اتاق بازرگانی تهران در آخرین گزارش خود وضعیت تجارت کشور در سه ماهه نخست سال جاری را با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا بررسی کرد.
به گزارش ایسنا ، این اتحادیه که عضویت ایران را در نوامبر 2009 به رسمیت شناخت ، در ماه های اخیر برخی از شرکای تجاری جدید این کشور را معرفی کرده است ، اگرچه تحت تأثیر تحریم ها ، ولیعهد و برخی محدودیت ها در روابط دو جانبه ، صادرات و واردات هنوز ایران است و اوراسیا بسیار محدود است.
برآوردهای اتاق بازرگانی تهران نشان می دهد که در سه ماهه اول سال 1400 ، ایران 258 میلیون دلار کالا به اوراسیا صادر کرده و 347 میلیون دلار کالا از این کشورها برای حفظ تراز تجاری منفی کشور صادر کرده است. صادرات ایران به اورسیا تنها 2.4 درصد از کل صادرات این کشور را تشکیل می دهد و ایران – 3.3 درصد از کل واردات خود از این کشورها. روسیه هنوز بیشترین سهم را در بین شرکای اصلی اوراسیا دارد. ایران 135 میلیون دلار از کل صادرات خود به اوراسیا به روسیه و پس از آن ارمنستان با 60 میلیون دلار ، قزاقستان با 38 میلیون دلار ، قرقیزستان با 18 میلیون دلار و بلاروس با 5 میلیون دلار صادرات دارند.
در میان عمده ترین صادرکنندگان کالا به ایران ، فقط روسیه تقریباً همه آمارها را در اختیار دارد و در این مدت کالاهایی به ارزش 321 میلیون دلار در اختیار ایران قرار داده است. واردات کل ایران از سایر کشورهای اوراسیا حتی به 30 میلیون دلار هم نمی رسد.
بررسی صادرات ایران به روسیه و دیگر کشورهای اوراسیا نشان می دهد که میوه های خوراکی با 95 میلیون دلار بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند که پسته ایرانی پوست تازه محبوب ترین محصول است. پلاستیک ، سبزیجات ، چدن ، آهن و فولاد نیز از دیگر عناصر صادرات ایران به اوراسیا است.
در مقابل ، چربی ها و روغن های حیوانی یا گیاهی بیشترین میزان واردات در ایران است و به دنبال آن غلات ، چوب ، سبزیجات و مواد شیمیایی معدنی عمده ترین واردات ایران از اوراسیا است.
انتهای پیام