۱۰ خواص دارویی و درمانی مومنایی که تا به حال نمی دانستید!



مومنایی چیست؟


مومنایی ماده شیمیایی که به مقدار بسیار کم از شکاف سنگ‌های کوهستانی بعضی از نقاط زمین خارج می‌شود. عده‌ای از پزشکان سنتی، بعضی از گیاهان دارویی را منشا آن می‌دانند.که در طول تاریخ عمر زمین، به عللی در لابلای سنگ‌ها حبس شده و پس از تخمیر به‌‌‏تدریج جریان یافته و از سنگ‌ها خارج می‌شود.


مومیایی، دارویی کمیاب و گران‌‌‏قیمت است که بهترین نوع آن از کوه‌های داراب استان فارس و کوه‌های دیگری مانند کهکیلویه و اصطهبانات به‌‌‏دست می‌آید و مرغوب‌ترین آن، نوعی است که سیاه و صاف براق و نرم بوده، بوی بد نداشته و آغشته به خاشاک نباشد. خواص دارویی مومنایی آن چهل سال باقی می‌ماند.


بهترین نوع مومیایی ایران از کوه های کهگلویه و بویر احمد، استهبانات ، زاگرس بختیاری بدست می آید.


نام های دیگر مومنایی


مومیایی، شیره کوه، قیر طبیعی، زفت رومی ، قیر معدنی،عرق الجبال ، زفت البحر ،کفر الیهود ، فقر الیهود و آسفالت معدنی و مومیا


خواص معدنی مومیایی(مومنایی)


مومیایی ، ماده ای است قهوه ای یا سیاه رنگ که در نتیجه ی اکسید شدن هیدروکربنهای نفتی که از کربن و هیدروژن تشکیل شده اند در شکافها و شکستگیهای طبقات زمین که در مجاورت ذخایر نفتی زیر زمینی وجود دارند پیدا می شود.


خاصیت دارویی مومنایی


  1. قدرت و نفوذ این ماده در بدن و بافت‌ها بسیار زیاد است، سلول‌های بدن را تقویت کرده، مفرح و مقوی کلیه اعضای بدن است؛ تمامی اخلاط بلغمی و سردمزاج بدن را متلاشی کرده و دفع می‌‌‏کند.

  2. -برای درمان بیماری رعشه، برخی ناراحتی‌‌‏های رحمی و ثقل زبان یا اختلال در تکلم، به‌‌‏دلیل مشکلات زبان بسیار مفید است. به درمان سکته‌‌‏های سخت‌‌‏علاج کمک می‌کند، در درمان خونریزی معده و اثنی‌‌‏عشر و شش‌ها مفید است.

  3. -دو مثقال حدود ده گرم مرزنجوش را بجوشانید بعد یک حبه مومیایی را در آب صاف کرده، آن را در جوشانده حل کنید و بخورید. سردردهای افراد سرد مزاج را درمان می‌کند.

  4. دو مثقال آویشن را بجوشانید بعد دو حبه مومیایی را در آب صاف کرده، آن را حل کنید و بخورید. به درمان لقوه، فلج و سستی‌های اعضا بدن کمک می‌کند. لقوه نوعی بیماری است که با علایمی مثل کج شدن فک و لب و دهان خود را نشان می‌‌‏دهد.

  5. آن را در آب زیره و رازیانه حل کرده و بخورید. صدای داخل شکم، نفخ وضعف معده و روده را برطرف می‌‌‏کند.

  6. -اگر مقداری از آن را ضماد کنید، و مقداری از آن را هم با آب رازیانه و زیره مخلوط کرده بخورید، درد حاصل از ضربه‌خوردگی برقفسه سینه، کبد یا دنده‌ها را تسکین می‌دهد.

  7. -هفته‌ای دوبار، هر مرتبه مقدار دو حبه از آن را با روغن گاوی مخلوط کرده و بخورید. بواسیر را درمان می کند.

  8. -اگر استخوان شکسته باشد، آن را سر جای خودش قرار دهید و قبل از بستن، مقداری مومیایی به آن بمالید و مقداری از آن را هم، هر روز بخورید. در مدت کوتاهی شکستگی جوش می‌خورد.

  9. آن را با روغن خوراکی حل کرده و بر موضع بمالید. درد موضعیِ ناشی از ضعف را درمان می‌کند.

  10. -آن را با روغن شتر یا کوهانِ آب‌‌‏کرده شتر، مخلوط کنید و روزی سه مرتبه عضو را با آن ماساژ دهید و یک قاشق چای‌‌‏خوری از آن را هم بخورید. کوفتگی یا ضربه خوردگی عضو را درمان می‌کند.

  11. ناتوانی های جنسی(سستی و انزال ،‌نعوظ)رنج می برند بسیار توصیه می شود.


