کودکانی که معتاد به دنیا می آیند! ترک اعتیاد نوزادان در بیمارستان



مثل همه زنان معتادی که بچه به دنیا می آورند، فقط یک تا سه روز مادرشان را آزمایش می کنند و ممکن است تا آخر عمر فرزندشان را نبینند. نوزادان آنها را به کمک های اجتماعی می فرستند و برخی از مادران برای گریه بیماران و حتی پزشکان در بیمارستان هنگام مرخصی آنقدر گریه می کنند.

اینها حکایت مادران معتادی است که با نوزادی در شکم وارد بیمارستان مهدیه می شوند و دست خالی از آن خارج می شوند. «شهرزادزاده مدرس» مدیر این بیمارستان از این لحظات برایمان می گوید.

اول صبح نامه به دست مهدیه رئیس بیمارستان رسید و او را ناراحت کرد: «خانم دکتر! من عاجزانه از شما می خواهم که فرزندانم را به من برگردانید. تو مادر هستی و می دانی که من چگونه هستم. روز و شب برایم تاریک است و طاقت دوری از فرزندانم را ندارم. قول می دهم اعتیاد را ترک کنم…»

شهرزادزاده، معلم می گوید: «این مادران هم احساسات و عواطف دارند. جدا شدن کودک از آنها ضربه سنگینی به روح و روان آنها وارد می کند، اما این جدایی به نفع نوزاد است. «آنها می توانند فروخته شوند، به دست مافیای گدایی بیفتند یا حتی بیشتر معتاد شوند.

دو جمله اول معلمان غیر معمول نیست، اما وابستگی فزاینده نوزادان نیاز به توضیح بیشتری دارد: “کودکانی که از مادران وابسته به دنیا می آیند به داروهایی که مادرشان استفاده می کنند وابسته هستند.” در نتیجه معتاد می شوند و این اعتیاد از طریق شیردهی رها می شود. بنابراین، اگر به مادرانشان اجازه شیر دادن بدهیم، مثل این است که به نوزادشان دارو داده ایم. به همین دلیل شیر دادن به این کودکان ممنوع است و غذای آنها از بانک شیر بیمارستان تامین می شود.

از اعتیاد به نوزاد خود در بیمارستان دست بردارید

مادران معتادی که نوزادان خود را به دنیا می آورند تنها زمانی می توانند نوزادان خود را ببینند که در بیمارستان هستند. این زمان بین 24 تا 72 ساعت متغیر است و پس از ترخیص مادر، در صورتی که نوزاد مشکلاتی مانند نوزاد نارس نداشته باشد، از طریق مددکاری اجتماعی به کمک های اجتماعی روی می آورد. اینکه چگونه یک مادر می تواند فرزند خود را بازگرداند و از او مراقبت کند، یک امر رفاهی است.

او می گوید: «متاسفانه در یک سالی که اینجا بودم، هرگز مادری را ندیدم که اعتیاد را ترک کند. «این افراد باید به سازمان اجتماعی ثابت کنند که دیگر معتاد نیستند و واجد شرایط هستند.

وی گفت: دیدن این صحنه به ویژه برای پرسنل بیمارستان که برای اولین بار طرح جامع مادر و کودک را اجرا کردند که منجر به اجرای این طرح در سراسر کشور شد، بسیار سخت است. به طلاق تلخ مادران از فرزندانشان. در این طرح تماس پوستی بین مادر و نوزاد برقرار می شود و باعث آرامش آنها می شود.

بیشتر بخوانید  وزیر کشور از جزییات حادثه می گوید / فیلم در متروپلیس

حتی با عمل سزارین، به محض برداشتن بند ناف، صورت نوزاد به صورت مادر می‌چسبد و مادرانی که به طور طبیعی زایمان کرده‌اند، می‌توانند او را در آغوش بگیرند، اما مادران وابسته فقط می‌توانند نوزاد خود را بغل کنند، اما «نباید از شیر مادر تغذیه می کنند زیرا در شیرشان تریاک وجود دارد.»

از او درباره وضعیت نوزادان در زمان خماری می پرسیم که درباره آن می گوید: «این نوزادان در بدو تولد اعتیاد خود را به مواد مخدر نشان می دهند. چاره ای جز تزریق مسکن به آنها نداریم، زیرا خماری آنها حتی می تواند منجر به تشنج شود. این تا زمانی ادامه خواهد داشت که کودک اعتیاد به مواد افیونی را ترک کند و می تواند از یک هفته تا 10 روز ادامه یابد.

