مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

چطور می توانیم لک های صورت را از بین ببریم؟

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



راههای برای کاهش و از بین بردن لک های صورت


لک های صورت تیره و عموما قهوه ای رنگ هستند که بر اثر تجمع غیریکنواخت رنگدانه های ملانین روی پوست ظاهر می شوند و باید به روش های مختلف به درمان آنها پرداخت تا زیبایی پوست شما به حالت اول بازگردد.


تغییراتی که به صورت لک های پیری، کک و مک، سایه و روشن شدن قسمت هایی از پوست دست، صورت و حتی بدن دیده می شوند و برای برطرف شدن به درمان نیاز دارد.


رنگ پوست، چشم و موهای همه ما به لطف وجود رنگدانه های موجود در بدن که ملانین نام دارد تعیین می شود برای مثال افرادی با پوست روشن تر معمولا میزان ملانین کمتری در سلول های پوست خود دارند و میزان ملانین پوست های تیره به مراتب بیشتر است.


اما برهم خوردن تعادل و اختلال های محیطی و ژنتیکی به مرور در رنگ و ساختار پوست مو ناسازگاری ایجاد می کند که ظاهر شدن لک ها نتیجه آن است.


زمانی که پوست در اثر عدم مراقبت یا آسیب دیدگی شروع به تولید ملانین اضافی یا جلوگیری از تولید رنگدانه های مورد نیاز پوست کند، این اختلال به مشکلی جدی برای پوست تبدیل می شود.


بخش هایی از پوست تیره و قسمت هایی روشن است در نتیجه اولین علائم بیگمانتاسیون ظاهر و می شود و ظاهر یکنواخت و سالم پوست را ناهموار و پر از لک می کند.


بنابراین عارضه پیگمانتاسیون با افزایش تراکم و تعداد رنگدانه که به صورت ضایعات تیر رنگ در سطح پوست بخش وپراکنده می شود، شناخته می شود و تحت درمان قرار می گیرد.


شناخته شده ترین علت ایجاد لک بر روی صورت، هم برای خانم ها و هم برای آقایان، نور آفتاب است. شایع ترین نوع لک در بین خانم ها هم، لک های ناشی از عوارض بارداری است.


البته دلایل بسیار دیگری نیز برای ایجاد لک بر روی صورت و پوست انسان وجود دارد که مهم ترین و شایع ترین آن ها بعد از نور خورشید و بارداری، مربوط به افزایش سن، اختلالات ژنتیکی، عفونت های موضعی، استفاده از داروها و مواد شیمیایی، تغذیه نادرست و سوء تغذیه، بیماری های پوستی مانند آکنه، اختلالات هورمونی، کمبود ویتامین و در نهایت بروز بیماری هایی همچون آسم، نارسایی کبدی و کلیوی می باشد.


لک های صورت


چگونه می توان به راحتی لک های صورت را از بین برد؟


منشا لک های صورت چیست؟


شایع ترین دلایلی که لک های صورت را به یک عارضه پوستی تبدیل می کند تخریب پوست با نور خورشید و بیش از حد قرار گرفتن در معرض نور آفتاب است.


عامل ژنتیک، همچنین تغییرات هورمونی و لک شدن در اثر التهاب یا مشکلات پزشکی و آسیب های پوستی مانند سوختگی یا زخم است و تغییر یکباره رنگ پوست و لک های پیری که با افزایش سن بیشتر می شوند هم از شناخته شده ترین عوامل ایجاد این لک های صورت است.


از طرفی لک های دوره ای به نام ملاسما هم که درصد بالایی از آن روی پوست خانم ها به ویژه در دوران بارداری با افزایش هورمون استروژن اتفاق می افتد.

بیشتر بخوانید  کشف تخم دایناسور 60 میلیون ساله


پیگمانتاسیون که بیشترین بروز را در ناحیه پیشانی، بینی و اطراف آن و گونه ها دارد تحت تاثیر همه عوامل ذکر شده گاه به یکباره یا به مرور زمان روی صورت و دیگر قسمت های پوست بدن ظاهر می شوند.


اما ضایعات لک مانند پوست دودسته بندی مهم و کلی دارند اول نوع اپیدرمال و دوم نوع درمال. به این ترتیب برای تعیین نوع درمان و موثر بودن آن، تشخیص درمال یا اپیدرمال بودن لک ها بسیار مهم است.


انواع لک های صورت


لک های اپیدرمال: ضایعات س طحی که تیره رنگ اند و درمان آنها راحت تر است و به خوبی به لایه بردارها و کرم های ضدلک و روشن کنندههای . موضعی جواب مثبت می دهد.


لکهای سطحی اپیدرمال با بررسی های پزشکی و تجویز محصولات موثر از ترکیب ویتامین C و آزالئیک اسید به مرور زمان از روی پوست محو می شود.


