به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، روستای گچسر در مسیر جاده کرج – چالوس از توابع آسارای شهرستان کرج قرار دارد. روستای گچسر که دارای باغات میوه متنوع و فراوان است، دارای جاذبه های گردشگری تاریخی نیز می باشد.
گچسار که جاذبه های طبیعی زیادی در نزدیکی خود دارد، در فصول بهار و تابستان میزبان گردشگران است و همچنین این روستا برای ساکنین کرج یا تهران که قصد انتخاب مکان مجاور را برای تعطیلات آخر هفته دارند، گزینه بسیار مناسبی است.
این روستا در 65 کیلومتری شمال شرقی کراجا قرار دارد.
روستای گچسر به دلیل طبیعت زیبای خود و قرار گرفتن باغ لاله در نزدیکی آن در فصل بهار طرفداران زیادی دارد. این روستا در یکی از زیباترین جاده های ایران قرار دارد که به زیبایی آن کمک شایانی کرده است. جاده زیبای چالوس با نام رسمی مسیر 59 از شهر کرج در استان البرز شروع شده و به شهر چالوس مازندران منتهی می شود. روستای گچسر نیز در میانه این مسیر قرار دارد.
با دوری از جاده چالوس و کمی پیاده روی به روستای گچسر می رسیم که به خاطر دیدنی های طبیعی و تاریخی در منطقه بسیار معروف است.
روستای گچسر قدمتی طولانی دارد و با توجه به آثار به جا مانده از گذشته می توان این روستا را متعلق به دوران صفویه دانست. گفته می شود به دلیل ثروت این منطقه از نظر معادن گچ، این روستا را گچسر نامیدند و در جنوب آن هنوز بقایای کوره های گچ به چشم می خورد.
جمعیت این روستا متغیر است که در تابستان افزایش و در زمستان کاهش می یابد. اهالی روستای گچسر به زبان فارسی و مازندرانی صحبت می کنند.
فعالیت های کشاورزی، باغداری، دامپروری سنتی، مشاغل خدماتی و تولیدات صنایع دستی از راه های کسب درآمد اهالی روستای گچسر است و گندم، جو و انواع درختان میوه از جمله محصولات کشاورزی و باغی آنهاست.
شرایط اقلیمی گچسرا
این روستا در ارتفاع 2230 متری قرار دارد و آب و هوای کوهستانی دارد. این آب و هوا دارای زمستان های سرد و برفی و تابستان های مطبوع است.
گمرک گچسر
مردم گچسرا نیز مانند سایر ایرانیان، اعیاد ملی و مذهبی را جشن می گیرند و در ایام محرم و رحلت و شهادت آن حضرت، مراسم عزاداری برپا می کنند. صدای آواز و نواختن انواع آوازهای شمالی و آوازهای محلی و ایرانی در جشن ها و عروسی های عامیانه طنین انداز است و در جای جای روستا به گوش می رسد.
سوغاتی و غذاهای خانگی گچسر
میوه هایی مانند سیب، گیلاس و انواع محصولات دامی و لبنی مانند ماست، پنیر، شیر و پنیر از سوغات روستای گچسر است. آش محلی، حلوا و غذاهای مختلف از غذاهای رایج این روستا است.
جاذبه های گردشگری نزدیک گچسر
غار یخی مراد: با دو ساعت پیاده روی و پیاده روی آسان از روستای گچسر به غار زیبای پر از قندیل های یخی می رسیم. سرمای داخل غار به حدی است که این لامپ ها تا ژوئن قابل مشاهده هستند. این غار در فصل بهار به دلیل رویش گیاهان معطر و چشم اندازهای زیبا پذیرای گردشگران زیادی است.
چشمه وله: چشمه وله چشمه ای است در جنوب غربی گچسرا و شمال غربی روستای وله. آب چشمه وله از گروه بی کربنات گوگرد کلسیم آب سرد است. خواص درمانی این آب در بیماری های پوستی، مجاری تنفسی و روماتیسم موثر است.
این چشمه در حوالی گچسرا و در روستای وله که در ۷۰ کیلومتری شمال شرقی شهر کرج در مسیر جاده چالوس قرار دارد، قرار دارد.
رودخانه گچسر و طبیعت: عبور رودخانه گچسر از میان روستا به شادابی فضا کمک می کند و درختان را آبیاری می کند. درختان گردو و سیب در کنار رودخانه خودنمایی می کنند و تصویری خاص جوشاندن آب در فصل پر آب را نشان می دهد.
باغ لاله ها: باغ لاله ها مجموعه ای به وسعت یک هکتار است که شامل انواع گل های لاله است و در مجاورت روستای گچسر و روستای گرماب واقع شده است. در این باغ میتوانید لالههای مختلفی مانند ستارهها، حاشیهها، گلبرگها، لیوانها، لیوانها و لیوانها را در رنگهای زرد، قرمز، نارنجی، بنفش و صورتی مشاهده کنید.
این باغ در سال 1360 افتتاح شد و به مقصدی محبوب برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شده است. همه ساله در اواسط اردیبهشت ماه درهای این باغ به روی علاقه مندان باز می شود و به مدت دو هفته برای بازدید عموم باز است.
پیست اسکی دیزین: 12 کیلومتری این روستا یکی از مقاصد پرطرفدار ایران است که به عنوان اولین پیست بین المللی ایران مورد تایید فدراسیون جهانی اسکی قرار گرفت و امروزه یکی از مهم ترین پیست های اسکی ایران و خاورمیانه است. شدن. مسیر بین المللی دیزنی با امکانات خاص خود مانند مسیرهای مختلف، رستوران و …. در تابستان و زمستان پذیرای گردشگران و علاقه مندان است و لحظات شادی را برای آنها رقم می زند.
جاذبه های تاریخی گچسرا
پل سنگی: در دو کیلومتری گچسر پل سنگی با معماری خاص مربوط به دوره ایلخانی را میبینید که نشانههایی از مرمت در دوره صفویه دارد.
کاخ رضاشاه: کاخ رضا شاه بنایی متعلق به دوره پهلوی اول است که نام آن از اول آذر ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۵۷۵ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته است.این کاخ همزمان با ساخت تونل کندوان ساخته شده است. تا رضاشاه بتواند در آن اقامت کند و بر ساخت تونل نظارت کند.
کوره های گچ بری: در فاصله 3 کیلومتری جنوب گچسر، کوره های گچ بری مربوط به دوره کاجار وجود دارد. این کوره ها بدنه استوانه ای دارند که سنگ های گچ در آن قرار می گیرند و دارای کوره ای هستند که در آن زمان روی هیزم تا دمای 700 درجه سانتیگراد گرم می شد.
محل
این روستا در 65 کیلومتری شمال شرقی کراجا قرار دارد. برای رسیدن به روستای گچسر باید وارد جاده چالوس شده و به کمک تابلویی به روستا برسید.