چگونه نوزاد خود را تپل کنیم؟



چیکار کنم نوزادم چاق بشه


تپل شدن کودک آرزوی هر مادری است و فکر می کنند در صورتی که بچه ها چاق باشند حتما در سلامت کامل هستند به همین دلیل به دنبال راه هایی برای افزایش وزن کودکان هستند. در این مقاله تپل شدن کودک به صورت کاملا طبیعی، در سریعترین زمان را بیاموزید.


بهترین مواد غذایی برای چاقی کودکان


  • کودک احتیاج به مواد غذایی دارد که علاوه بر کمک به وزن گیری مناسب ، برای او مقوی و مغذی هم باشد . یکی از نگرانی های اصلی مادران کم بودن وزن نوزاد و یا کودک نو پای خود است.

  • اگر یک نوزاد سالم باشد و تغذیه خوبی داشته باشد به هیچ وجه جای نگرانی نیست ، اما اگر نگران کمبود وزن فرزند خود هستید، با غذاهای پر کالری و مغذی می توا نید وزن بچه ر ا افزایش دهید .

  • اگر میخواهید کودک چاق تر داشته باشید باید به کودک خود غذاهای چاق کننده بدهید. در واقع غذاهای مقوی چاق کننده هستند اما چگونه غذای مصرفی کودک را مقوی کنیم؟

  • منظور از مقوی کردن غذای کودک این است که انرژی کودک بیشتر شود. بخصوص کودکانی که دچار اختلال رشد شده اند باید انرژی بیشتری به بدنشان برسد. برای اینکه انرژی غذای کودک بیشتر شود بر اساس سن کودک در هر زمان می توان به غذای او موادی اضافه نمود .

  • منظور از مغذی کردن، اضافه نمودن موادی است که علاوه بر انرژی، پروتئین، ویتامینها و املاح غذایی کودک را بیشتر میکند.


مواد غذایی و پروتئینی برای رشد کودک ضروری اند برای اینکه پروتئین غذای کودک بیشتر شود میتوانید:


  • حتی الامکان مقداری گوشت بصورت تکه ای یا چرخ کرده (مانند:گوشت مرغ، ماهی، گوسفند و گوساله ) به غذای کودک اضافه کنید.

  • حبوبات مثل نخود، لوبیا، عدس، ماش منبع خوبی از پروتئین هستند. با شروع 9 ماهگی برای تأمین پروتئین مورد نیاز کودک حبوبات کاملاً پخته و له شده به سوپ کودک اضافه کنید.

  • افزودن تخم مرغ به غذای کودک میتواند پروتئین غذای کودک را بیشتر کند. برای مثال:تخم مرغ آب پز را داخل پوره سیب زمینی و یا سوپ کودک بعد از طبخ رنده کنید ( در مورد کودکان زیر یکسال باید فقط زرده تخم مرغ به کودک داده شود).


تپل شدن کودک


برای افزایش ویتامینها و املاح غذای کودک از چه مواد غذایی می توان استفاده کرد ؟


  • سبزیجات منابع غنی از ویتامینها هستند. استفاده از سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج، جعفری، شبت و گشنیز و یا هر نوع سبزی دیگری که در دسترس است در داخل سوپ و سایر غذاهایی که به کودک داده می شود ویتامینها و برخی از املاح مورد نیاز برای رشد کودک مثل آهن را تأمین میکند ( فراموش نکنید در زیر یکسال به کودک نباید اسفناج داد) .

  • سبزیجات زرد و نارنجی رنگ مثل :کدو حلوایی، هویج و گوجه فرنگی دارای ویتامین A هستند و استفاده از این سبزیجات در غذای کودک به تأمین ویتامین A مورد نیاز برای رشد کودک کمک میکند.

  • برای کودکان از 9 ماهگی تا 1 سالگی یک زرده کامل تخم مرغ، یک روز در میان و از 2 سالگی به بعد براساس میل کودک 6-5 تخم مرغ در هفته مجاز است.

  • اگر مادری به کودک شیرخوارش از روی علاقه و محبت ، بیش از حد شیر بدهد ، تعداد سلولهای چربی بدن او بیش از حد طبیعی ساخته می شود و چاق خواهد شد. اگر کودکی در ماه های اول تولد خود زیاد گریه کند و مادر برای آرام کردن او دائما به او شیر بدهد ، کودک به خوردن زیاد از حد شیر عادت خواهد کرد و چاق خواهد شد.

  • مادر غذای سفت و پرکالری را زود شروع کند و به کودک بیش از حد بدهد، معده ی کودک به تدریج مقدار بیشتری از مواد غذایی را طلب می کند تا ارضا شود و سبب افزایش وزن و چاقی او می گردد.


20 فایده شیر مادر برای نوزاد


  1. شیر مادر بر ضریب هوشی نوزاد اثر دارد.

  2. شیر مادر باعث تقویت عملکرد ریه های نوزاد می گردد و از مشکلات تنفسی و تنگی نفس جلوگیری می کند.

  3. شیر مادر دارای اسیدهای چرب، قند لاکتوز، آب و اسید آمینه می باشد.

  4. شیر مادر ضد بیماری می باشد، زیرا آنتی بادی های بدن مادر از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود.

  5. شیر مادر از نوزاد در برابر پنومونی (ذات الریه)، مسمومیت غذایی، برونشیت، عفونت های میکروبی، آنفلوآنزا، عفونت گوش، آلرژی، جوش، اسهال و سرخجه محافظت می کند.

