- براي 4 نفر
- كالري براي هر نفر: 625کیلوکالری
چي لازم دارم؟
- لبو: 7 عدد، متوسط
- كره: سه قاشق سوپخوري
- پياز قرمز: يك عدد
- سير: 8 عدد
- زنجبيل تازه: یک قوطی کبریت
- زيره سياه: نصف تا يك قاشق چايخوري
- تخم رازيانه: نصف قاشق چايخوري
- ساقه رزماري: يك عدد
- برنج ريسوتو: 2 پيمانه
- مخلوط سركه سفيد و شكر: يك پيمانه سركه با نصف پيمانه شكر
- سركه بالزاميك: يك قاشق سوپخوري
- عصاره مرغ: 6 پيمانه (مرغ را با دماي كم و همراه با 4 برگ بو بپزيد)
- نمك و فلفل: به مقدار لازم
- پنير پارمزان: نصف تا سهچهارم پيمانه
- پنير بز: 100 گرم (از لبنياتيها ميتوانيد تهيه كنيد)
براي تزیين:
خامه ترش، پنير بز خرد شده، كنگر فرنگي و پيازچه: از هر كدام مقداری
چطور بپزم؟
1. كار را با لبوها شروع كنيد؛ اول خوب آنها را بشوييد و برگ، ريشهها و ساقهاش را جدا كنيد و تمام سطح لبوها را با كمي روغن آغشته كرده، آنها را در فويل پيچيده و داخل فر، با دماي 400درجه فارنهايت (200درجه سانتيگراد) براي يك ساعت كبابشان كنيد.
2. بعد از پايان يكساعت، لبوها را از فر خارج كرده و فويلشان را كمي باز كنيد تا خنك شوند. حالا با دست كشيدن روي سطح لبوها، پوستشان به راحتي جدا خواهد شد. لبوهاي پوست گرفته را داخل غذاساز ريخته و حسابي مخلوط كنيد. همزمان عصاره مرغ را كه از قبل تهيه كردهايد، همچنان با برگبوها روي حرارت بگذاريد تا عصاره بیشتر طعم برگ بگيرد. در یک تابه بزرگ کمی پیازداغ را طلایی کنید.
3. سير و زنجبيل ساطوري شده را هم داخل تابه بريزيد و يك دقيقه تفت دهيد. حالا زيره سياه، تخم باديان و برنج را اضافه كرده و مرتب هم بزنيد تا غذايتان نسوزد. بعد از يكي، دو دقيقه، سركه بالزاميك و مخلوط سركه سفيد و شكر را اضافه كرده و روي حرارت متوسط بگذاريد تا سركهها به خورد برنج برود.
4. بعد برگهاي خرد شده رزماري را اضافه كنيد. حالا حدود یکچهارم يا نيمي از عصاره مرغ را به برنج اضافه كرده و گهگاه هم بزنيد و وقتي تمام عصاره به خورد برنج رفت، بقيه عصاره را اضافه كنيد تا آن هم جذب ريسوتو شود. اين كار درنهايت 20 تا 30دقيقه از شما وقت ميگيرد. حواستان باشد برنجتان ته نگيرد و نسوزد.
5. وقتي باتوجه به مقدار عصاره مرغ باقيمانده در تابه، تخمين زديد كه 5 تا 10دقيقه ديگر برنجتان خواهد پخت، پوره لبو را به ريسوتو اضافه كنيد. با اين كار ريسوتوي رنگ و رو رفته ناگهان به قرمز خوشرنگي تبديل ميشود!
6. همزمان با اضافه كردن آخرين قسمت عصاره مرغ، پارمزان رنده شده، پنير بز خرد شده و يك قاشق باقيمانده كره را هم اضافه كنيد و حسابي محتويات تابه را هم بزنيد. بعد هم كمي نمك و فلفل به غذايتان بزنيد.
فوت كوزهگري:
براي آنكه مزه غذايتان حسابي طعمدار شود، به خامه ترش احتياج داريد. اگر در دسترستان هست، حتي به اندازه يك گردو، كلي طعم غذايتان عاليتر ميشود چراكه همخواني بينظيري با اين غذا دارد.
اگر خامه ترش نداريد، ميتوانيد با كنگر فرنگي پوست گرفته تردي غذا را بيشتر كرده و با پنير بز خرد شده هم طعمش را قويتر كنيد.
