کسب درآمد میلیونی با پرورش حشرات/ این حشره تا 15 میلیون تومان به فروش می رسد!


شاید تصورش سخت باشد، اما حشراتی مانند سوسک، مگس، کرم و ملخ که اغلب ما را می ترسانند و فرار می کنند، برای برخی منبع پول و درآمد هستند.

«محمد آروین» یکی از پرورش دهندگان حشراتی است که از 10 سال پیش تاکنون هر ماه میلیون ها سوسک، مگس، ملخ، جیرجیرک و کرم پرورش داده و به فروش می رساند.

با این مربی و مشاور پرورش حشرات که در این حرفه درآمد چند ده میلیونی دارد و کارآفرینی است که تجربیات خود را به صدها جوان منتقل می کند، صحبت کردیم.

محمد

چه چیزی شما را وارد دنیای تجارت حشرات کرد؟

من در روستا به دنیا آمدم، از کودکی به حشراتی که در اطرافم می دیدم علاقه مند بودم و مجموعه ای از انواع حشرات را جمع آوری کردم. تا سال ۱۳۷۹ و در دوران دانشجویی مطالبی در مورد حشرات در وبلاگم منتشر می کردم. در آن زمان دانشجویان کشاورزی دوره حشره شناسی داشتند و باید 100 حشره پیدا می کردند. یادم هست دانشجویی با من تماس گرفت و 100 حشره 25 هزار تومانی خواست که در آن سال پول زیادی بود. طعم آن پول زیر زبانم رفت و تصمیم گرفتم از طریق حشرات کسب درآمد کنم. 10 سال طول کشید تا رشته مرتبط با این حرفه را در دانشگاه تحصیل کنم و اطلاعاتم را از منابع داخلی و خارجی تکمیل کردم و از سال 1390 به صورت حرفه ای به این حرفه مشغول شدم. در حال حاضر چندین مزرعه پرورش حشرات دارم و با فروش حشرات و آموزش این حرفه به علاقه مندان درآمد کسب می کنم.

بیشتر بخوانید  تحریم بزرگترین شرکت حمل و نقل کانتینری روسیه

ملخ

چه حشرات را پرورش می دهید و در روز چند مشتری دارید؟

من در حال حاضر مزرعه ای از سوسک، جیرجیرک، مگس خانگی، مگس سیاه، کرم آرد، کرم ابریشم و کرم دارم و به طور متوسط ​​روزی 20 مشتری دارم که از نقاط مختلف کشور تماس می گیرند و حشرات می خواهند، یکی برای 100 کیلو ملخ یکی برای 20 کیلو جیرجیرک سفارش می دهند 10 فتق سوسک و غیره.

هدف از خرید حشرات چیست؟

مشتریان من افرادی هستند که حیوانات خانگی مانند پرندگان، ماهی ها و خزندگان دارند و برای غذای حیوان خانگی خود حشرات می خرند. به عنوان مثال، ملخ را برای تغذیه گیلاس و بلبل، جیرجیرک را برای تغذیه بلدرچین ها و حشرات خشک شده را برای آکواریوم می برند. البته برخی از حشرات نیز برای درمان استفاده می کنند. به عنوان مثال، برخی از مراجعان به توصیه یک متخصص طب سنتی هر ماه نیم کیلوگرم ملخ با تغذیه ارگانیک می خورند یا گاهی از سوسک برای حمام کردن استفاده می کنند.

آیا آنها حشرات را برای غذا می خرند؟

اگرچه حشرات منبع غنی پروتئین هستند، اما در کشور ما به عنوان غذا مصرف نمی شوند.

قیمت حشرات و درآمد ماهیانه این حرفه چقدر است؟

هزینه حشرات به مسائلی مانند محیط مزرعه، مواد غذایی مصرفی و غیره بستگی دارد. اما معمولا یک کیلو میلورم خشک 200 تا 300 هزار تومان، ملخ زنده 250 هزار تومان، ملخ خشک 500 هزار تومان و جیرجیرک خشک درجه یک 500 هزار تومان قیمت دارد. مورچه ها به صورت کلنی خرید و فروش می شوند و کلنی 10 هزار مورچه یک میلیون تومان قیمت دارد. درآمد پرورش دهندگان حرفه ای حشرات بالغ بر 50 میلیون تومان در ماه است. البته نگرانم که انتشار این ارقام باعث ایجاد مشاغل کاذب شود.

