آشنایی با حلیم بادمجان و خواص آن
حلیم بادمجان یک غذای اصیل ایرانی است که دارای موادی همچون بادمجان، کشک، گوشت و… است که هریک به نوبه خود خواص بسیار زیادی دارند.
کالری و ارزش غذایی حلیم بادمجان
هر 100 گرم حلیم بادمجان دارای 170 کالری می باشد.
مقدار |
100 گرم |
کالری |
170 |
کربوهیدرات |
10.26 گرم |
پروتئین |
21.81 گرم |
چربی |
4.73 گرم |
آب |
47.57 گرم |
فیبر |
2.21 گرم |
قند |
0.79 گرم |
کلسترول |
13.55 میلی گرم |
ویتامین A |
2.41 میکروگرم |
ویتامین E |
0.40 میلی گرم |
ویتامین K |
2.55 میکروگرم |
ویتامین C |
0.36 میلی گرم |
تیامین (B1) |
0.14 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) |
0.24 میلی گرم |
نیاسین (B3) |
1.47 میلی گرم |
کولین (B4) |
11.05میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) |
0.18 میلی گرم |
ویتامین B6 |
0.07 میلی گرم |
فولات (B9) |
25.80میکروگرم |
ویتامین B12 |
0.36 میلی گرم |
کلسیم |
122.61 میلی گرم |
آهن |
1.72 میلی گرم |
منیزیم |
21.89 میلی گرم |
فسفر |
60.15 میلی گرم |
پتاسیم |
218.11 میلی گرم |
سدیم |
372.69 میلی گرم |
روی |
1.05 میلی گرم |
مس |
0.10 میلی گرم |
منگنز |
0.19 میلی گرم |
سلنیم |
4.21 میکروگرم |
بیشتر بخوانید:
ذرت چه مقدار کالری دارد ؟ راهکارهای سوزاندن کالری حاصل از ذرت
بادمجان چقدر کالری دارد ؟ آیا برای مصرف در رژیم لاغری مناسب است ؟
دانستنی های طلایی درمورد کالری انواع نان
خواص حلیم بادمجان
حلیم بادمجان دارای ویتامین های گروه B (خصوصا 1B، 3B، 8B، 12B) C،E، منیزیم، روی، مس، پتاسیم، روی، گوگرد، سدیم، آهن، سلنیوم، پروتئین،کلسیم و فسفر می باشد.
خاصیت ها و فواید حلیم بادمجان عبارتند از:
-
برای بدن بسیار مقوی است -
ضد غلظت خون است -
شیرافزا می باشد -
صفرابر است -
تکرار ادرار را بهبود می بخشد -
برای درمان راشیتیسم، روماتیسم، پارکینسون مناسب است -
عوارض یائسگی را کاهش می دهد -
کمردرد را بهبود می بخشد -
مسمومیت قارچ سمی را بهبود می بخشد -
برای بیماری های اعصاب مفید است -
احتمال جنین دختر را بالامی برد -
اسهال مزمن را رفع می کند -
برای سرطان مفید است -
خونریزی داخلی را بهبود می بخشد -
به بهبود بیماری بری بری کمک می کند
بیشتر بخوانید:
کالری بادام چقدر است ؟ کالری حاصل از بادام را چگونه بسوزانیم ؟
جو چه مقدار کالری دارد ؟ خواص شگفت انگیز جو
تخمه چقدر کالری دارد ؟ خواص حیرت انگیز انواع تخمه
چه کسانی باید از خوردن حلیم بادمجان پرهیز کنند ؟
-
افراد مبتلا به چاقی -
کسانی که چربی خون دارند -
افرادی که فشار خون بالا دارند -
مبتلایان به بیماری صرع -
کسانی که سخت ادراری و سوزش ادرار دارند -
افراد مبتلا به یبوست -
کسانی که یرقان دارند -
مبتلایان به ورم لوزه -
افرادی که از گلو درد، تب و سرفه رنج می برند -
بیماران مبتلا به آسم -
کسانی که نقرس دارند -
افرادی که طبق نظر پزشک اسید اوریک بالایی دارند
بیشتر بخوانید:
همه چیز درمورد خرما و میزان کالری موجود در آن
کالری لوبیا سبز : 100 گرم لوبیا سبز چقدر کالری دارد ؟
دانستنی های طلایی درمورد کالری مورد نیاز بدن
طرز تهیه حلیم بادمجان
حلیم بادمجان یکی از غذاهای محبوب ایرانیست که معمولا به عنوان پیش غذا سرو می شود. در نقاط مختلف ایران حلیم بادمجان را به روش های مختلفی تهیه می کنند، که برای پخت آن برنج، لوبیا سفید یا عدس استفاده می شود.
