چگونه شوره سر را درمان کنیم؟


وجود ذرات سفید روی سر، شانه و لباس و خارش مدام سر، مشکل شایعی است که گاهی بسیار آزاردهنده می‌شود، بویژه از لحاظ زیبایی و اجتماعی که شما را مجبور می‌کند به پزشک مراجعه کنید.

وجود ذرات سفید روی سر، شانه و لباس و خارش مدام سر، مشکل شایعی است که گاهی بسیار آزاردهنده می‌شود، بویژه از لحاظ زیبایی و اجتماعی که شما را مجبور می‌کند به پزشک مراجعه کنید.

چگونه شوره سر را درمان کنیم؟

شاید شما درمان‌های زیادی را تجربه کرده‌اید از انواع شامپوهای ضد شوره گرفته تا داروهای مختلف، اما مشکل شما برطرف نشده، اما آیا شوره سر یک بیماری است؟

درمان شوره سر

شوره سر می تواند یک مشکل طبیعی قلمداد شود که ناشی از ریزش دائم لایه بیرونی پوست به منظور بازسازی پوست در سراسر بدن است که گاهی این امر در سطح سر به شکل شوره قابل مشاهده می شود.

دو نوع شوره وجود دارد؛ شوره خشک که قابل دیدن و معمولا همراه خشکی مو است و شوره چرب معمولا در افراد با پوست چرب دیده می شود و به پوست سر چسبیده است.

خاراندن و جدا کردن آن باعث خارش بیشتر، زخمی شدن پوست و ریزش موها می شود بنابراین باید از خارش سر پرهیز کرد.

شوره سر می تواند علل مختلفی داشته باشد از جمله اختلالات هورمونی، شست وشوی ناکافی یا ناکامل سر، شامپوی نامناسب، باقی ماندن مواد شوینده روی پوست سر، سیگار و تغذیه نامناسب.

همچنین روش هایی که باعث آسیب سر می شود نیز می تواند در ایجاد شوره سر موثر باشد، مانند سشوار زدن طولانی مدت، رنگ کردن مداوم سر، فرزدن یا مش کردن مدام سر، استفاده از مواد آرایشی، شیمیایی و استفاده طولانی از کلاه گیس و کلاه.

بیشتر بخوانید  مدل های جدید ژورنالی لباس مجلسی دخترانه 2016

چگونه شوره سر را درمان کنیم؟

نکته مهم این که اگر علت شوره سر قارچی نباشد مسری نخواهد بود، اما از خارش پوست سر با ناخن باید بشدت پرهیز کرد، زیرا این امر باعث ایجاد زخم های کوچک و عفونی شده و به ریزش مو منجر می شود در عوض خارش پوست سر با نوک انگشتان می تواند نوعی ماساژ محسوب شود و مفید باشد.

استفاده از دوش آب گرم روزانه با فشار زیاد روی سر برای حدود ده دقیقه نیز می تواند مفید باشد. استفاده از آب با دمای مناسب شست وشوی کافی پوست سر، انتخاب شامپوی مناسب بر حسب خشکی یا چربی پوست سر و استفاده نکردن طولانی از سشوار نیز از نکاتی است که باید هنگام استحمام به آن توجه کرد.

بهداشت سر، عوض کردن رو بالشی هر چند روز یک بار و ترک مصرف سیگار نیز کمک کننده است. تغذیه سالم، مصرف کمتر مواد چرب و مصرف بیشتر سبزیجات و نیز ویتامین های A و B نیز مفید است.

همچنین باید از مصرف رنگ موهای حاوی الکل خودداری کرد، چون الکل پوست سر را خشک می کند.

یک روش درمانی ساده این است که روزی ۲۰ دقیقه کف سر خود را ماساژ دهید و سپس با شانه یا برس به صورت کاملا ملایم موها را برای چند دقیقه شانه کنید به طوری که دندانه های شانه پوست سر را ماساژ دهد.

همچنین می توانید پوست سر را با سرکه سیب یا آبلیموی تازه برای حدود دو دقیقه ماساژ دهید و سپس سر را بشویید.

ماساژ پوست سر با روغن های گیاهی نیز مفید است؛ روغن نارگیل، بادام، رزماری، گل مریم و بابونه برای شوره خشک و روغن های اکلیل کوهی، مریم گلی و سدر برای شوره چرب مفید است.

بیشتر بخوانید  درمان آکنه با یک راه حل اعجاب آور


دیدگاهتان را بنویسید