برای خودت تو خونه گز اصفهان درست کن
مواد لازم:
شکر: 250 گرم
گلوکز مایع: 375 گرم
سفیده تخم مرغ: 5 عدد
گلاب مرغوب: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
مغز دلخواه (پسته، بادام، فندق): 100 تا 150 گرم
آب: 3/4 پیمانه
آرد سفید: مقداری
مراحل تهیه:
1. آماده سازی مغزیجات:
مغزهای دلخواهتان را بدون روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا برشته شوند و از خامی در بیایند.
2. تهیه شهد:
در یک قابلمه مسی آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت کم قرار دهید تا شکر حل شود و آب داغ شود. (به جوش نیاید.)
بعد از حل شدن شکر، گلوکز را اضافه کنید و با لیسک یا قاشق چوبی خوب هم بزنید تا شهد کشدار شود و به اصطلاح نخ بدهد.
3. هم زدن سفیده تخم مرغ:
در حین آماده شدن شهد، سفیده تخم مرغ را با دور تند همزن برقی آنقدر هم بزنید تا پف کند و حجمش دو برابر شود.
گلاب را به سفیده اضافه کنید و کمی هم بزنید.
4. مخلوط کردن شهد و سفیده:
وقتی شهد آماده شد، مقداری از آن را داخل سفیده هم زده بریزید تا هم دما شوند.
سپس تمام سفیده را داخل قابلمه شهد بریزید و به صورت پارویی مواد را هم بزنید.
5. داغ زدن گز:
به این مرحله “داغ زدن” میگویند که باید با دقت انجام شود.
با همزن و با دور تند مواد را به مدت 10 تا 15 دقیقه هم بزنید.
در بین هم زدن، چند بار همزن را خاموش کنید و با قاشق چوبی مواد را هم بزنید تا همه مواد زیر و رو شوند و ته نگیرند.
6. پخت گز:
این مرحله حدود 1.5 تا 2 ساعت طول میکشد تا گز به اصطلاح برسد.
چون حرارت زیر قابلمه کم است و از شعله پخش کن استفاده کردید، میتوانید در این مدت درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا بخار آب خارج شود.
7. آماده سازی نهایی:
بعد از پخت گز، آن را از روی حرارت بردارید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود.
سپس گز را داخل سینی که با آرد سفید پوشیده شده است، بریزید.
با وردنه آردی گز را صاف کنید و روی آن را با مغزهای دلخواهتان تزیین کنید.
گز را به قطعات دلخواه برش بزنید و در ظرف مناسب سرو کنید.
نکات:
برای تهیه گز لقمهای، میتوانید بعد از پخت گز، آن را به قطعات کوچکتر برش بزنید و در پودر نارگیل یا پودر قند بغلتانید.
برای طعم و عطر بهتر، میتوانید از عرق بیدمشک یا زعفران در تهیه گز استفاده کنید.
گز را در ظرف دربسته و در جای خنک و خشک نگهداری کنید.
نوش جان!