هادی سبحانیان در گفت وگو با ایلنا درباره تصمیم مجلس برای حفظ آن صحبت کرد ارز 4200 تومانی در بودجه سال آینده اظهار داشت: مجلس و دولت باید برای ارز مورد نظر و 4200 تومان تصمیم مشترک بگیرند. بر اساس اخبار منتشر شده، مجلس تاکنون تصمیم گرفته است که ارز 4200 تومانی سال آینده تا سقف نه میلیارد دلار در بودجه باقی بماند.
وی با تاکید بر اینکه حفظ ارز 4200 تومانی همچنان پیشنهاد مجلس است و به تایید صحن نرسیده است، گفت: حفظ ارز 4200 تومانی تصمیم نهایی مجلس نیست و هنوز تصویب نشده است، اما در تا سقف 9 میلیارد دلار در سال تصویب کند، دولت مشکلی در ارائه این عدد و رقم نخواهد داشت.
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: با وجود اینکه دولت برای سال آینده مشکلی برای تامین مالی ۹ میلیارد دلاری از ۴۲۰۰ تومان ندارد، اما از نظر اقتصادی مهم ترین شرط حذف دلار ۴۲۰۰ وجود کارت اعتباری و یارانه است. وی افزود: با تعهد و همکاری دستگاههای مختلف، کارت اعتباری و یارانهای تا پایان سال جاری آماده میشود و این کارتهای اعتباری و یارانه از سال آینده قابل شارژ و در اختیار مخاطبان قرار میگیرند، بنابراین با وجود اینکه ما معتقدیم کارت های اعتباری و یارانه ای به نفع اقتصاد است.
وی در پاسخ به این سوال که رقم بالای 4200 تومان در سال جاری چقدر است؟ وی گفت: قانون بودجه به دولت اجازه استفاده از ارز ترجیحی را برای سال 1400 تا هشت میلیارد دلار داده بود اما با تکمیل هشت میلیارد دلار مصوب بودجه سال 1400، دولت توانست مجوز استفاده از ارز ترجیحی را بگیرد. ارز تا حدود 14 میلیارد دلار بانک مرکزی باید جزئیات دقیق را ارائه کند.
سبحانیان با بیان اینکه معتقدم حذف ارز 4200 تومانی معنای دقیق برنامه دولت برای حمایت از لایه های هدف و ضعیف را منعکس نمی کند، اظهار داشت: به نظر می رسد این طرح به هیچ وجه مورد توجه قرار نگیرد. وی مستقیم می گوید، معتقدیم این روش فعلی ناکارآمد است و تخصیص ارز 4200 تومانی برای برخی کالاها نه تنها نتوانست از رشد قیمت ها جلوگیری کند، بلکه به ایجاد تورم پایدار در اقتصاد کشور دامن زد.