ظهور ویروس مرگبار کرونا در پایان سال 2019 جهان را تکان داد و نشان داد که با وجود تمام پیشرفتهای پزشکی و فناوری، بشریت همچنان در برابر خشم طبیعت به شدت آسیبپذیر است.
اکنون در حالی که بحران کرونا پس از گذشت حدود سه سال از شروع آن تقریباً تحت کنترل است و راهکارهایی برای مقابله با آن ارائه شده است، کشف یک ویروس کشنده جدید جهان را وادار به واکنش کرده است.
دانشمندان اخیراً یک “ویروس زامبی” باستانی حدود پنجاه هزار ساله را احیا کردند که در آخرین عصر یخبندان در یخ مدفون شده بود. به گفته محققان، تغییرات آب و هوایی که باعث ذوب شدن یخهای دائمی باستانی شد، منجر به ظهور ویروس شد و این فرآیند ممکن است برای انسان خطرآفرین باشد.
ویروس تازه کشف شده از عصر یخبندان در زیر دریاچه ای در منطقه سیبری روسیه به دام افتاده بود و دانشمندان با ذوب یخ های باستانی توانستند آن را پیدا کنند. به گفته دانشمندان، اگرچه این ویروس هزاران سال پیش منجمد شده است، اما هنوز مسری است و می تواند برخی از موجودات زنده را تحت تاثیر قرار دهد.
با این حال، محققان بیان کردند که خطر بیولوژیکی این ویروس خاص برای انسان در حال حاضر ناچیز است، زیرا آنها فقط گونه های هدفمندی دارند که می توانند میکروب های آمیب را آلوده کنند.
با این حال، تیم تحقیقاتی مشترک روسیه، آلمان و فرانسه هشدار داد که ویروسهایی نیز وجود دارند که میتوانند انسان یا حیوانات را آلوده کنند و احیای چنین ویروسهایی میتواند خطرناک باشد.
بر اساس گزارشها، کاربران سراسر جهان به کشف جدید واکنش نشان دادند، تصاویر خلاقانهای را به اشتراک گذاشتند، در مورد شروع یک شیوع جدید ویروس زامبی شوخی کردند.