به گزارش ایرنا؛ انگور ملایر به عنوان یک شاهکار کشاورزی ایران در FAO ، که نسل به نسل تجربه به عنوان گنجینه ای پنهان در قلب خاک منتقل می شود ، امروز ریشه در بیش از 11000 هکتار زمین کشاورزی در این شهر دارد و با افتخار بر روی زمین آرام می گیرد. سقف باغ جهانی ، دستاورد بی نظیر کسی که بنیان وی در دولت تدبیر و امید و تلاش های موسسه تحقیقاتی برنامه ریزی ، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در وزارت جهاد کشاورزی برای فراز و نشیب های جهان فراهم شده است و دولت آن را تسهیل کرد.
در تاریخ 10 آوریل 1997 ، سیستم تولید انگور دره یوزان ملایر در سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (FAO) ثبت شد و مالکیت مارک جهانی برای باغ های انگور حاصلخیز این شهر و مردم این کشور ثبت شد. شهر برای تحقق این آرزوی دیرینه و شاید تحقق نیافته تلاش می کند. سور و شنبه جشن بزرگی به اندازه شهر انگور جهان بودند ، اما کمبود بودجه و توزیع تاج به عنوان یک مهمان ناخوانده مانع این رویداد مهم شد ، اگرچه مردم در این کشور هنوز مشتاق جشن و ارائه بیشتر و بیشتر هستند آنها میراث مهم کشاورزی ایران هستند.
“دره جوزان” ملایر منطقه ای پر از ظرفیت و استعداد گردشگری و کشاورزی است که سیستم تولید انگور آن در FAO ثبت شده است و مردم شهر انگور جهان تلاش می کنند تا این عنوان جهانی را حفظ کنند و آن را به جهانیان ارائه دهند ، چیزی که تاکنون حاصل نشده است. امکان گردهم آمدن مقامات استان ، شهرستان و وزارت جهاد کشاورزی وجود داشت. اگرچه کرونا هنوز اجازه نمی داد که این جلسه رو در رو برگزار شود ، اما شرکت هلدینگ مجازی (ارتباط تصویری و کنفرانس ویدیویی) منجر به تصمیم گیری برای از سرگیری معرفی تولید انگور شد. او ملایر شد.
شناسایی سیستم تولید انگور ملایر
م Instituteسسه تحقیقات برنامه ریزی ، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی از سال 1995 ردپای مالایری ها را دنبال می کند و هر دو مرحله ثبت جهانی انگور ملایر را به لاتین ترجمه کرده و به دفتر FAO Jozan Valley ارسال کرده است به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی در جهان توسط سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (FAO) و امروز علاوه بر حفظ این میراث مهم کشاورزی جهانی ، رئیس این موسسه این سیستم تولید را به عنوان یک اولویت مهم شناسایی کرده است .
ایجاد دبیرخانه محلی توسط دهیاری و تهیه اسناد اقدامات انجام شده برای معرفی انگور در دره جوزان از دیگر پیشنهادهای كیانیراد بود كه گفت اجرای این برنامه ها اعتبار زیادی نمی خواهد و در را برای بسیاری باز می كند. سرمایه گذاران و گردشگران. حیاط
“علی کیانی راد” در جلسه ای که طی یک کنفرانس ویدئویی برای هماهنگی در اجرای برنامه های استراتژیک معرفی سیستم تولید انگور ملایر برگزار شد ، معرفی سیستم تولید انگور دره ملایر را از اهمیت فوق العاده ای برخوردار دانست و کنفرانس های مختلف ملی و جشنواره های محلی. وی تورهای مجازی ، نمایشگاه ها و فروشگاه های انگور و مشتقات انگور ، نمایشگاه عکس و سوغات و صنایع دستی را از اقدامات معرفی و افزایش آگاهی از ثبت انگور ملایر عنوان کرد.
ایجاد دبیرخانه محلی توسط دهیاری و تهیه اسناد برای اقدامات انجام شده برای معرفی انگور در دره جوزان از دیگر پیشنهادهای كیانی راد بود كه گفت اجرای این برنامه ها اعتبار زیادی نمی خواهد و صرف نظر از دولت ، بسیاری از سرمایه گذاران و گردشگران منطقه را باز خواهند کرد.
رئیس پژوهشکده برنامه ریزی ، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی ضمن تأکید بر اینکه سیستم تولید انگور ملایر باید از سکوت اخبار حذف شود ، گفت: در گام بعدی ، طراحی پیشنهادات ، صفحات و پروتکل های مجازی می توانند امکانات دره ملایر را توضیح دهند. “و توضیح دهید که این اطلاعات همچنین می تواند در وب سایت FAO (پایگاه اطلاعات) منتشر شود.
كیانی راد افزود: “هفته گذشته در یك تماس تلفنی با فائو اعلام شد كه جلسات منطقه ای برای سایتهایی كه میراث كشاورزی آنها در سراسر جهان ثبت شده برگزار می شود و سایتهای ثبت جهانی ، از جمله انگور ملایر ، در این جلسات مجازی بین المللی ارائه می شوند . “
قدم اول؛ احیای دبیرخانه ثبت جهانی انگور ملایر
معاون سیاسی و اجتماعی دفتر فرمانداری ویژه ملایر همچنین با اشاره به اینکه پس از سه سال دبیرخانه سیستم تولید انگور ملایر تشکیل نشده است ، با انتقاد از علم دستگاه های متولی در این زمینه گفت: احیای دبیرخانه انگور جهان ثبت و اعلام تصمیمات اعضا و کمیته های دبیرخانه گروه فرعی و شرح وظایفی که به آن محول شده بسیار مهم و ضروری است ، زیرا ما باید از همه فرصت های موجود برای ارائه انگور جهانی ملایر استفاده کنیم.
“حسین فارسی” خواستار استفاده از ظرفیت اهالی روستا برای تشکیل دبیرخانه محلی سایت دره ژوزه شد و افزود: جلسه بعدی ارائه این میراث کشاورزی جهانی باید در منطقه دره جوزان برگزار شود.
ضمن تأکید بر استفاده از ظرفیت دانشگاه ها ، به ویژه دانشگاه مالایا ، با ارائه گزارشاتی در مورد اقدامات مربوطه ، از جمله فرهنگ باغبانی و ترویج این فرهنگ با تمرکز بر باغ های انگور در منطقه دره جوزان ، برگزاری جشنواره ها ، نمایشگاه ها و مغازه های انگور و مشتقات ، سوغات و صنایع دستی آنها. وی تورهای گشت و گذار و معرفی جاذبه های تفریحی و طبیعی در دره یوزان ، مکان یابی مارک انگور و کشمش ملایر را از دیگر اقدامات مهم در این منطقه عنوان کرد.
به گفته فارسی ، ما باید برای معرفی انگور ملایر از تجربه موفقیت آمیز مبل و منبت استفاده کنیم تا از قدرت و ظرفیت کشاورزان ، کشاورزان ، تعاونی باغداران ، تولیدکنندگان و صادر کنندگان انگور و کشمش و کارخانه های فرآوری این محصول بهره ببریم. به نفع مردم این شهر باشد. به خصوص منطقه دره جوزان برای اطمینان از مزایای ثبت جهانی انگور
وب سایت دره جوزان؛ ظرفیت توریستی غیر قابل تخریب
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: موقعیت جوزان دره ملایر دارای فرصت های بکر گردشگری است و برای نمایندگی بهتر این منطقه باید از ظرفیت عظیم رسانه ها و فضای مجازی استفاده کنیم. “
حجت الاسلام “احد آزادیخواه”: آیین دفن تاکستان ها که مورد توجه نمایندگان فائو قرار گرفت ، باید به عنوان یک سنت و آیین و با احیای این آداب و رسوم و خرده فرهنگ ها در زمینه انگور و کشمش ، مردم در سایت دره جوزان دیده شود.
