گز اصفهان خونگی و خوشمزه + ویدیو


برای خودت تو خونه گز اصفهان درست کن

مواد لازم:

شکر: 250 گرم

گلوکز مایع: 375 گرم

سفیده تخم مرغ: 5 عدد

گلاب مرغوب: 3 تا 4 قاشق غذاخوری

مغز دلخواه (پسته، بادام، فندق): 100 تا 150 گرم

آب: 3/4 پیمانه

آرد سفید: مقداری

مراحل تهیه:

1. آماده سازی مغزیجات:

مغزهای دلخواهتان را بدون روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا برشته شوند و از خامی در بیایند.

2. تهیه شهد:

در یک قابلمه مسی آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت کم قرار دهید تا شکر حل شود و آب داغ شود. (به جوش نیاید.)

بعد از حل شدن شکر، گلوکز را اضافه کنید و با لیسک یا قاشق چوبی خوب هم بزنید تا شهد کشدار شود و به اصطلاح نخ بدهد.

3. هم زدن سفیده تخم مرغ:

در حین آماده شدن شهد، سفیده تخم مرغ را با دور تند همزن برقی آنقدر هم بزنید تا پف کند و حجمش دو برابر شود.

گلاب را به سفیده اضافه کنید و کمی هم بزنید.

4. مخلوط کردن شهد و سفیده:

وقتی شهد آماده شد، مقداری از آن را داخل سفیده هم زده بریزید تا هم دما شوند.

سپس تمام سفیده را داخل قابلمه شهد بریزید و به صورت پارویی مواد را هم بزنید.

5. داغ زدن گز:

به این مرحله “داغ زدن” می‌گویند که باید با دقت انجام شود.

با همزن و با دور تند مواد را به مدت 10 تا 15 دقیقه هم بزنید.

در بین هم زدن، چند بار همزن را خاموش کنید و با قاشق چوبی مواد را هم بزنید تا همه مواد زیر و رو شوند و ته نگیرند.

بیشتر بخوانید  فال حافظ روزانه یکشنبه 15 بهمن 1402 با معنی و تفسیر دقیق

6. پخت گز:

این مرحله حدود 1.5 تا 2 ساعت طول می‌کشد تا گز به اصطلاح برسد.

چون حرارت زیر قابلمه کم است و از شعله پخش کن استفاده کردید، می‌توانید در این مدت درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا بخار آب خارج شود.

7. آماده سازی نهایی:

بعد از پخت گز، آن را از روی حرارت بردارید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود.

سپس گز را داخل سینی که با آرد سفید پوشیده شده است، بریزید.

با وردنه آردی گز را صاف کنید و روی آن را با مغزهای دلخواهتان تزیین کنید.

گز را به قطعات دلخواه برش بزنید و در ظرف مناسب سرو کنید.

نکات:

برای تهیه گز لقمه‌ای، می‌توانید بعد از پخت گز، آن را به قطعات کوچک‌تر برش بزنید و در پودر نارگیل یا پودر قند بغلتانید.

برای طعم و عطر بهتر، می‌توانید از عرق بیدمشک یا زعفران در تهیه گز استفاده کنید.

گز را در ظرف دربسته و در جای خنک و خشک نگهداری کنید.

نوش جان!

 

دیدگاهتان را بنویسید