای پا
روغن نعنا فلفلی یک ضد عفونی کننده و محرک است. چند قطره از این روغن را به لوسیون مورد علاقه خود اضافه کنید زیرا می تواند درد و جراحت پا را بهبود دهد و همچنین باکتری هایی که ممکن است باعث عفونت پا بعد از خشکی و ترک پا شوند را می کشد. اما اگر باردار یا شیرده باشید، ابتدا قبل از مصرف روغن نعنا فلفلی، با پزشک خود مشورت کنید.
10. اسکراب روغن جو دوسر و جوجوبا
روغن جو دو سر و روغن جوجوبا را با هم مخلوط کنید و روی ترک پا ماساژ دهید. این دو ماده دارای خواص مرطوب کنندگی زیاد هستند. اجازه دهید به مدت 30 دقیقه روی پا باقی بماند سپس با آب سرد پاها را شستشو دهید و پاهای خود را خشک کنید.