رنگ حلیم بادمجان با عدس تیره می شود و با لوبیا طعم چندان خوشمزه ای ندارد ولی با برنج بسیار خوشمزه و دارای رنگ زیباتری می شود. حلیم بادمجان در ماه مبارک رمضان زینت بخش سفره های ایرانیست. برای تزیین این غذا مانند آش رشته یا بقیه انواع آش از نعنا داغ و پیاز داغ استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان:
-
برنج: یک پیمانه (۲۰۰ گرم) -
گوشت قرمز: ۳۰۰ گرم -
بادمجان: یک کیلو -
کشک: یک پیمانه -
پیاز: ۲عدد بزرگ -
سیر: ۳ حبه -
فلفل سیاه و فلفل قرمز: از هر کدام نصف قاشق چای خوری -
زردچوبه: یک قاشق چای خوری -
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه حلیم بادمجان:
-
گوشت را همراه با نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز، زردچوبه و یک پیاز چهار قاچ به مدت ۲ ساعت داخل زودپز می پزیم، باید جوری پخته شود که به محض قاشق زدن از هم جدا شوند. -
سپس گوشت را از صافی رد می کنیم و با گوشت کوب له می کنیم. -
با آب گوشت برنج را می پزیم، یک پیمانه برنج را با پنج الی شش پیمانه آب می پزیم که کاملا مغز پخت شود سپس با گوشت کوب برنج را له می کنیم. -
بادمجان ها را بعد از شستن و پوست گرفتن، به صورت ورقه ورقه برش می دهیم و نیم ساعت داخل آب و نمک می گذاریم تا تلخی بادمجان گرفته شود، سپس بادمجان ها را آب کش کرده و روی یک پارچه تمیز آشپزخانه می گذاریم تا خشک شوند، داخل یک ماهیتابه روغن را داغ و بادمجان ها را سرخ می کنیم. -
بعد از سرخ شدن بادمجان ها را داخل غذا ساز یا با مخلوط کن، چند ثانیه میگذاریم تا کامل خرد شوند. -
یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و با مقدار کمی روغن سرخ می کنیم. سپس چند حبه سیر خرد شده را با پیاز سرخ می کنیم و بادمجان، گوشت و برنج پخته و له شده و نمک را اضافه می کنیم و کاملا هم میزنیم تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. -
در قابلمه را می گذاریم و شعله اجاق را خیلی کم کرده تا به مدت نیم ساعت بپزد و آب آن کاملا گرفته شود. -
کشک را با یک لیوان آب مخلوط کرده و به مدت ۲۰ دقیقه روی اجاق قرار می دهیم تا بجوشد. -
سپس کشک را به حلیم اضافه و خوب هم می زنیم تا کامل مخلوط شوند و حلیم را به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار می دهیم، باید مواظب باشیم تا حلیم همراه با کشک زیاد نجوشد چون باعث می شود حلیم ته بگیرد و ترش مزه شود. -
حلیم بادمجان را در ظرف دلخواه مان می ریزیم و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین می کنیم.
بیشتر بخوانید:
کالری جوانه گندم : 100 گرم جوانه گندم چقدر کالری دارد ؟
کالری نان ساندویچی : 100 گرم نان باگت چقدر کالری دارد ؟
کالری لوبیا سیاه : 100 گرم لوبیا سیاه چقدر کالری دارد ؟
آشنایی با کالری، ارزش غذایی و خواص گندم و سبوس گندم
پسته چه مقدار کالری دارد ؟ آیا پسته چاق کننده است ؟
آشنایی با کالری، ارزش غذایی و مضرات نان سفید