«ستاد مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها» در بیانیه شماره یک سهشنبه شب خود در هشت بند سیاست کلی اصلاح نحوه تخصیص یارانهها را ابلاغ کرد.
همانطور که کارشناسان بارها اعلام کرده اند، نحوه فعلی تخصیص یارانه ارزی برای کالاهای اساسی ناکارآمد و ناکارآمد است و بسیاری از مشکلات از جمله فساد و رانت خواری افزایش یافته است و واردات باعث کاهش و تضعیف تولید داخلی، قاچاق، تورم، کسری بودجه و برداشت غیرمستقیم.
این سیاست غلط باید در سال های گذشته اصلاح می شد که متأسفانه این اتفاق نیفتاد، اما امروز امکان ادامه آن وجود ندارد و باید اصلاح و اصلاح شود، این وظیفه قانون در قبال دولت است.
بر این اساس، سیاست های کلی منتشر می شود که به موارد زیر می پردازد:
1- یارانه ارز ترجیحی نان و دارو همچنان وجود دارد و همه افراد و اقشار جامعه را شامل می شود.
2- دولت برای حمایت از اقشار مختلف جامعه بسته حمایتی و معیشتی ماهانه 400 هزار تومانی برای سه دهک کم درآمد و 300 هزار تومانی برای شش دهک آینده در نظر گرفته است. و تعدیل قیمت امکان خروج یارانه را در ماه اول فراهم می کند.
3- ایجاد زیرساخت برای استفاده از کالاهای برگ الکترونیکی به جای بسته حمایتی نقدی در دستور کار ستاد قرار گرفته و در نتیجه بسته حمایتی دولت در قالب کالای لیف الکترونیک ارائه می شود.
4- سامانه ویژه ثبت درخواست های جدید شهروندان اعم از باقی مانده از ثبت نام قبلی و موارد تغییر و تصحیح اطلاعات خانواده به زودی ایجاد و اطلاع رسانی خواهد شد. ضمناً یارانه افراد جدید مشمول طرح از روز اول اجرای طرح به طور کامل محاسبه می شود.
5. افرادی که نسبت به دهک های فعلی اعتراض دارند، می توانند از این پس از طریق سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نشانی https://hemaiat.mels.gov.ir، درخواست خود را جهت آگاهی ارسال کنند.
6- هماهنگ سازی و یکسان سازی قیمت کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی بنا به پیشنهاد سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده و موافقت ستاد تنظیم بازار و این قیمت ها توسط اتحادیه های صنفی و تشکل های مرتبط با صنف منتشر می شود. و واحدهای تولیدی افزایش قیمت بدون رعایت قوانین و موافقت مرکز تنظیم بازار ممنوع می باشد.
7- موسسات بازرسی و نظارت ذیصلاح و سازمان تعزیرات حکومتی با استفاده از تمامی ظرفیت ها و نیروهای مردمی موجود، نظارت مستمر بر رعایت قیمت ها و جلوگیری از انباشت و فروش مجدد و برخورد قاطع و سریع با متخلفان خواهند داشت. شهروندان تخلفات صنفی را از طریق خطوط ارتباطی 124 و 135 به نهادهای مذکور اطلاع دهند.
8. کلیه تصمیمات ستادی از طریق سخنگوی اقتصادی دولت و اطلاعیه های مطبوعاتی اعلام خواهد شد.
منبع: ایرنا