  6. شیر مادر دارای حداقل 100 جزء می باشد که در شیرخشک یافت نمی شود.

  7. مکیدن سینه مادر به رشد فک نوزاد کمک می کند و کودکی که دارای فک محکمی باشد، دندان های سالمی خواهد داشت.

  8. شیر مادر دارای فواید روانشناسی نیز می باشد به این ترتیب که کودک به مادر وابسته می شود. در زمان تولد، نوزاد 30 تا 38 سانتی متری خود را می بیند و این فاصله ای است که بین صورت مادر و نوزاد وجود دارد.

  9. از طرف دیگر نوزاد از گرمی سینه مادر خود لذت می برد و بیشتر شیر می خورد.

  10. کودکانی که از شیر مادر خورده اند، تا سن 15 سالگی کمتر دچار دیابت نوع یک، بیماری MS، بیماری قلبی و سرطان می شوند.

  11. کودکان شیر مادر خوار مشکلات روانشناختی، رفتاری و یادگیری کمتری دارند.

  12. شیر مادر بهترین غذای نوزاد است. شیر مادر ترکیبی از پروتئین، چربی، کربوهیدرات و مایعاتی است که تمام این ها برای رشد مغز و بدن لازم می باشد.

  13. شیرمادر خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را کم می کند.

  14. شیرمادر از بسیاری از بیماری ها و مشکلات دوران بزرگسالی نیز جلوگیری می کند. این مشکلات و بیماری ها عبارتند از: چاقی و اضافه وزن، افزایش فشار خون، افزایش کلسترول خون، اگزما، دیابت، آسم و لوسمی (سرطان خون).

  15. شیرمادر می تواند میزان استرس و خونریزی پس از زایمان را کم کند.

  16. تغذیه نوزاد با شیر مادر در سال اول زندگی، میزان بیماری ها و مرگ و میر ها را کاهش می دهد.

  17. شیر مادر دارای اسید چربی است که به رشد مغز نوزاد کمک می کند.

  18. نوزادان شیر مادرخوار اضافه وزن نمی یابند، بلکه به وزن مناسب سن و قد می رسند.

  19. نوزادان نارسی که شیر مادر می خورند، بهتر رشد می کنند و ضریب هوشی بالاتری نسبت به نوزدان نارسی که شیر خشک می خورند، دارند.

  20. شیر مادر همیشه آماده است و احتیاج به گرم کردن و میکروب زدایی ندارد.


تپل شدن کودک


همچنین بخوانید:


همه چیز درباره بهترین شیر خشک برای چاق شدن نوزادان


درمان لاغری کودکان در طب سنتی ایران


علت چاقی در کودکان + درمان اضافه وزن کودک


6 فایده شیرمادر برای مادر


  1. شیردهی احتمال بارداری مجدد را کاهش می دهد.

  2. مادرانی که به نوزاد خود شیر داده اند، از بیماری پوکی استخوان، سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، دیابت نوع 2 و سلیاک (عدم تحمل گلوتن گندم) در امان می باشند.

  3. شیردهی موجب کاهش وزن مادر می شود. مادر مقدار زیادی کالری را برای ساخت شیر از دست می دهد، در نتیجه افزایش وزن دوران بارداری اش کاهش می یابد.

  4. مکیدن سینه مادر باعث ترشح هورمونی می شود که این هورمون، رحم را به سرعت به حالت اول خود برمی گرداند.

  5. از نظر اقتصادی ارزان ترین شیر و مناسب ترین شیر برای نوزاد، شیر مادر است.

  6. مادری که شیر خود را به کودک می دهد، از نظر روحی و جسمی رشد می کند، کمتر احساس خستگی و اضطراب و دلواپسی می کند و حسی قوی برای برقراری ارتباط با نوزاد خود دارد.


تفاوت شیرمادر با شیر خشک


  • نوزاد، پروتئین و چربی شیر مادر را بهتر از شیر خشک هضم می کند. ترکیبات شیر خشک تا اندازه ای شبیه ترکیبات شیر مادر است، اما مقدار مواد مغذی آن برای همه نوزادان یکسان است. در حالی که شیر هر مادری متناسب با نوزاد خودش است.

  • در نوزادانی که با شیشه شیر تغذیه می شوند، اسهال 3 تا 4 بار بیشتر رخ می دهد. تحقیقاتی که به تازگی انجام شده است، نشان می دهد کودکانی که از شیر مادر استفاده می کنند، در دوران کودکی دچار اضافه وزن نمی شوند.

  • در حالی که نوزاد شیر خشک خوار در کودکی 20 تا 30 درصد احتمال اضافه وزن خواهد داشت. نوزادانی که در 3 ماه اول زندگی از شیر مادر استفاده می کنند، 34 درصد کمتر از نوزادان شیر خشک خوار احتمال ابتلا به دیابت وابسته به انسولین را خواهند داشت.

  • نوزادان شیرمادر خوار نسبت به نوزادان شیرخشک خوار، در بزرگسالی کمتر دچار پرفشاری خون و بیماری های قلبی می شوند. نوزاد وقتی خسته شد، می تواند دیگر سینه مادر را مک نزند و مدتی صبر کند و بعد شروع به مک زدن کند، اما در تغذیه با شیشه شیر این امر ممکن نیست.


بیشتر بخوانید  چگونه نوزاد را در هنگام واکسیناسیون آرام کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید