طرز تهیه چای کرک
چای کرک یا کاراک یک نوع چای شیری ادویهدار است که منشاء آن کشور هند است. این چای در کشورهای خاورمیانه و جنوب آسیا نیز بسیار محبوب است. چای کرک از ترکیب چای سیاه، شیر، و ادویههایی مانند زنجبیل، هل، و دارچین تهیه میشود. این چای طعم قوی، شیرین، کرمی و تند دارد و معمولا به صورت گرم سرو میشود.
مواد لازم:
* شیر: ۲ تا ۳ لیوان
* هل درسته: ۴ تا ۵ عدد
* چای خشک: ۲ قاشق چایخوری
* شیرعسلی: ۲ قاشق غذاخوری
* زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1. ابتدا هل ها را با چای خشک در یک قوری بریزید و روی آن آب جوش بریزید.
2. قوری را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد.
3. در این فاصله، شیر را در یک قابلمه کوچک روی حرارت ملایم گرم کنید.
4. پس از اینکه هل و چای خشک دم کشیدند، شیر گرم را به آن اضافه کنید.
5. شیرعسلی و زعفران دم کرده را نیز به نوشیدنی اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خوبی مخلوط شوند.
6. نوشیدنی را در فنجان های دلخواه سرو کنید و نوش جان کنید.
نکات:
* برای تهیه زعفران دم کرده، مقداری زعفران را در مقداری آب جوش حل کنید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه دم بکشد.
* می توانید مقدار هل را به دلخواه خود کم یا زیاد کنید.
* اگر دوست دارید نوشیدنی شما شیرین تر باشد، می توانید مقدار شیرعسلی را بیشتر کنید.
* اگر دوست دارید نوشیدنی شما شیرین تر باشد، میتوانید مقدار شکر یا عسل را بیشتر کنید.
* میتوانید از انواع ادویههای دیگر مانند میخک، جوز هندی یا فلفل سیاه نیز در تهیه چای کرک استفاده کنید.
چای کرک یک نوشیدنی گرم و خوشمزه است که میتواند در روزهای سرد زمستان شما را گرم کند.