کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی و بسیار قدیمی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر تبریز می باشد. این غذا از گوشت چرخ کرده، لپه، برنج، سبزی معطر و ادویه جات تهیه می شود. کوفته تبریزی معمولاً به صورت گرد یا بیضی شکل درست می شود و در سس رب گوجه فرنگی و آبغوره یا آب نارنج پخته می شود.برای خوشمزه تر شدن کوفته تبریزی می توانید از کمی گردو یا زرشک نیز در مواد کوفته استفاده کنید.
مواد لازم:
* گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند: ۵۵۰ گرم
* لپه: ۱/۵ لیوان
* برنج: نصف لیوان
* سبزی کوفته (تره و مرزه): ۲۵۰ گرم
* ادویهها: زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، ادویه غذا
* نمک: به میزان لازم
مواد میانی کوفته:
* گردو درسته
* برگه زردآلو
* آلو بخارا
* زرشک
* نمک
سس کوفته:
* پیاز سرخ شده
* زرشک
* رب
* آبجوش
* زعفران دم کرده
طرز تهیه:
۱. لپه را از شب قبل خیس کنید و سپس بپزید.
۲. برنج را نیز از قبل خیس کنید و سپس بپزید.
۳. سبزی کوفته را پاک کنید و بشویید. سپس آن را خرد کنید.
۴. ادویهها را با هم مخلوط کنید.
۵. گوشت چرخ کرده، لپه پخته، برنج پخته، سبزی کوفته، ادویهها و نمک را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا یکدست شود.
۶. از مواد کوفته به اندازه یک نارنگی بردارید و گرد یا بیضی شکل کنید.
۷. در وسط هر کوفته، یک گردو درسته، یک برگه زردآلو، یک آلو بخارا و کمی زرشک قرار دهید.
۸. کوفتهها را در یک قابلمه بچینید.
۹. پیاز سرخ شده را در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید.
۱۰. زرشک را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید.
۱۱. رب گوجه فرنگی را به پیاز و زرشک اضافه کنید و هم بزنید.
۱۲. آبجوش و زعفران دم کرده را به سس اضافه کنید.
۱۳. سس آماده شده را روی کوفته ها بریزید.
۱۴. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کوفته ها بپزند و سس غلیظ شود.
۱۵. کوفته تبریزی را با نان یا برنج سرو کنید.
نکات:
* برای خوشمزه تر شدن کوفته تبریزی می توانید از کمی گردو یا زرشک نیز در مواد کوفته استفاده کنید.
* اگر می خواهید کوفته تبریزی شما نرم تر شود، می توانید مقداری آرد سوخاری نیز به مواد آن اضافه کنید.
* برای اینکه کوفته تبریزی شما وا نرود، باید مواد آن را خوب ورز دهید و سپس آن ها را در سس غلیظ بپزید.
نوش جان!