بر اساس گزارش ها خبرگزاری طبنامواد مغذی مختلف عمدتاً در سبزیجات و میوههای تازه یافت میشوند که دارای رنگهای روشن قرمز، نارنجی، زرد، سبز و غیره هستند. این غذای رنگارنگ حاوی رنگدانه هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و عادت آنها به مصرف آنها خطر ابتلا به سرطان را به حداقل می رساند. در این مطلب انواع میوه ها و سبزیجات رنگی و ماده موثره هر یک با خواص ضد سرطانی آن را ارائه کرده ایم.
قرمز
گوجه فرنگی و هندوانه
لیکوپن: یک آنتی اکسیدان، خطر ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان پروستات را کاهش می دهد
نارنجی
هویج، انبه و کدو تنبل
بتاکاروتن: آنتی اکسیدان و تقویت کننده سیستم ایمنی
زرد مایل به نارنجی
پرتقال، لیمو، گریپ فروت و هلو
ویتامین C و فلاونوئیدها: مانع از رشد سلول های سرطانی، سم زدایی و غیرفعال کردن ترکیبات مضر می شوند.
سبز تیره
اسفناج و انواع سبزیجات با برگ سبز تیره
فولات: در ایجاد سلول ها و ترکیبات سازنده اطلاعات ژنتیکی بدن موثر است
علف سبز
کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم، گل کلم و کلم بروکسل
ایندول و لوتئین: استروژن اضافی و ترکیبات سرطان زا را از بدن خارج می کند
سبز روشن
سیر، سیر، پیازچه و مارچوبه
ترکیبات گوگردی: سلول های سرطانی را از بین می برد، تقسیم سلولی را کاهش می دهد و سیستم ایمنی را تقویت می کند
آبی
زغال اخته، انگور سیاه و آلو سیاه
آنتوسیانین ها: پاک کننده های رادیکال های آزاد
رنگ بنفش
انگور قرمز، گیلاس، گیلاس، توت قرمز و آلو
رسوراترول: ممکن است تولید استروژن را کاهش دهد
رنگ قهوه ای
غلات کامل و حبوبات
فیبر: ترکیبات سرطان زا را از بین می برد
نتایج همچنین نشان داد که فلفل قرمز و کلم بروکلی به طور موثری سلول های سرطانی را مهار می کنند.
این مطالعه نشان داد که ترکیبی در فلفل قرمز به نام کپسایسین، که طعم تند فلفل ایجاد می کند، می تواند باعث آپوپتوز در سلول های سرطانی پانکراس شود، در حالی که هیچ تاثیری بر سلول های طبیعی پانکراس ندارد. آپوپتوز مرگ برنامه ریزی شده سلولی است و یکی از مکانیسم های طبیعی بدن برای از بین بردن سلول های سرطانی است.