قهوه یا قهوه بدون کافئین
قهوه بدون کافئین یا بدون کافئین یکی از اولین پیشنهادها برای افرادی است که به نوشیدن قهوه علاقه دارند، اما به دلایلی می خواهند مصرف کافئین را محدود و کاهش دهند.
اگر بخواهیم در ابتدا تعریف ساده ای از این نوع قهوه خاص ارائه دهیم؛ باید گفت که اگر کافئین دانه قهوه را حذف کنید و سپس آن را آسیاب کرده و بپزید، قهوه بدون کافئین دریافت خواهید کرد.
خواص و عوارض مصرف این نوع قهوه نیز برای افراد مختلف متفاوت است، اما اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم باید بگوییم؛ فواید قهوه معمولی بیشتر از فواید قهوه است.
قهوه دی چگونه تولید می شود؟
قهوه بدون کافئین قهوه ای است که 97 درصد کافئین آن قبل از فرآیند برشته کردن حذف شده است. راه های مختلفی برای حذف کافئین از قهوه وجود دارد، استفاده از آب، حلال های آلی یا دی اکسید کربن به عنوان حلال برای استخراج کافئین.
بهترین روش استخراج غیر شیمیایی با دی اکسید کربن (CO2) است. مورد استفاده شرکت ایتالیایی Ili. در این روش دانههای قهوه سبز را در CO2 مایع خیس میکنند و تحت شرایط خاصی از آن کافئین استخراج میکنند.
در مرحله بعد قهوه را خشک کرده و سپس قهوه را برشته و طبق معمول بسته بندی می کنند. الی با استفاده از این فناوری سلامت قهوه بدون کافئین را برای سلامت محصول آسان کرده است.
یا ایتالیا از سال 1933 وارد تجارت شده است. امروزه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قهوه در جهان است. الی همیشه به استفاده از با کیفیت ترین دانه های قهوه عربیکا با بهترین فرآوری معروف است.
طعم و عطر دی کاف کمی ملایم تر از قهوه معمولی است و رنگ آن بسته به روش تولید می تواند تغییر کند.
چه کسانی از قهوه بدون کافئین سود می برند؟
قهوه دومین نوشیدنی پرطرفدار در جهان پس از آب است که بسیار محبوب و پرمصرف است. اما طبق بررسی ها و تحقیقات حدود 12 درصد مردم نمی توانند آن را بنوشند و این درصد عدد بالایی است.
شما که در حال خواندن این مقاله هستید احتمالا یکی از دوازده نفری هستید که به کافئین در بدن خود واکنش نشان می دهند و نوعی آلرژی دارند.
اگر می خواهید بدانید که آیا واقعاً یکی از این افراد هستید، علائم زیر را بررسی کنید و اگر دو یا بیشتر دارید، به این معنی است که به کافئین حساسیت دارید.
- افزایش ضربان قلب
- سردرد
- علائم گوارشی
- اضطراب و نگرانی
- نا آرام
- بیخوابی
- خارش پوست
- خیر
- تورم گلو و زبان
یک نکته مهم را در نظر داشته باشید، اگر به کافئین حساسیت دارید، هر چقدر هم که مصرف قهوه خود را کاهش دهید، نتیجه ای نخواهد داشت و باید حتما از قهوه بدون کافئین استفاده کنید زیرا یک فنجان قهوه بدون کافئین را کاملا می نوشید، شما 3 میلی گرم کافئین جذب می کنید. 70 و 140 میلی گرم!
فواید قهوه بدون کافئین
De Coffee بهترین جایگزین برای افرادی است که نمی توانند کافئین مصرف کنند.
2. قهوه بدون کافئین حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است. اسیدهای سرامیک و پلی فنول ها اکسیدان اصلی قهوه هستند. آنتی اکسیدان آن 15 درصد کمتر از قهوه معمولی است.
3. کاهش 7 درصدی دیابت نوع 2 با قهوه بدون کافئین امکان پذیر است. قهوه قاین با کاهش آنزیم ها از کبد محافظت می کند.
باید بخوانید:
4. کاهش مرگ زودرس ناشی از سکته قلبی و مغزی از دیگر مزایای قهوه بدون کافئین است. نوشیدن این نوع قهوه می تواند از زوال عقل ناشی از افزایش سن جلوگیری کند.
5. مصرف روزانه و در زمان مناسب باعث زیبایی پوست بدون چین و چروک می شود که دلیل آن وجود آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند و از پوست محافظت می کنند.
6. افرادی که به دلیل نوشیدن قهوه از رفلاکس اسید و سوزش معده رنج می برند، می توانند از آن برای احساس سوزش کمتر استفاده کنند.
مضرات قهوه بدون کافئین
1. اختلال در تراکم استخوان از عوارض مصرف زیاد قهوه بدون کافئین است. هنگامی که بدن شما سطح اسیدی بالایی داشته باشد، شما را مستعد ابتلا به پوکی استخوان می کند و تعادل منفی کلسیم و مواد معدنی ایجاد می کند.
قهوه بدون کافئین می تواند سطح کلسترول را در بدن افزایش دهد و همچنین باعث آرتریت روماتوئید شود. نوشیدن چهار فنجان در روز بروز این بیماری را افزایش می دهد.
3. به دلیل استفاده از حلال های شیمیایی در هنگام تولید قهوه بدون کافئین، مصرف زیاد آن باعث مشکلات تنفسی و حتی آسیب عصبی می شود.
البته باید گفت که بیشتر این موارد ناشی از مصرف زیاد است و اگر بتوانیم مصرف را کاهش دهیم و در فواصل زمانی مناسب آن را تنظیم کنیم، می توانیم از این عوارض جلوگیری کنیم.
بسیاری از دوستان ما وقتی می شنویم قهوه بدون کافئین مزه بد و بد مزه می دهد این سوال را از ما می پرسند. آیا این درست است؟
اگر قبلاً این سؤال را از ما پرسیده باشید، مطمئناً پاسخ می دهیم که حق با شماست. زیرا در گذشته و حتی گاهی امروزه در برخی شرکت ها قهوه را با ریشه کاسنی مخلوط می کردند و می فروختند.
ریشه کاسنی هنگام تنفس رنگ قهوه ای می دهد که بسیار شبیه قهوه است. برخی از شرکت ها به جای فروش قهوه De Cuff، قهوه ساده را با این ریشه مخلوط کرده و آسیاب می کنند، به همین دلیل قهوه شما هم طعم و هم بو دارد.