چیپس لبو
- براي 7 عدد پنكيك
- كالري هر عدد پنكيك: 180کیلوکالری
چي لازم دارم؟
- آرد جوي دوسر: نصف پيمانه + دو قاشق سوپخوري
- پودر بادام: یکچهارم پيمانه
- آرد برنج: یکچهارم پيمانه
- پودر كاكائو (بدون شيريني): يك قاشق سوپخوري
- بيكينگ پودر: يك قاشق چايخوري
- نمك: یکچهارم قاشق چايخوري
- تخممرغ: دو عدد
- شير بادام (شيرين نشده): نصف پيمانه
- پوره لبو: سهپنجم قاشق سوپخوري (روش تهيه پوره در ريسوتو لبو گفته شد)
- شربت افرا: سه قاشق سوپخوري
- سس سيب (بدون شيريني): دو قاشق سوپخوري
- روغن: يك قاشق سوپخوري
- عصاره وانيل: يك و نيم قاشق سوپخوري
- روغن نارگيل: مقداري براي تابه
چطور بپزم؟
1. در يك كاسه بزرگ آرد جوي دو سر،آرد برنج، نمك، پودر كاكائو، پودر بادام و بيكينگ پودر را مخلوط كنيد. ساير مواد باقيمانده را هم در كاسه ديگري خوب هم بزنيد.
2. حالا تركيب مواد خشك را با تركيب مواد تر توسط يك قاشق بزرگ حسابي مخلوط كنيد و اجازه دهيد خمير بهدست آمده 10دقيقه استراحت كند. حالا يك تابه بزرگ را روي حرارت متوسط گرم كرده و خوب چربش كنيد.
3. يكچهارم پيمانه از خمير را در تابه ريخته و با كمك يك كاردك يا قاشق خمير را با حركتي چرخشي به اندازه 12سانتيمتر باز كنيد.
4. بعد از دو، سه دقيقه خواهيد ديد كه روي پنكيكها پر از حباب شده؛ حالا بايد روي ديگرشان را یک تا سه دقيقه بپزيد تا رنگشان قهوهاي طلايي شود. يادتان باشد تابه را زيادي شلوغ نكنيد كه جاي مانور داشته باشيد و از زيادي داغ كردن تابه بپرهيزيد؛ كافي است پنكيكها خوب پخته شوند.
5. پنكيكها را داغ سرو كنيد، ميتوانيد اجازه دهيد پنكيكها خنك شده، خوب بپيچيدشان و دو، سه روز در يخچال نگهداري كنيد.
روش تهيه سس سيب:
1. نيم كيلوگرم سيب بدون پوست و هسته و خرد شده را همراه با دو برش باريك پوست ليموترش، نصف قاشق غذاخوري آبليمو، يك عدد چوب دارچين، 15گرم شكر قهوهاي، 60 ميليليتر آب و كمي نمك داخل قابلمه به جوش آوريد و سپس براي 20تا 30 دقيقه با حرارت ملايم مواد را بپزيد.
2. حالا چوب دارچين و پوست ليمو را خارج كرده و مواد را خوب هم بزنيد تا مخلوطي پورهمانند بهدست آيد. اين سس را يك هفته در يخچال و يك ماه در فريزر ميتوانيد نگه داريد.
فوت كوزهگري: اگر ميخواهيد پنكيك نازكتري داشته باشيد، مقدار شير اضافه شده به خمير را يكي، دو قاشق سوپخوري بيشتر كنيد و آنقدر هم بزنيد تا حسابي مخلوط و غيرقابل تفكيك شود.
اسموتي لبو
- براي 2 نفر
- كالري براي هر نفر: 605 کیلوکالری
چي لازم دارم؟
- شير: 300 سيسي
- آب پرتقال تازه: 300 سيسي
- لبوي خام: يك فنجان، پوستگرفته و خرد شده
- انبه: يك عدد، خرد شده
- تمشك يخزده: يك فنجان
- آناناس تازه: يك فنجان، خرد شده
- توتفرنگي تازه: يك فنجان، خرد شده
- موز يخزده: 2 عدد
- آووكادو: يك عدد
- وانيل: 2 قاشق چايخوري
چطور بپزم؟
1. بسيار سادهتر از آنچه تصورش را بكنيد ميشود اسموتي لبو را تهيه كرد. تمام مواد را داخل مخلوطكن بریزید و تا زمانيكه معجوني يكدست و نرم شود، به همزدن ادامه دهيد.
2. اسموتي حاضر است؛ نوش جان! توصيه ميكنم حتي اگر از لبو خوشتان نميآيد، اين اسموتي را حتما امتحان كنيد چون اصلا طعم لبو را در آن احساس نخواهيد كرد!
فوت كوزهگري:
– اگر به جاي شير، از شيربادام شيرين نشده استفاده كنيد و 2 قاشق چايخوري بذر كتان هم داخل اين اسموتي بريزيد، نور علي نور خواهد شد! هم به قلبتان قوت دادهايد، هم به دستگاه گوارشتان!
روش تهيه شيربادام:
– 50 گرم بادام پوست گرفته را با 3 ليوان آب سرد داخل مخلوطكن ريخته و حسابي هم بزنيد تا محلولي شيري رنگ به دست بيايد.
