از کم کاری تیروئید جامعه در حال رشد است و وجود دارد تغذیه مناسب برخی از غذاها در پیشگیری از کم کاری تیروئید موثر هستند گواتروگن پسندیدن ( شاخه های بامبو، سویا و محصولات مرتبط، روغن کلزا، ترب کوهی، سیب زمینی شیرین، تمپه، باباسو و سایر مواد غذایی گلوتن ) باید از مصرف آن اجتناب کرد زیرا با توانایی بدن در جذب ید تداخل می کند حتی زمانی که بدن شما قادر به جذب ید نیست. غده تیروئید شما متورم شده اید و در نهایت گواتر پیدا خواهید کرد.
غذاهایی که در کم کاری تیروئید باید در حد اعتدال مصرف شوند یا از مصرف آنها پرهیز شود.
خردل، هلو، گلابی، تربچه، اسفناج، سویا، ارزن، بادام زمینی، قهوه، چغندر و سبزیجات کلم مانند (کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم، کلم پیچ، کلم پیچ) و همچنین غذاهای آماده و تصفیه شده از جمله آرد سفید و از شکر اجتناب کنید
غذاهایی که در کم کاری تیروئید باید به طور کامل از آنها پرهیز کرد.
از مواد شیمیایی بسیار تصفیه شده و غذاهایی مانند (جایگزین های قند، شیرین کننده های مصنوعی، نوشابه ها، نوشابه های گازدار، غذاهای غنی از آفت کش ها، چربی های هیدروژنه مانند مارگارین، آرد سفید و شکر تصفیه شده) باید اجتناب شود.
نکات مهم غذایی برای کم کاری تیروئید:
***برخلاف افراد مبتلا به پرکاری تیروئید، این بیماران باید از مصرف زیاد غذاهای گواتروژن خودداری کنند و سبزیجات پخته مصرف کنند. غذاهای کوزاتروژن عبارتند از کلم، چغندر، روغن کانولا، بادام زمینی، ارزن و سویا.
***سویا می تواند از جذب کافی داروهای تیروئیدی جلوگیری کند. بنابراین باید با احتیاط مصرف شود.
*** در پایان پخت حتما استفاده کنید وگرنه وقتی درب آن را بردارید ید نمک با بخار خارج می شود. در این صورت کمتر از حد انتظار ید دریافت خواهید کرد. علاوه بر این، نمک یددار را نباید در شیشه شفاف و در معرض نور قرار داد.
***به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد ید باعث کم کاری تیروئید می شود.
***تنظیم کالری دریافتی برای جلوگیری از افزایش وزن ضروری است. برای این منظور توصیه می شود با استفاده از دارو با متخصص تغذیه مشورت کنید.
***اطمینان حاصل کنید که مقادیر کافی ویتامین های C، A، E و B، به ویژه ویتامین های B2، B3، B6 را که برای تولید هورمون های تیروئید ضروری هستند، دریافت کنید.
توصیه می شود به طور منظم غذاهای زیر را در برنامه غذایی روزانه خود مصرف کنید:
الف) منابع مناسب ویتامین ها: ج
توت فرنگی
آناناس
هندوانه
موز
سیب زمینی
هلو.
ب) منابع مناسب ویتامین A.
کبد
تخم مرغ
ماهی روغنی
سبزیجات سبز (به جز گیاهان کلم)
سبزیجات و میوه های زرد و نارنجی.
هرچه این میوه ها و سبزیجات رنگارنگ تر باشند، غلظت ویتامین ها در آنها بیشتر می شود.
ج) منابع کافی ویتامین E.
روغن های گیاهی
مغز (به جز بادام زمینی)
دانه ها.
د) منابع کافی ویتامین B
غلات کامل
گوشت گاو
گوشت مرغ
یک ماهی.
ه) استفاده از منابع مناسب غنی از روی، مانند:
غذای دریایی
گوشت قرمز
گوشت مرغ
غلات کامل.
و) مصرف منظم منابع غنی فیبر،
مانند سبزیجات، میوه هایی مانند انجیر، آلو، سیب، مرکبات و همچنین حبوبات و غلات کامل برای رفع یبوست..
گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم