چگونه گل رز را تقویت کنیم ؟



اصول و نکات مهم برای پرورش و تقویت گل رز


به گزارش دلگرم : گل رز، با وجود حساسیت و ظرافت ظاهری، کمتر از آنچه احتمالا انتظار داریم به مراقبت نیاز دارد. نحوهٔ مراقبت از گل رز در باغچه هم چندان پیچیده نیست و، با در نظر داشتن چند نکتهٔ ساده، حتی کم‌تجربه‌ترین افراد در باغبانی هم می‌توانند این گل زیبا را پرورش دهند. در این مطلب شرح کاملی را از این نکات برای نگهداری از گل رز در باغچه و گلدان در اختیارتان خواهیم گذاشت. همراه دلگرم باشید.


برای اینکه در فصل پاییز شاهد رویش گل‌های رز در باغچه باشید، لازم است که اواسط تابستان برای مراقبت از آن‌ها اقداماتی انجام دهید. اگر هم رزهای باغچه‌تان هنوز سرخ‌وصورتی و شاداب به نظر نمی‌رسند، باز هم به این اقدامات نیاز پیدا می‌کنید. وقتی شکوفهٔ گل‌ها برای آخرین‌بار باز شدند، وقت هرس‌کردن تابستانی‌شان فرا می‌رسد.


البته این هرس‌کردن با هرس‌کردنِ اواخر زمستان، که در آن کناره‌ها و قسمت عقبی گل‌ها را کوتاه می‌کنیم، متفاوت است. هرس تابستانی سبک‌تر است و هدف از آن چیدن غنچه‌هایی است که دیگر گل نمی‌دهند. با این کار امکان رویش گل‌های جدید بیشتر می‌شود.


هدف این است که کار هرس کردن را به‌شکلی انجام دهیم که انگار خوشه‌ای از گل‌های رز با ساقه‌های بلند را می‌چینیم. قرار نیست صرفا غنچه‌هایی را که گل نمی‌دهند جدا کنیم. دستکش به دست کنید، قیچی باغبانی را بردارید و ساقه را تا سرحد یکی از غنچه‌های روبه‌بیرون که پایین ساقه قرار دارد کوتاه کنید. معمولا چیزی حدود ۲۰-۳۰ سانتی‌متر از رویش قدیمی ساقه را جدا می‌کنیم.


مراقبت‌های بعد از هرس‌کردن از گل رز


نتیجهٔ مستقیم این مدل هرس‌کردن این است که گل‌های رز با سرعت قابل‌توجهی رشد می‌کنند. در این رویش مجدد، ذخایر انرژی گیاه مورداستفاده قرار می‌گیرند. بنابراین، بعد از هرس‌کردن گیاه لازم است غذا و آب اضافی در اختیار آن بگذاریم تا از این حیث مشکلی پیش نیاید.

بیشتر بخوانید  معرفی شهربازی ستاره درخشان کرج + آدرس


اگر احساس می‌کنید خاک خشک شده است، طوری به آن آب بدهید که رطوبت به‌خوبی به عمق خاک نفوذ کند. بعد از هرس کردن و زمانی که گل‌های رز در حال رویش مجدد هستند، حداقل یک‌بار در هفته این کار را انجام دهید.


کوددهی : مراقبت از گل رز در باغچه


بعد از آنکه خوب خاک را سیراب کردید، به‌اندازهٔ چند مشت کود آلیِ حیوانی یا غذای گل رز اطراف هر درختچه بریزید و، برای تقویت آن، لایه‌ای کود آلی مثل کمپوست [به معنای مخلوط یا ترکیب، از مخلوط موادی چون کود حیوانی، مواد زائد گیاهی مثل برگ‌ها و … درست می‌شود] اضافه کنید.


کوددهی اطراف درختچه‌ها ضروری است. این کار، علاوه بر تغذیه کردن خاک و گل‌های رز، باعث حفظ رطوبت خاک می‌شود و از هدررفتن آن جلوگیری می‌کند، خاک را در روزهای گرم‌تر خنک نگه‌می‌دارد و از رویش علف‌های هرز جلوگیری می‌کند. ۶ تا ۸ هفته پس از هرس‌کردنِ گیاه، انتظار رویش گل‌های تازه را داشته باشید.


از مقدار نور کافی غافل نشوید


پرورش گل‌ رز خانگی به نور کافی نیاز دارد و باید در روز، میزان قابل قبولی نور را دریافت کنند. به همین دلیل اگر گلدان گل رز را برای داخل خانه می‌خواهید باید جایی مناسب با نور غیرمستقیم و روشن برایش پیدا کنید. بهترین جا برای گلدان‌تان کنار پنجره‌های جنوبی یا غربی است که در طول روز، ۶ ساعت نور کافی را به گیاه‌تان برسانند.


دمای مناسب فراهم کنید


گلدان برای پرورش گل رز به جایی با دمای متعادل و مناسب نیاز دارد. محلی که در روز دمایش حدود ۲۱ تا ۲۴ درجه سانتی‌گراد باشد و شب‌ها به زیر ۱۵ درجه سانتی‌گراد نرسد. هوای سردتر و گرم‌تر، می‌تواند به گیاه‌تان آسیب بزند و باعث عدم گلدهی آن شود. علاوه بر این باید شرایط مناسبی را برای برودت هوا فراهم کنید تا گلدان‌تان همیشه در هوای تازه باشد. به یاد داشته باشید که گیاه در هوای خفه و گرفته مستعد ابتلا به بیماری‌های گوناگون است و ممکن است عمر بسیار کوتاهی داشته باشد.

بیشتر بخوانید  کدام حیوانات بدون جفت تولید مثل می کنند؟


تقویت گل رز


نکات مه م پرورش ، تقویت و کاشت گل رز


رطوبت متعادل برای تقویت گل رز


اگر هوای اطراف گلدان‌های گل رز خیلی خشک باشد، ممکن است گلدان‌تان به عارضه کنه‌های عنکبوتی دچار شود و به آن آسیب‌های بسیاری برسد. برای جلوگیری از این اتفاق می‌توانید در زیرگلدانی گیاه‌تان مقداری سنگ ریزه و آب بریزید و بعد گلدان‌تان را روی آنها بگذارید.


با این کار یک جزیره برای گیاه‌تان درست می‌شود که ضمن حفظ رطوبت می‌تواند در آبیاری گیاه آپارتمانی هم موثر باشد. چرا که با تبخیر آب داخل ظرف زیر گلدانی، رطوبت مورد نیاز برای گل‌تان فراهم شده و به آن طراوت و زندگی می‌بخشد. با این روش پرورش گل رز را راحت‌تر انجام خواهید داد.


آبیاری را جدی بگیرید


پرورش گل رز آپارتمانی به آبیاری کافی و متعادل نیاز دارد و نباید اجازه دهید خاک آن برای مدت طولانی خشک بماند. با این حال همواره قبل ار آبیاری مجدد ابتدا حدود ۲/۵ سانتی‌متر از خاک را با انگشت خود چک کنید. اگر خاک خشک بود به گل‌ آپارتمانی آب بدهید و اگر دستت‌تان مرطوب شد، یعنی هنوز گیاه‌تان به آبیاری نیاز ندارد.

حتماً بخوانید:


ملاحظاتی دربارهٔ آفت‌ها و حشرات- نگهداری از گل رز در باغچه


آفات و حشرات هم به‌اندازهٔ ما عاشق گل‌های رز هستند. وقتی با رسیدگی کامل امکان رشد خوب و مناسب گیاه را فراهم می‌کنیم، به‌خودی‌خود تاحدودی آن را از چنین خطراتی حفظ می‌کنیم. اما به هر عنوان احتمال رخ‌دادن مشکلاتی وجود دارد که در ادامه توضیح می‌دهیم:

بیشتر بخوانید  تاریخ دقیق ولادت امام هادی در سال 99 چه روزی است ؟


۱. ناپدیدشدنِ غنچه‌ها و شاخه‌ها


وقتی رویش مجدد گل‌ها قوت گرفت، موجوداتی جلب گیاه می‌شوند. پس بهتر است شب‌ها گیاه را بپوشانیم و اگر لازم است، از اسپری‌های بازدارنده هم استفاده کنیم.


۲. پیدایش آفات و حشره‌های چسبناک روی غنچه‌ها و ساقه‌های تازه‌درآمده


این‌ها همان شته‌ها هستند که به‌خاطر طعم تروتازهٔ غنچه‌ها و ساقه‌های تازه‌درآمده (آن‌هایی که بعد از هرس‌کردن رشد می‌کنند) جذب‌شان می‌شوند. اگر در باغچه کفشدوزک داشته باشید، جای نگرانی نیست، چون شکارچی‌های طبیعیِ شته‌ها هستند. کفشدوزک‌ها و نیز پرنده‌های کوچک اگر در اطراف باغچه باشند، شته‌ها امکان زیاد‌شدن پیدا نمی‌کنند. در غیر این صورت، یا باید خودتان شته‌ها را له کنید یا آنکه از اسپری‌های مخصوص آفت‌کش استفاده کنید.


۳. ناپدید شدن تکه‌هایی از برگ‌ها


در چنین مواقعی معمولا پای ملخ یا کرم ابریشم در میان است. به دنبال این حشرات بگردید و با دست بکشیدشان یا آنکه از آفت‌کش‌های دوستدار طبیعت استفاده کنید. اگر جای جویدگی روی برگ شبیه به هلال ماه بود، به‌دقت آن را جدا کنید. این احتمالا کار زنبور برگ‌خوار است. این آسیب جزئی مشکلی برای گیاه به وجود نمی‌آورد و ملاحظه یا نظارت خاصی نیاز ندارد.


دیدگاهتان را بنویسید