بیشتر بخوانید  فال کائنات امروز | قدرت کائنات در دستان شماست! | از این سفر معنوی غافل نشوید + تفسیر دقیق

چه مشاغلی؟ کمی بیشتر توضیح دهید.

صید یا پرورش غیربهداشتی حشرات. حشراتی که در مزرعه و اسولا پرورش می یابند، غذای آنها خالص و شبیه غذای انسان است. یعنی انواع غلات و صیفی جات را می خورند و مزرعه حشرات بار میکروبی ندارد. (البته به جز مگس هایی که از ضایعات کشاورزی، رستوران ها و کشتارگاه ها نیز تغذیه می کنند.) اگر حشرات از غذای کثیف تغذیه کنند، می میرند یا حامل انگل و میکروب هستند، در این صورت وقتی به عنوان غذای حیوانات خانگی فروخته می شوند باعث بیماری و بیماری می شوند. مرگ در حیوان باشد. به همین دلیل تاکید می کنم که استفاده از حشراتی که در شرایط نامرغوب پرورش یافته اند یا حشرات صید شده قطعا ضرر مالی برای پرورش دهنده حشره یا صاحب حیوان خواهد داشت. صید حشرات علاوه بر غیربهداشتی بودن، از نظر زیست محیطی نیز مشکل ساز است، زیرا به اکوسیستم آسیب می رساند.

حشره

آیا حشرات را صادر و وارد می کنید؟

صنعت پرورش حشره هنوز در کشور ما شناخته نشده است، از ۲۱۱۱ گونه حشره ای که در کل دنیا تولید، مصرف و صید می شود، تنها ۷ گونه در ایران کشت می شود و در صورت حمایت مسئولان می توانیم آن ها را صادر کنیم. واردات در مقادیر کم و به صورت حشرات خانگی انجام می شود. به عنوان مثال، سوسک شاخدار از خارج از کشور وارد می شود. اما می‌خواهم به این نکته اشاره کنم که با توجه به نیاز بازار و هدف از تهیه علوفه، مصارف دارویی، تزئینی و … می‌توانیم هر نوع حشره‌ای را پرورش دهیم.

بیشتر بخوانید  دیدار رئیس دادگستری استان ایلام

قیمت یک جفت سوسک شاخدار 8 تا 15 میلیون تومان!

آنها معمولاً پروانه، آخوندک نمازگزار و کرگدن را به عنوان حیوان خانگی می خرند و نگهداری می کنند. قیمت این حشرات نیز متفاوت است. مثلاً پروانه با دانه 30 تا 200 هزار تومان، آخوندک نمازگزار 10 هزار تومان و سوسک کرگدن شاخدار (به اندازه قوطی کبریت) 3 میلیون تومان قیمت دارد.

کرم رنگ

آیا از سراسر ایران مشتری دارید؟

آره. البته من از متقاضی حشره سؤالات سخت می پرسم و اگر نتواند به سؤالات پاسخ صحیح بدهد و متوجه شوم که حشره را برای هدفی غیرعادی می خواهد، آن را نمی فروشم. مثلاً یکی هزار سوسک می‌خواست و قیمت بالایی هم برایش پیشنهاد می‌کرد، اما متوجه شدم که می‌خواهد هر روز چند تا از آنها را له کند یا یکی دیگر می‌خواهد حشره‌ای را در مغازه یکی از آشنایانش بیندازد و . .. من اصلا به این مردم اهمیت نمیدم حشره نمیفروشم.

تاکنون چند نفر را استخدام کرده اید؟

به طور مستقیم و غیرمستقیم برای بیش از 1000 نفر، 700 نفر را برای کار در گیج مشاغل خانگی، کارگاهی و صنعتی آموزش دادم و قطعا تمامی افراد آموزش دیده کارآفرینی کردند.

دیدگاهتان را بنویسید