دکتر محمد رستگار، فوق تخصص گوارش، گفت: یکی از دلایل اصلی یبوست مشکلات روده ای است. «این کار باعث می شود روده بزرگ نتواند معده را به درستی تخلیه کند، به طوری که فرد دچار مشکل ادرار می شود و فقط یک بار در هفته می تواند مدفوع کند.
وی درباره علل یبوست ادامه داد: این بیماری می تواند به دلایل مختلفی از جمله نخوردن فیبر، ورزش نکردن، بارداری، نوشیدن آب کم، کندی اجابت مزاج، افزایش سن، ننوشیدن نوشیدنی های بدون کافئین، دیابت، عملکرد ضعیف تیروئید باشد. . ، برآمدگی راست روده من و غیره «فردی که یبوست دارد باید برای تشخیص و درمان بهتر به متخصصان مراجعه کند.
به گفته متخصصان گوارش، حدود 90 درصد از بیماران مبتلا به یبوست معمولاً با ورزش و فیبر و مایعات فراوان درمان می شوند.
دکتر رستگار تصریح کرد: در مواردی که بیمار مبتلا به یبوست با میوه و مایعات فراوان درمان نمی شود باید با پزشک تماس گرفته و تحت نظر پزشک داروهای لازم را مصرف کند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا زنان باردار بیشتر مستعد یبوست هستند و برای درمان چه داروهایی باید مصرف کنند، افزود: برای ابتلا به این بیماری به اندازه کافی مایعات نمی خورند و نمی نوشند. معمولاً برای درمان این بیماری پودر پسیلیوم که یکی از کم خطرترین داروهای یبوست برای زنان باردار است تجویز می شود. مانند فیبر عمل می کند و به بهبودی بیمار کمک می کند.
گیاهان دارویی برای درمان یبوست
این متخصص گوارش درباره درمان های طبیعی که به درمان یبوست کمک می کند، گفت: در بین درمان های طبیعی روغن کرچک و برگ یونجه بسیار مؤثر است و معمولاً پس از درمان توسط پزشک و تجویز پزشک استفاده می شود. «این داروها به عنوان آخرین راه حل برای درمان بیماری ها تجویز می شوند.
وی گفت: یکی دیگر از راه های طبیعی برای درمان یبوست ریختن سبوس گندم در سوپ قبل از هر وعده غذایی است. این روش می تواند به هضم بهتر غذا و دفع راحت بعدی بیمار کمک کند.
به گفته این متخصص گوارش، مصرف زیاد نمک، آب میوه و سبزیجات نیز باعث یبوست می شود. بنابراین بهتر است بیمار از غذاهای شور و آب میوه پرهیز کند و به جای آن میوه بخورد.
دکتر رستگار افزود: خوردن انجیر خشک برای درمان یبوست بسیار مفید است. «تا مریض بعد از غذا بخورد یا صبح ناشتا مقداری انجیر خشک بخیساند و آب بنوشد.
وی گفت: گیاهانی مانند سیر و سیر نیز به پیشگیری از یبوست کمک می کنند. «در این روش بیمار میتواند برگهای گیاه راهرو را با غذا قورت دهد یا پودر موسیر را داخل غذا بریزد و همراه غذا بخورد.
دکتر رستگار در پایان خاطرنشان کرد: اگر بیمار پس از حبس به پزشک مراجعه نکند، می تواند به عوامل دیگری مانند بواسیر و سایر بیماری های خطرناک گوارشی منجر شود.
منبع: طبنا