به گزارش سلام نو به نقل از انجمن خبرنگاران جوان؛ از آنجایی که موارد تایید شده آبله میمون در کانادا همچنان در حال افزایش است، کارشناسان بهداشت عمومی و بیماری های عفونی این کشور این واکسن را در دسترس افراد در معرض خطر قرار می دهند.
آبله میمون و سرخک بخشی از خانواده ارتوپاکس ویروس ها هستند و کارشناسان می گویند برخی از واکسن ها می توانند در برابر هر دو بیماری موثر باشند.
با این حال، سازمان بهداشت جهانی (WHO) میگوید واکسنهایی که امروزه علیه آبله میمونها استفاده میشود با واکسنهایی که در گذشته برای ریشهکن کردن سرخک استفاده میشد، متفاوت است.
سازمان بهداشت جهانی در دستورالعملهای موقت خود در مورد واکسن آبله میمون میگوید: برخی کشورها منابع استراتژی واکسیناسیون قدیمی را که برای برنامه ریشهکنی سرخک در دسترس بود حفظ کردهاند و در سال 1980 به پایان رسید.
سازمان بهداشت جهانی گفته است که این واکسن های نسل اول آبله میمون در حال حاضر توصیه نمی شوند. آبله میمون علائمی شبیه آنفولانزا و همچنین ضایعات پوستی ایجاد می کند و از طریق تماس نزدیک پخش می شود.
دکتر روزاموند لوئیس، مدیر فنی سازمان جهانی بهداشت، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «بسیاری از دادههای مربوط به استفاده از واکسنهای سرخک علیه آبله میمونها یا قدیمی هستند یا به جای آزمایشهای بالینی انسانی از مطالعات حیوانی استفاده شده است. “
او از کشورهایی که علیه آبله میمون واکسینه میکنند خواست تا یافتههای خود را تحت نظر داشته باشند و به اشتراک بگذارند تا بتوانند درباره اثربخشی واکسن بیشتر بدانند.
هم سازمان بهداشت جهانی و هم کمیته ملی مشاوره ایمن سازی کانادا (NACI) دستورالعمل هایی را منتشر کرده اند که واکسن آبله میمون باید استفاده شود.
لازم به ذکر است که واکسن تایید شده برای ایمن سازی آبله میمون در کانادا واکسن “MVA-BN” یا “Modified Ankara-Bavarian Nordic” است.