دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران نوشت: آیا کلم و کرفس واقعا برای بیماران پوکی استخوان مفید هستند؟
برخی افراد بر این باورند که خوردن گروهی از گیاهان مانند کلم یا کرفس می تواند به کاهش درد و بهبود پوکی استخوان کمک کند. گیاهان حاوی مواد معدنی مختلفی مانند آهن، روی و کلسیم هستند.
گروهی از گیاهان مانند خانواده اسفناج و کلم نسبت به سایر سبزیجات دارای مواد معدنی بیشتری هستند و مصرف آنها می تواند به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به پوکی استخوان کمک کند.
البته این بدان معنا نیست که شما داروهای تجویزی مصرف نکنید و فقط چنین سبزیجاتی را مصرف کنید.
از طرفی مصرف کلم از جمله کلم پیچ باعث تشدید بیماری تیروئید می شود. بنابراین اگر کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید همراه با پوکی استخوان دارید، نمی توانید بدون در نظر گرفتن این موضوع کلم را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
خانواده اسفناج نیز حاوی مقدار زیادی نمک است. برخی معتقدند اگزالات موجود در اسفناج از جذب کلسیم در بدن جلوگیری می کند، اما مقادیر زیاد مواد معدنی موجود در این گیاه باعث جذب کم و بیش آن در بدن افراد مختلف شده است، اما اینطور نیست. مواد معدنی اسفناج یا هر گیاه دیگری به هیچ وجه نباید جذب بدن شود.
کدام گیاهان در بهبود پوکی استخوان موثر هستند؟
در آخر توصیه می کنم به جای مصرف خودسرانه انواع سبزیجات، ابتدا با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا از کمبودهای غذایی که باعث پوکی استخوان شده است مطمئن شوید و سپس رژیم غذایی مناسب را دنبال کنید.