مومنایی در شیارهای کوهها


بیشتر بخوانید:


خواص معجزه آسا کلخونگ


عوارض و خطرات استفاده بعضی از گیاهان دارویی


درمان عفونت ریه در منزل با گیاهان دارویی


نحوه استفاده از مومنایی


بادرنظرداشت خصوصیات بیمار، چگونگی امراض، میتود ها وشیوه های مختلف درمان وجود دارد. مومیایی را می توان در آب، شیر و یا چای مخلوط نموده و مطابق نورم های داده شده استعمال کرد و هم به شکل مرهم در جلد مالش داده می شود، در بعضی موارد با روغنی نباتی و حیوانی و یا عسل هم قابل مصرف می باشد.


نظر به وضیعت بیمار و ارگانیزم آن، با خوردن یا استعمال مومیایی مریض حس خوبی ندارد. مثلا برای درمان درد مفاصل بیمار در ابتداء بعد از مصرف مومیایی احساس کسالت مینماید،اما با سپری شدن دو یا سه روز وضعیت بیمار آهسته آهسته بهبود می یابد.


متد های درمانی مومیایی ارتباط مستقیم به وزن و سن بیمار دارد مختصرا توضیح داده شده است:


  1. تا 80 کیلوگرم وزن – 0،4 گرم (دو بار در روز)

  2. از 80 تا 100 کیلوگرام وزن – 0،6 گرام (سه بار در روز)

  3. از نه الی چهارده ساله 0،05 گر م

  4. از چهارده سالگی تا سن بلوغ – 0،2 – 0،3 گرم


مومیایی مثل دیگر ادویه جات طبعیی در اوقات معین روز و شب استفاده می شود


طور مثال: از طرف صبح نیم ساعت پیش از صرف غذایی صبحانه، از طرف شب سه ساعت بعد از صرف طعام شام با شیرویا آب نوشیده می شود بعد از استفاده مومیایی بمدت سی دقیقه باید استراحت نمود.


بهتر است مومیایی را برای یک نوبت که مدت ده روز را در بر می گیرد قبلا آماده نموده.طوریکه اندازه داده شده را دریک مرتبان نیم لیتره در بیست قاشق آب حل نموده ودهن مرتبان را با پلاستیک بی رنگ بسته ودر یک جای سرد نگهداری شود. باید احتیاط نمود که استعمال مومیا زیادتر از اندازه تعین شده مضر واقع می شود.


توصیه می شود:


که در امراض از قبیل نفس تنگی، سرماخوردگی، جهاز تنفسی، مومیایی را با عسل ویا چربی حیوانات مخلوط نموده بعدا استفاده نمایید. بطور عموم درمان بوسیله مومیایی شش نوبت را در برمیگرد که هر دوره بمدت ده روز دوام میکند، در فاصله بین دو نوبت از پنج تا بیست روز وقفه است. اکثرا بیماران بعد از سه و چهار نوبت خود را صحت و تندرست میآبند اگر مریض کاملا خود را صحتمند حس نکرده باشد باید تا آخر به درمان ادامه دهد.


اکثرا مردم مومیایی را در کشور هایی پیشرفته زیر نظر پزشک از داروخانه تهیه می کنند. اما با تاسف که این امکانات در کشور های عقب مانده (مثل افغانستان) مانند دیگر وسایل بهداشتی، قسمتی که لازم است وجود ندارد و هنوز به شکل سنتی و طبعیی آن بکار برده می شود.


توصیه های مهم مومنایی


  1. در جریان استعمال مومیایی استفاده از دخانیات ومشروبات الکلی مجاز نیست.

  2. مومیا در جای سرد، دور از شعاع مستقیم آفتاب ودور از نظر دست اطفال نگه داری شود.

  3. با وجودی که هنوز کدام تاثیر منفی از مومیایی بالای ارگانیزم انسان دیده نشده در هر حالت بهتر است تا در صورت امکان با دکتر معالج خویش در این مورد مشورت صورت گیرد.


مومنایی ماده نفتی معجزه آسا


طرز تهیه مومنایی


مقدار 5 گرم مومنایی را در نیم فنجان آب گرم مخلوط کرده و بعد از حل شدن در آب یه نیم فنجان روغن حیوانی (روغن گاو یا روغن گوسفند) اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید با خشک شدن آب روغن و مومنایی با هم مخلوط می شوند که این روغن همان روغن مومنایی است.


مضرات مومنایی


مصرف مومنایی به کسانی که دچار غلظت خون هستند توصیه نمی شود این افراد باید با احتیاط مصرف کنند.


divider


کاربر گرامی چنانچه این مطلب برای شما مفید بوده لایک کنید ، نظر یا پیشنهادی دارید با دیگر کاربران مجله دلگرم به اشتراک بگذارید.


بیشتر بخوانید  خواص پیاز برای سرما خوردگی و گلو درد

دیدگاهتان را بنویسید