جذب آهن را با اسیدی ترین ادویه – آبگوشت + ترشی افزایش دهید
ما ایرانی ها از قدیم الایام برای سرو سوپ و خوش رنگ شدن سفره خود از انواع ترشی، سبزی، پیاز و پیازچه استفاده می کردیم. این امر به نوعی به عادت مسلم غذا خوردن نسل به نسل در خانواده های جدید ما منتقل می شود. شاید گروه کوچکی از ما با خواص مفید و اصلاح کننده این مواد مغذی آشنا باشیم، اما ناآگاهانه با مصرف این مواد مغذی از خواص درمانی آنها بهره مند می شویم.
چه غذاهایی را با هم بخوریم؟
مردم برای سرو آبگوشت به دنبال ترشی های مختلف هستند که جذب آهن گوشت قرمز و آبگوشت را در بدن افزایش می دهد. علاوه بر این مصرف ترشی با سوپ که غذای نسبتا سنگینی است می تواند به هضم بهتر این غذا کمک کرده و میزان جذب چربی در بدن را به حداقل برساند.
دمای کبد خود را کنترل کنید – کاهو + نعناع
بسیاری از خانواده ها عصرهای تابستان دور هم جمع می شوند و کاهو و نعناع خود را می خورند تا خاطرات قدیمی خود را زنده کنند. کاهو و نعناع نیز از غذاهای جدانشدنی هستند که همه مادربزرگ ها مصرف آن را در روزهای گرم تابستان برای کاهش گرمای درونی بدن می دانند. کاهو طبع خنک و مرطوب تری دارد و خوردن نعناع نزدیک به مزاج به تعدیل کاهو کمک کرده است. ، این دو می توانند به کاهش دمای داخلی بدن به خصوص کبد کمک کنند.
ماست را همیشه با سبزیجات معطر مانند آویشن، نعناع خشک یا مغز گردو روی میز یا میز غذاخوری خود سرو کنید.
برای صبحانه بهتر است کره و خامه را با عسل برای فرزندانتان سرو کنید.
تعدیل سودا در جریان خون – کشک + بادمجان
آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا به جای کشک بادمجان کشک کدو تنبل نمی خورید! چرا مردم از قدیم الایام این غذای طبیعی را با هم می خوردند و چرا قدیمی ها هرگز برای وعده غذایی خود فقط بادمجان سرخ شده سرو نمی کردند؟ زیرا اطلاعات بیشتری در مورد مزاج خود و همچنین خواص غذای خود داشتند.
از آنجایی که بادمجان سرخ شده خود باعث تولید سودا در خون می شود، مصرف آن تنها توصیه نمی شود. تولید بیش از حد سودا و تجمع آن در خون می تواند منجر به بیماری های پوستی و برخی اختلالات عصبی شود. به همین دلیل است که از دیرباز به مردم توصیه شده است که از پنیر برای متعادل کردن طبیعت بادمجان سرخ شده استفاده کنند. البته مصرف پنیر کوتاژ شرایطی مانند بی حالی و بی حسی را نیز به مصرف کننده منتقل می کند که در صورت مصرف با بادمجان به حداقل می رسد.
کنترل و کاهش جذب کلسترول خون با سماق – چلوکباب + سماق
هیچکس را پیدا نمی کنید که با شنیدن نام چلوکباب سماق را به خاطر نیاورد. همه من ایرانی ها عادت داریم قبل از خوردن کباب سماق بپاشیم و قیمه سماق را با قیمه سماق زیر دندان بچشیم. با این حال، تعداد کمی از ما دلیل این همکاری را می دانیم. از آنجایی که کباب یکی از غذاهای پرکالری و پرچرب است، بهتر است در هنگام مصرف از مواد غذایی خوب مانند سماق استفاده کنید.
مصرف کیسه با کباب فواید متعددی دارد که باعث کاهش جذب چربی و کلسترول گوشت چرب می شود و این در حالی اتفاق می افتد که روی کباب را با یک لایه نازک کیسه ای می پوشانید و سپس آن را می خورید. علاوه بر این سماق به دلیل خاصیت قابض، التهاب یا زخم های گوارشی در دستگاه گوارش یا دستگاه گوارش را بهبود می بخشد و در عین حال هضم و جذب غذا را دو چندان می کند.
خلق و خوی خود را حفظ کنید – خیار + نعناع
هنگام آماده شدن برای ناهار یا شام در روزهای تابستان، اغلب سبزیجات، ماست و سالاد را به سفره های خود اضافه می کنیم تا سفره های رنگارنگی با این ادویه های خوشمزه و خواص آنها داشته باشیم تا جذب آب و فیبر مورد نیاز بدن را افزایش داده و دمای بدن را کاهش دهد. با کمی دقت می بینیم که بسیاری از ما از نعنا یا آویشن برای تزیین ماست استفاده می کنیم و طبق عادت همیشگی این کار را انجام می دهیم و نمی دانیم چرا به محض ذکر ماست یا ماست و خیار به فکر نعنا می افتیم. یا آویشن
نعناع طبع گرم و خشکی دارد و اسپری مقداری از آن روی ماست که طبیعت سرد و مرطوب دارد، طبیعت ماست و اثرات سرما را تعدیل میکند که میتواند خطر پوکی استخوان، درد مفاصل، ادرار کودکان یا آرتروز را افزایش دهد. به حداقل برسد. از سوی دیگر، ترکیب ماست با سبزیجات خشک، نعناع یا آویشن می تواند رطوبت و سردی ماست را کاهش دهد که سردرد افراد مبتلا به میگرن که سردتر و مرطوب تر هستند را تشدید می کند.
قوای درونی خود را در وعده صبحانه تقویت کنید – کره + عسل
از بچگی وقتی سر میز صبحانه جمع می شدیم، پدر و مادر ما را تشویق می کردند که یک ساندویچ با کره و عسل بخوریم. بسیاری از ما از خوردن کره پرهیز می کردیم، اما مادرم همچنان از ترفندهای مختلفی برای ما ساندویچ های کوچک کره عسل درست می کرد تا بتوانیم هر روز صبح صبحانه های مقوی و پرانرژی بخوریم تا رشد بهتری داشته باشیم. امروزه ما از همین روش برای تغذیه فرزندانمان استفاده می کنیم. اما شاید تعداد کمی از ما بدانیم که چرا سال ها کره را با عسل می خورید و به جای عسل هیچ ادویه دیگری به کره اضافه نمی کنید.
برخلاف تصور رایج، عسل گرم و خشک است. ترکیب عسل با خامه که سرد و مرطوب است، ماهیت کرم را تعدیل کرده و باعث جذب بهتر مواد مغذی خامه و عسل می شود. این ترکیب برای کودکان و نوجوانان در حال رشد و بزرگسالانی که به دلیل استرس و فشار کافی نیاز به تقویت قوای درونی و ضعیف شدن دارند توصیه می شود. اما افرادی که چاق هستند بهتر است از خوردن خامه عسل خودداری کنند