افزایش تعداد مادران در معرض خطر

وقتی از رئیس بیمارستان مهدیه می‌پرسیم چگونه زنان تحت تکفل را شناسایی کنیم، می‌گوید: «وقتی بیماران بستری می‌شوند، شرح حال و علائم آنها ثبت می‌شود. البته ممکن است برخی از آن ها اعتیاد خود را پنهان کنند، اما خیلی زود مشخص می شود. بقیه را بعد از تولد نوزاد شناسایی می کنیم. مادران از ساعت 24 تا 72 در بیمارستان بستری بودند و در این مدت نشان دادند که به مواد مخدر اعتیاد دارند.

بیمارستان مهدیه به میدان شوش و محله هایی مانند هرندی نزدیک است. به همین دلیل برخی از مشتریان او معتاد و خوابگرد هستند. زاده مدرسه گفت: نمی توان درصد دقیقی را اعلام کرد، زیرا ممکن است در یک هفته 10 نوزاد از مادر معتاد به دنیا بیایم و در یک هفته سه زن تحت تکفل در این بیمارستان زایمان کنند.

زنان دیگری نیز در بیمارستان بستری می شوند که به گفته معلم حاملگی پرخطر هستند: «این زنان کسانی هستند که در دوران بارداری با شرایط خاصی مانند مادران مسن مواجه می شوند. همچنین در میان آنها مادران مبتلا به فشار خون بالا، عقب ماندگی رشد جنین، مادران دیابتی، مادرانی که سقط های مکرر داشته اند و همچنین مادران دارای چند قلو هستند.

او درباره افزایش تعداد این زنان در سال های اخیر به ما می گوید: متأسفانه افزایش سال های ازدواج عامل اصلی چنین مشکلاتی است. وی افزود: زنان بالای 38 سال به عنوان مادران پرخطر محسوب می شوند و روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود و این زنگ خطری است که باید جدی گرفته شود.

درباره پذیرش زنان مبتلا به اچ آی وی است که می گوید: ما نمی توانیم این بیماران را بپذیریم، زیرا نیاز به اتاق و بخش ویژه دارد، اما زنانی را که هپاتیت دارند با شرایط خاصی می پذیریم. ما مخزن های مخصوصی برای مراقبت از نوزادان آنها داریم و آنها در بخش ویژه بستری شده اند.

بیمارستان مجهز در مناطق کم برخوردار

اگرچه بیمارستان مهدیه در منطقه ای واقع شده است که تحت پوشش آن منابع مالی زیادی ندارند و از سوی دیگر در اقشار آسیب پذیر زیادی زندگی می کنند، اما یکی از بهترین بیمارستان هایی است که توانسته خدمات ویژه ای را به شهروندان به ویژه مادران و کودکان ارائه دهد. . رئیس بیمارستان مهدیه می گوید: بزرگترین بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) در تهران با 46 تخت در این بیمارستان مستقر است و همین عامل باعث شد تا پزشکان بیمارستان های دولتی و خصوصی به مادران دارای نوزاد نارس یا نوزاد پیشنهاد دهند. معلولین در این بیمارستان بستری شوند. بیمارستان «و در حالی که هزینه های کمی می پردازید، از امکانات و تجهیزات آن برای زایمان یا درمان نوزادان خود استفاده کنید.

بیشتر بخوانید  من هر ماه 4 برابر یارانه می گیرم

اقدامات زنان در این بیمارستان با حضور هیات علمی دانشگاه انجام می شود و سالانه حدود 700 نفر در زمینه ناباروری تحت درمان قرار می گیرند. وی افزود: در زمینه سرطان های زنان، متخصصان جراحی و شیمی درمانی در این بیمارستان فعالیت می کنند و بخش مهمی از این مرکز کمک به درمان زنانی است که با سرطان سینه دست و پنجه نرم می کنند.

شهرزادزاده مدرس ادامه می دهد: در کنار جراحی عمومی و بیماری های داخلی، بخش جراحی اطفال نیز در این بیمارستان فعال است و می توان گفت این مرکز اصلی ترین مرکز درمان بیماران دیابتی است. زیرا سالانه بین 4 تا 5 هزار بیمار دیابتی معاینه، بانداژ و درمان می شوند.

اگرچه بیشتر خدمات ما برای خانم ها در نظر گرفته شده است، اما آقایان نیز برای درمان بیماری های مختلف و بخش های IP پذیرفته می شوند. سی Iu همچنین با 7 تخت ثابت و 2 تخت در صورت نیاز کار می کند. در طول شیوع ویروس کرونا، خدمات سرپایی به بیماران و تعدادی از بیماران در بخش IP ارائه شد. سی تو بیمارستان بستری بودی «خوشبختانه هیچ زن حامله ای در این بیمارستان بر اثر بیماری عروق کرونر قلب فوت نکرده است.