لک های در مال: در این نوع لک ها، ضایعات به خاطر آسیب دیدگی بیشتر به لایه درم و عمیق پوست نفوذ پیدا می کند و به همین خاطر درمان آنها دشوارتر و امکان برگشت آن بسیار بالاست.بنابراین بنا به تشخیص پزشک لیزر درمانی آغاز ا می شود و حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد آنها از بین خواهد رفت.


درمان لک های صورت


با چه روشی می توان لک های صورت را از بین برد؟


روش های درمان لک های صورت


برای از بین بردن تمام لک هایی که روی پوست بدن به دلایل گفته شده بروز می کند بهترین شیوه تغییر سبک زندگی است. داشتن سبک زندگی سالم، مصرف روتین و منظم محصولات مراقبت از پوست صورت به داشتن رنگ پوستی یکسان و درخشندگی آن کمک می کند.


اما در کنار تمام باید و نبایدها برای ضایعاتی که به مرحله حاد رسیده و تعداد آن بیشتر و بیشتر می شود بهتر است حتما در مورد آن با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا تشخیص درستی در زمینه پیگمانتاسیون و میزان پیشرفت و نحوه درمان آن دریافت کنید.


از بین بردن لک های صورت با لایه برداری


متخصص پوست معمولا برای درمان لک های به وجود آمده در لایه های سطحی چند مرحله لایه برداری پوستی را پیشنهاد می کند. به این صورت که با کمک ترکیبی ساده از موادشیمیایی غیرسمی لایه هایی از پوست را به صورت طبیعی با استعمال این مواد روی صورت، برداشته و ناهمواری و ناهماهنگی رنگ پوست را از بین می برند.


در لایه برداری بعد از چند بار تکرار این عمل در طول جلسه های متعدد با فاصله چهار هفته مقدار زیادی از سلول های مرده پوست از بین رفته و کاهش پیگمانتاسیون مشاهده میشود.


اثربخشی لایه برداری های منظم برای درمان پیگمانتاسیون به گونه ای است که بعد از دو جلسه اثر روشن کنندگی و شفافیت پوست به خوبی قابل مشاهده خواهد بود.


پس برای پوست هایی که در برابر لایه برداری مقاوم اند و به لک های از نوع اپیدرم دچار می شوند. لایه برداری تخصصی همراه با فیشیال بسیار موثر خواهد بود.

بیشتر بخوانید  آدرس و شماره تلفن تعاونی کار و حمایت اجتماعی طبس


از بین بردن لک های صورت با لیزر درمانی


برای رفع عارضه پیگمانتاسیون حاد یا درمال که دیگر لک های پوستی وارد لایه های زیرین و درم شده است راه حل پیشنهادی لیزر فرکشنال و یا لیزر CO2RE است تا ستون های لیزری همزمان سطح و لایه های عمیق پوست را مورد هدف قرار دهند و واکنش ترمیم طبیعی بدن را برانگیزند.


در این شیوه زخم های بسیار کوچک و نامحسوسی که در لایه های عمیق پوست به وجود می آیند با تحریک سلول های بدن، ترمیم شده و در نهایت لایه جدیدی از پوست متولد می شود.


به این ترتیب رشد سلول های جدید و سالم تنالیته رنگ پوست تان را درمان و پوستی یکدست و روشن تر برایتان به وجود می آورد. به این خاطر تمام متخصصان معتقدند که چنانچه ضایعات پوستی با تغییر ش یوه های مراقبت، مصرف دارو و لایه برداری برطرف نشود. بهترین و موثرترین گزینه انجام لیزر است.


نقش حیاتی مصرف به اندازه و کافی کرم های ضد آفتاب در مراقبت از پوست بعد از لیزر درمانی پیگمانتاسیون را جدی بگیرید، ضد آفتاب هایی با فاکتور حفاظتی ۳۰ که با توجه به شرایط پوست و نوع درمان تان را پزشک تجویز می کند، استفاده و در صورتی که ساعات زیادی را در محیط بیرون هستید چندین بار تمدید کنید. فرایند زمان بر لیزر درمانی شما را به مصرف مداوم از ضد آفتاب ها مجاب خواهد کرد.


بعد درمان به مراقبت بیشتر نیاز دارید این حقیقت را که بعضی ضایعات درمال برگشت پذیر و دردسرسازند، نمی توان پنهان کرد اما برای پیشگیری از بروز هر گونه عوارض بیشتر و دریافت نتیجه مطلوب از درمان، بهتر است ابتدا به صورت آزمایشی برای درمان لک، لیزر روی قسمتی از پوست استفاده شود و در صورت کمرنگ شدن لک و دریافت نتیجه قابل قبول با لیزر تمام سطح پوست تحت درمان قرار گیرد.