تهچين لبو با قارچ
براي شش نفر
كالري براي هر نفر: 720کیلو کالری
چي لازم دارم؟
ماست چكيده: يك ليوان
قارچ خرد شده: يك و نيم پيمانه
تخممرغ: سه عدد
لبو: چهار الي پنج عدد
آب لبو: نصف پيمانه
روغن و كره: به ميزان لازم
زعفران دم شده: مقداری
برنج: چهار پيمانه
فيله مرغ: شش عدد
پياز و پياز داغ: به مقدار فراوان
چطور بپزم؟
1. پياز را در كمي روغن تفت داده، فيله مرغ را همراه با زعفران، نمك و كمي كره بپزيد. بعد برنج را آبكش كرده و يادتان باشد كمي زندهتر از هميشه باشد تا بعد از دم كردن، له نشود.
2. سپس سه عدد تخممرغ كامل، يك ليوان ماست و آب غليظ لبو را با كمي روغن و نمك مخلوط كرده و درنهايت يك چهارم برنج را داخل اين مخلوط بريزيد تا مواد لازم براي تهديگ تهچين آماده شود.
3. حالا روغن و كره را داخل تابه داغ مخلوط كنيد؛ مقدار بيشترش را براي مرحله آخر داخل ليوان تميزي بريزيد و مقدار كمي از آن را داخل تابه باقي بگذاريد. حالا يك رديف از مايه سرخابي (لبو رنده شده، ماست، تخممرغ، نمك، روغن و برنج) را كف تابه بريزيد. لبوهاي پخته شده را با درجه درشت رنده كنيد و قسمتي از آن را روي مخلوط برنج سرخابي بريزيد. بعد يك لايه برنج سفيد ساده رويش بريزيد. حالا فيلههاي مرغ را با پياز داغ و كمي آب باقيمانده از مرغ (حدود چهار، پنج قاشق) روي محتويات تابه بريزيد و با پشت قاشق سطح مواد را خوب فشار دهيد و صاف كنيد. درنهايت مقداري از برنج سفيد را با زعفران تركيب كنيد و بهعنوان لايه نهايي روي محتويات تابه بريزيد.
4. در انتها باقيمانده روغن و كره را روي تمام مواد بريزيد و روي ظرف را با فويل بپوشانيد؛ روي فويل دو سوراخ كوچك ايجاد كنيد كه بخار اضافي غذا خارج شود و برنجتان خمير نشود!
5. تابه را مدت يكونيم ساعت روي شعله ملايم بگذاريد. بعد از پايان كار، شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد تهچين كمي خنك شود تا بهصورت قالبي از ظرف جدا شود.
فوت كوزهگري: ميتوانيد قبل از برگرداندن تابه داخل ديس، ظرف را تكان محكمي بدهيد و ببينيد كف تهچين از ظرف جدا شده است يا نه. تابه را داخل آب سرد بگذاريد تا حسابي خنك شود و سپس آن را دمر کنید.
سالاد كلم همراه با لبو، انجير و ريكوتا
- براي چهار نفر
- كالري براي هر نفر: 225کیلوکالری
چي لازم دارم؟
- لبو (ترجيحا لبوي زرد): 4عدد كوچك، پوست گرفته و چهارقاچ شده
- روغن زيتون: یکچهارم پيمانه
- سركه بالزاميك: 2 قاشق سوپخوري
- عسل: يك قاشق سوپخوري
- برگ كلم قمري: يك بوته
- انجير تازه: 12 عدد، بدون دم و دو نيم شده
- پنير ريكوتا: يك پيمانه (از سوپرماركتها تهيه كنيد)
- نمك و فلفل: به مقدار لازم
چطور بپزم؟
1. فر را با دماي 425 درجه فارنهايت گرم كنيد. لبوها را با يك قاشق سوپخوري روغنزيتون و كمي نمك 20دقيقه سرخ كنيد و مرتب هم بزنيد تا حسابي ترد شوند.
2. 2 قاشق سوپخوري روغنزيتون را با سركه بالزاميك و عسل با هم مخلوط كنيد و وقتي لبوها را از فر خارج كرديد، اين مخلوط را رويش بريزيد.
3. حالا گريل را روشن كرده و برگهاي كلم قمري را آغشته به بقيه روغنزيتون و نمك كنيد. برگهاي كلم را روي گريل پخش كنيد و حسابي بپزيد. برگها را مرتب زير و رو كنيد تا همگي ترد شود. حالا كلمها را روي تخته برش گذاشته، برگها را به شكلي نامرتب برش بزنيد.
4. يك قاشق پر از پنير ريكوتا داخل هر چهار بشقاب سالاد بگذاريد و از مخلوطي كه روي لبوها ريخته بوديد، روي سالاد بريزيد. انجيرها و باقيمانده ريكوتا را هم با نمك و فلفل بين بشقابهاي سالاد تقسيم كنيد.
فوت كوزهگري:
اگر دوست داريد سالاد بينقصي داشته باشيد كه بافت همه مواد آن يكسان باشد، قبل از خرد كردن كلمهاي گريل شده، قسمت سفت وسط همه برگها را جدا كنيد؛ بالاخره براي خوردن اين بخشها به جويدن بيشتري نياز هست!