70 درصد بیماران توانایی پرداخت هزینه را ندارند

زنی که معتاد یا بی خواب است مطمئناً نمی تواند هزینه درمان یا زایمان خود را بپردازد. رئیس بیمارستان مهدیه با تایید این مطلب می گوید: این بیمارستان در منطقه آسیب پذیر تهران واقع شده است و با وجود اینکه تعرفه دولتی دارد و بیماران هزینه بسیار کمی می پردازند، اما متاسفانه تا 70 درصد آنها نمی توانند همین هزینه ناچیز را بپردازند. اکثر این بیماران شهروندانی هستند که به دلیل ورود غیرقانونی به کشور و نداشتن مجوز اقامت از بیمه برخوردار نیستند.

از دکتر حسن عباس مقدم با این توصیف می پرسیم که چه کسی به آنها پول می دهد که وی در پاسخ می گوید: «متاسفانه این افراد به دلیل نداشتن اقامتگاه تحت پوشش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل یا اداره اتباع و مهاجران خارجی نیستند. مجوز به همین دلیل این سازمان ها به ما پول نمی دهند. این مشکل باعث شده تا هزینه های درمانی این افراد بر عهده بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی باشد.

بیشتر بخوانید  لحظه فوران کوه آتشفشانی سمرو اندونزی / فیلم

الان در همین بیمارستان مریضی است که هزینه درمانش بیش از 70 میلیون تومان است و هر هفته بین 15 تا 20 میلیون تومان به ما تحمیل می شود. «سال گذشته تنها در شش ماه با کمک خیران حدود 600 میلیون تومان برای بیماران فراهم کردیم.

وی با اشاره به اینکه خیران در این مدت به بیمارستان و بیماران نیازمند کمک کرده اند خاطرنشان می کند: بار اصلی بر دوش خیران است و این وضعیت باعث شده تا در بیمارستان برای حمایت از بیماران خیریه ای تاسیس و به شماره 49527 ثبت نام کنیم که این خیریه 5 نفر از اعضای هیات مدیره و حدود 50 نفر از اعضای هیات مدیره. تعداد موسسات خیریه قطعی نیست زیرا با توجه به شرایط بیماران سعی در کمک رسانی دارند.

خوشبختانه یکی از این خیریه ها تکمیل پلی کلینیک بیمارستان را بر عهده گرفت. «این پلی کلینیک تا پایان تکمیل و تجهیز آن توسط خیری به نام آقای صراف در دو طبقه نیمه کاره متوقف شد و تاکنون با 80 درصد پیشرفت فیزیکی، 20 میلیارد تومان هزینه کرده است.

وی بیان می کند: خیران در این انجمن نشان می دهند که می خواهند هزینه درمان بیماران شیمی درمانی یا درمان نوزادان نارس را پرداخت کنند. آنها همچنین بیان می کنند که دوست دارند کمک هایشان صرف بیماران نیازمند شود یا وسایل اولیه مانند شیرخشک و لباس در اختیار نوزاد قرار گیرد. برخی از موسسات خیریه نیز برای تجهیز یا بازسازی یک بیمارستان به یک موسسه خیریه کمک می کنند.

عباسی مقدم می گوید: واحد پشتیبانی بیمارستان بر تامین اقلام و پوشک زایمان، مکمل های غذایی و نیازهای آتی کودکان حتی پس از ترخیص از بیمارستان نیز نظارت دارد. «گاهی اوقات یک سبد کالا با کمک خیریه ها به دستشان می رسد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ساختمان اصلی بیمارستان فرسوده است، اظهار می دارد: در زمینه بازسازی این بخش کارهایی انجام شده است، اما بازسازی ساختمان به ویژه تجهیزات و نگهداری تأسیسات، تجهیزات سرمایشی و گرمایشی و تجهیزات پزشکی، انجام شده است. نیاز به حمایت خیریه دارد

تولد سالانه 6000 نوزاد در بیمارستان مهدیه

بیمارستان مهدیه بیش از 27000 متر مربع مساحت و 13000 متر مربع زیربنا دارد. مرحوم حاج «مهدی صبوحی» زمین را وقف این بیمارستان کرد و ساختمان تجاری آن در سال 1344 به عنوان آمبولانس افتتاح شد. ساختمان مرکزی بیمارستان در بهمن ماه 1362 به بهره برداری رسید. این بیمارستان سالانه 6000 زایمان انجام می دهد و به عنوان مرکز تخصصی پایتخت در زمینه ناباروری و درمان نوزادان نارس و کودکان مشکل دار شناخته می شود.

دیدگاهتان را بنویسید