معمولا افراد واکنش های متفاوتی به درمان های لیزری دارند که درصد رضایت آن تقریبا صد در صد است. با وجود این بعد از درمان به مراقبت های شخصی نیاز است تا از بروز و تشدید دوباره لکها روی پوست پیشگیری شود.


مصرف به اندازه و کافی کرم های ضد آفتاب در مراقبت از پوست بعد از لیزر درمانی پیگمانتاسیون را جدی بگیرید. ضد آفتاب هایی با فاکتور حفاظتی ۳۰ که با توجه به شرایط پوست و نوع درمان تان را پزشک تجویز می کند، استفاده و در صورتی که ساعات زیادی را در محیط بیرون هستید چندین بار تمدید کنید. فرایند زمان بر لیزر درمانی تان را به مصرف مداوم از ضد آفتاب ها مجاب خواهد کرد.


محصولاتی که خواص آنتی اکسیدانی دارند و به پوست برای ترمیم مجدد و جوانسازی کمک می کنند را از برنامه مراقبت از پوست خود جدا نکنید. سرم ها، اسکراب و لایه بردارهای یک مکمل موثر برای رفع پیگمانتاسیون های روی پوست هستند.

بیشتر بخوانید  بیوگرافی سیمین داناشور


لایه برداری و برداشتن لایه های مرده پوست را برای کاهش لکها با به جان پوست تان افتادن اشتباه نگیرید پزشک متخصص با بررسی وضعیت پوست تان، بهترین راهنمایی را برای انتخاب موثر و استفاده درست از محصولات درمانی و زیبایی ارائه خواهند داد. پس به توصیه دوستان و تبلیغ ضد لک های فروشگاه های نه چندان معتبر پوست را تحریک و دچار حساسیت نکنید.


ماسک برای از بین بردن لک های صورت


با ماسک های ضد لک می توانید لک های صورت را از بین ببرید


درمان لک های صورت به روش سنتی


تاثیر جعفری بر روی پوست صورت


جعفری سبب کاهش جوش‌های ریز پیشانی و به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان سبب شفافیت پوست می‌شود و همچنین لک‌های ناشی از آفتاب را هم به کمک ویتامین C موجود در خود از بین می‌برد.


محو کردن کک و مک صورت به کمک گل ختمی


گل ختمی سفید را تهیه کنید و آنرا نرم بسابید و سپس کمی ماست ترش به آن اضافه کنید و روزی سه مرتبه به مدت سی دقیقه بر روی پوست صورت خود بمالید این ماسک کک و مک‌های پوست صورت را محو می‌کند.


صورت خود را با خمیر برنج ماساژ دهید


برای رفع خال و لک‌های پوست صورت برنج را پودر کنید و به آن آب اضافه کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد و سپس صورت خود را به کمک آن ماساژ دهید.


ماسک میوه و عسل


برای از بین بردن لکه‌های صورت سیب و هویج را رنده کنید و یک قاشق مربا خوری عسل به آن اضافه کنید و به مدت ٢٠ دقیقه بر روی پوست صورت قرار دهید و سپس با آب ولرم بشویید.


به کمک ماست، ماسک صورت بسازید


برای روشن شدن پوست‌های تیره و کدر یک دوم فنجان ماست را با دو قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و یک لایه ضخیم از آن را بر روی صورتتان قرار دهید و پس از بیست دقیقه بشویید.


ماسک مخلوط باقالی خشک و سرکه


کمی باقالی خشک را آسیاب کنید و سپس ٢ قاشق غذاخوری سرکه و یک قاشق غذاخوری آب را به آن اضافه کنید و بر روی لکه‌های صورتتان بمالید و پس از گذشت سی دقیقه به کمک پنبه آغشته به گلاب ماسک را از روی صورتتان پاک کنید.


کرم ضد آفتاب را از روی صورتتان پاک کنید


ماندن طولانی مدت کرم‌های ضدآفتاب روی پوست منجر به فاسد شدن آن و در نتیجه موجب جوش‌دار شدن و ایجاد لکه بر روی پوست می‌شود بنابراین نباید بیش از ۲ ساعت بر روی پوست بماند.


تاثیر زعفران بر روی پوست صورت


استفاده موضعی زعفران بر روی پوست صورت تاثیر بسیار مثبتی دارد و به روشن‌تر شدن پوست و بهبود و ازبین بردن لکه‌های پوستی کمک می‌کند.


بیشتر بخوانید:


بهترین روش ها برای از بین بردن لک های صورت با مزوتراپی/به همراه فیلم


با این ۱۰ ماسک خانگی برای همیشه با لک های صورت خداحافظی کنید


separator line


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *