گوشت شتر مرغ در بارداری چه فایده ای دارد و چگونه مصرف میشود ؟


گوشت شتر مرغ یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است. نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین تر است.

میزان چربی، کالری و کلسترول آن کم و غنی از ویتامین های ب1، ب2 ،A ،C و منیزیم و روی است. ران و سینه بخش های اصلی گوشت شترمرغ را تشکیل می دهدمهم ترین مزیت بهداشتی گوشت شترمرغ آن است که در مقایسه با گوشت گاو هیچگونه بیماری انگلی را به انسان منتقل نمی کند گوشت شتر مرغ مزاج گرم و خشک دارد و مصلح ان سرکه است. فاکتور مهم دیگری که در این گوشت پیدا می شود، ویتامین E است که یکی از موثرترین آنتی اکسیدان های طبیعی است.

خواص مصرف گوشت شتر مرغ در بارداری

آیا آهن بالای گوشت قرمز باعث می شود که فقط مصرف گوشت شتر مرغ به خانم های باردار توصیه شود؟

از نظر علمی محتوای آهن و روی گوشت قرمز بیشتر از گوشت سفید است و این موضوع باعث نمی شود که ما به خانم های باردار توصیه کنیم در دوران بارداری سهم گوشت خود را تنها از طریق مصرف گوشت قرمز برآورده کنند.

چون یک خانم باردار باید نیاز روزانه بدن خود به آهن را از طریق تمام گروه های غذایی به دست آورد و اینکه اطرافیان خانم های باردار بخواهند در تمام 9 ماه بارداری مدام به او گوشت قرمز، جگر و پاچه و مغز بخورانند تنها اتفاقی که برای این افراد می افتد این است که پس از 9 ماه دچار 25 تا 30 کیلوگرم اضافه وزن می شوند و اتفاق خاص دیگری برایشان پیش نخواهد آمد.

بیشتر بخوانید  خمیر دندان به دندان ها و لثه ها آسیب می رساند

خواص گوشت شترمرغ در بارداری

فواید مصرف گوشت شتر مرغ در بارداری

در میان گوشت ­های قرمز، گوشت شترمرغ بیشترین خاصیت و کمترین ضرر را دارد.علی­رغم اینکه گوشت این پرنده در رده گوشت­ های سفید قرار نمی­گیرد، ارزش غذایی به مراتب بالاتری نسبت به گوشت مرغ و بوقلمون دارد.

گوشت شترمرغ برای درمان کم خونی و همچنین برای زنان باردار بسیار موثر است. آهن موجود در این گوشت باعث می شود تا کم خونی تا حدود زیادی درمان شود. گوشت شترمرغ یک منبع عالی برای درمان کم خونی و زنان باردار می باشد.

  • مقابله با باکتری های مضر

گوشت شترمرغ به طور طبیعی در برابر باکتری های مضر مثل E.coli و Salmonella مقاوم است. در واقع یک PH خاص در این گوشت مانع آلودگی آن به این باکتری ها می شود. برای دست یابی به این حد PH تولید کننده های شترمرغ باید در طول فرایند حمل و نقل و در حین کشتار، استرس آن ها را کم کنند.

  • کنترل سطح گلوکز

در حالی که گوشت شتر مرغ عاری از قند است, گوشت قرمز برای افرادی که قند خون بالا دارند، توصیه نمی شود. خوردن بیش از حد گوشت قرمز برای قلب خوب نیست، به خصوص برای بیماران دیابتی با این حال پزشکان می گویند که شتر مرغ کاملاً مفید است، حتی اگر شما مبتلا به دیابت باشید. شاخص کلیسمی گوشت شترمرغ صفر است و انتظار نمی رود که باعث افزایش سطح گلوکز شما شود.

  • قابلیت هضم بالا

گوشت شتر مرغ به میزان بسیار چشمگیری ترد بوده و از قابلیت هضم استثنائی برخوردار است، طوری که ۹۰ درصد آن قابل هضم بوده و از این حیث پس از گوشت ماهی در رتبه دوم قرار دارد. در صورتی که گوشت مرغ و گاو ۸۷ درصد قابلیت هضم دارند.

  • مفید برای فشار خونی ها

میزان کم سدیم در گوشت شترمرغ، استفاده از آن را برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، ممکن می سازد.

  • مفید برای جنین

گوشت شتر مرغ سرشار از انواع ویتامین ها، پروتئین ها و عناصر و ترکیبات مورد نیاز برای جنین و مادر جنین می باشد.

  • جلوگیری از اضافه وزن

مصرف گوشت شتر مرغ به سبب دارا بودن چربی پایین از اضافه وزن دوران بارداری می کاهد، البته مصرف بی رویه می تواند مضر باشد.

  • جلوگیری از سردی رحم

برای فلج، سستی و خواب رفتن اعضا، درد مفاصل، سیاتیک ، نقرس و بیماری های سرد رحمی مفید است.

بیشتر بخوانید  با موارد مصرف قرص مسکن دلتافن آشنا شوید

گوشت شترمرغ در باراری

شرایط مصرف گوشت شتر مرغ در بارداری

  1. این گوشت بافت ضعیفی دارد و به تعبیری لطیف است بنابراین نباید زیاد پخته شود چون زود خشک می شود.
  2. میزان زمانی که برای پخت یک برش از گوشت شتر مرغ صرف می شود کمتر از زمان پخت برای همان میزان گوشت گاو است.
  3. استفاده از مایکروویو یا مایکروفر برای طبخ این گوشت توصیه نمی شود، چرا که به شدت آن را خشک می کند.

میزان مصرف گوشت شتر مرغ در بارداری

گوشت شتر مرغ بسیار شبیه گوشت گوسفند و گاو است ولی دارای چربی کمتر و مفیدتر است و به شرطی که این گوشت از جای معتبر و سالم تهیه شود برای زنان باردار مشکلی ندارد. البته باید در نظر داشت که زیاده روی در هر ماده غذایی صحیح نیست و باید به اندازه مصرف شود.

روش مصرف گوشت شتر مرغ برای زن باردار

برای طعم دار کردن گوشت شترمرغ ، آن را در مخلوطی از آب لیموترش، روغن زیتون، سیر له شده، فلفل قرمز خردشده، پودر زیره سبز، پودر تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه و یا سس سویا به مدت کم قرار دهید زیرا این گوشت طعم ها را سریع به خود جذب می کند سپس گوشت را سیخ بزنید و در مدت کمی کباب کنید.

مصرف آن همراه با مُصلحات اصلی (سرکه و روغن) می تواند هضم آن را راحت تر و عوارض آن را هم برطرف سازد. گوشت شتر مرغ یک گوشت طعم دار است و مزه آن شبیه گوشت مرغ نیست و اگر به طور صحیح پخته شود، طعم آن مثل استیک می شود.

بیشتر بخوانید  زگیل / انواع زگیل و درمان زگیل

لیست غذاهای ممنوعه برای خانم های باردار

عوارض خوردن کله پاچه در بارداری


دیدگاهتان را بنویسید