حجت الاسلام “احد آزادی خواه” افزود: در این راستا ارائه آداب و رسوم سنتی در منطقه مانند آب میوه مانیزان از طریق رسانه ها و همچنین فضای مجازی و شبکه های اجتماعی ، جهت آگاهی بیشتر مردم از این سرزمین و فواید آن بسیار حائز اهمیت است. و لازم است …
وی گفت: همچنین معرفی آیین دفن تاک که مورد توجه نمایندگان فائو نیز قرار گرفت ، می تواند به عنوان یک سنت خاص و جذاب در جهت حفظ و احیای آداب و رسوم و خرده فرهنگ ها در زمینه انگور و کشمش معرفی و معرفی شود. . “
وی با اشاره به فعالیت های ویژه تبلیغاتی و گردشگری که هر ساله در منطقه کاشان و فصل گلاب گیران انجام می شود ، افزود: انگور ملایر و ثبت آنها به عنوان میراث جهانی ظرفیت لازم برای توجه به این منطقه و آوردن آن را دارد. منافع اقتصادی ، منافع حاصل از جذب گردشگر و برگزاری تورهای ویژه گردشگری سالانه در فصل برداشت در این منطقه.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت م forسسه مطالعه انگور و کشمش از دانشگاه ملایر و ایجاد دبیرخانه محلی به همراه دبیرخانه اداری ، ایجاد موزه و نمایشگاه عکس و فیلم برای ارائه سایت دره جوزان و توسعه استراحتگاه های بوم گردی و برای احیای جاذبه های گردشگری مانند قنات ها ، باغ های نمونه گردشگری را معرفی کنید. وی همچنین معتقد است که منطقه حفاظت شده لشگردر از اهمیت زیادی در این منطقه برخوردار است.
به گفته آزادیخواه ، محلی سازی مارک انگور و کشمش و برگزاری همایش ها و کارگاه های متعدد برای به روزرسانی و افزایش دانش بسیار ضروری است. انگور ملایر سهمی در طراوت ندارد و مقدار قابل توجهی کشمش تولید شده در این شهرستان به سایر مناطق استان و خارج از کشور صادر می شود. با نام تجاری و جذب سرمایه گذار می توانیم سهم بازارهای داخلی و خارجی را بدست آوریم.
World Grape City به یک خط اعتباری متمرکز نیاز دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان همچنین گفت: معرفی منطقه دره جوزان و انجام هر اقدامی در شهر گروزده در جهان مستلزم توزیع وام و در نظر گرفتن یک خط اعتباری متمرکز است ، زیرا وام های شهری به این سوال مهم پاسخ نمی دهند و استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر نیز توجه ویژه ای به این موضوع دارند.
“منصور رضوانی جلال” در این راستا ، اجرای طرح “فراز” در 135 هکتار از باغات “ملایر” به عنوان شهر انگور جهانی بسیار مهم است و افزود: طبق سند راهبردی توسعه استان و شهر ، هر سال 150 هکتار از پروژه “فراز” باید در شهر ملایر اعمال شود. ما از برنامه عقب مانده ایم و با اختصاص وام های متمرکز و تسهیلات ارزان تر می توانیم این طرح را بهتر اجرا کنیم.
دوقلو سازی شهر انگور جهانی با کشورهای آسیای شرقی
دوقلو سازی شهر انگور جهانی با یکی از شهرهای چین ، ژاپن یا کره جنوبی که دارای میراث مهم کشاورزی هستند ، ایجاد سردخانه مناسب برای انگور ، انجام یک تور مطالعه شاهرود ، استفاده از ظرفیت های زیست محیطی و میراث فرهنگی برای ارائه وب سایت دره جوزان ، تهیه اقدام سیاره ، تهیه یک سند راهبردی برای شهر انگور جهانی ، وجود یک سندیکا موفق دره انگور و انتقال همه این اقدامات به دره دره از دیگر موارد مطرح شده برای بهبود است و معرفی دره و شهر انگور جهان.
به گزارش ایرنا؛ در کشور 316 هزار هکتار باغ انگور با متوسط عملکرد 15 تن در هکتار وجود دارد که 21539 هکتار آن معادل 6.8٪ از باغ های انگور استان همدان با تولید سالانه 404،631 تن است که برابر با 10.6٪ تولید کشور با تولید متوسط 19 تن در هکتار.
این در حالی است که متوسط تولید انگور ملایر 23 تن در هکتار و بالاتر از متوسط کشوری و استانی است ، سالانه بیش از 240 هزار تن انگور در شهرستان ملایر تولید می شود.