چطوری مرغ تیکا ماسالای هندی خوشمزه درست کنم؟



چیکن تیکا ماسالا هندی با ادویه ی مخصوص گرام ماسالا


غذاهای هندی در کشور‌های مختلف دنیا از پرطرفدارترین غذاها هستند. اغلب غذاهای هندی گیاهی و بدون گوشت تهیه می‌شوند اما به مرور و بسته به ذائقه گردشگران تغییر کرده و با گوشت هم درست می‌شود.یکی از محبوب‌ترین غذاهای هندی چیکن تیکا ماسالا است که با استفاده از گوشت مرغ و ادویه‌های خاص هندی تهیه می‌شود. این غذا سرشار از عطر و طعم و رنگ است.


مواد لازم برای تهیه ی مرغ تیکا ماسالا


  • ران مرغ استخوانی8 عدد

  • لیموترش آبدار1 عدد

  • زنجبیل 2 قطعه بزرگ

  • سیر پوست کنده 10 حبه

  • ماست یونانی400 میلی لیتر

  • نمک و فلفلبه مقدار لازم

  • برگ گشنیز خرد شده1 قاشق چایخوری

  • زیره آسیاب شده 1 قاشق چایخوری

  • ادویه ی گرام ماسالا1 قاشق چایخوری

  • زردچوبه1 قاشق چایخوری

  • رنگ غذای قرمز (اختیاری)در صورت تمایل به مقدار لازم

  • فلفل قرمز کوچک1 عدد


طرز تهیه مرغ چیکن تیکا ماسالا هندی


مواد لازم برای سس مرغ تیکا ماسالا :


  • کره گیاهی 3 قاشق غذاخوری

  • پیاز بزرگ ریز خرد شده1 عدد

  • دانه های زیره1 و نیم قاشق چایخوری

  • دانه خردل 1 و نیم قاشق چایخوری

  • شنبلیله پودر شده نصف قاشق چایخوری

  • پودر پاپریکانصف قاشق چایخوری

  • هل 4 عدد

  • چوب دارچین بزرگ 1 عدد

  • پوره گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری

  • بادام زمینی آسیاب شده50 گرم

  • شکر قهوه ای نرم به مقدار لازم

  • سرکه1 قاشق غذاخوری

  • سس گوجه ی پاساتا680 میلی لیتر

  • خامه ی ترش100 میلی لیتر

  • هل ها به آرامی بشویید و اجازه بدهید خشک شود


مواد لازم برای سرو مرغ تیکا ماسالا :


  • برگ تازه گشنیزبه مقدار لازم

  • بادام پرک شده به مقدار لازم

  • ادویه ی گرام ماسالا به مقدار لازم

  • نمک دودی (اختیاری)به مقدار لازم


طرز تهیه مرغ چیکن تیکا ماسالا هندی


طرز تهیه مرغ چیکن تیکا ماسالا هندی


مرحله 1


پوست مرغ ها را جدا کنید. درون کاسه ای نصف قاشق چایخوری نمک و آبلیمو بریزید و ران های مرغ را داخل آن قرار بدهید و خوب مخلوط کنید تا تمام قسمت های مرغ آغشته به نمک و آبلیمو شوند. سپس آن را کنار بگذارید و به سراغ ماریناد بروید.


مرحله 2


در یک غذاساز کوچک، زنجبیل و سیر را میکس کنید تا خمیر درست شود و در صورت لزوم مقدار کمی آب به آن اضافه کنید. نیمی از این رب را برای سس کنار بگذارید. مواد باقی مانده ماریناد را به غذاساز اضافه کنید، سپس میکس کنید تا خمیر یکدست شود. مواد ماریناد را روی مرغ بریزید و حداقل 4 ساعت به آن استراحت بدهید. (یک شب یا 24 ساعت حتی بهتر است).


مرحله 3


برای تهیه سس، 2 قاشق غذاخوری روغن یا کره گیاهی را در یک ظرف بزرگ کم عمق گرم کنید. پیازها را به مدت 15 دقیقه روی حرارت متوسط ​​بپزید تا شروع به قهوه ای شدن کنند. ادویه ها و باقی مانده رب سیر و زنجبیل را به آن اضافه کرده و به مدت 2 دقیقه بپزید.


پوره گوجه فرنگی، بادام زمینی آسیاب شده، کمی پودر شکر و سرکه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. حدود 1 دقیقه بپزید. سس پاساتا را اضافه کنید، سپس 1 لیوان آب را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید آرام آرام بپزند. تا سس قرمز و غلیظی بدست آورید. این کار حدودا باید 2 ساعت طول بکشد.


مرحله 4


گریل را در بالاترین حالت تنظیم کنید. مرغ را از سس ماریناد خارج کنید و سس ماریناد را برای سس کنار قرار بدهید. مرغ ها را روی یک سینی فر قرار بدهید و مرتب بچینید.


به مدت 10-15 دقیقه آن را در فر قرار بدهید تا مواد روی آن کمی حالت خشک شدن بدست آورد و شروع به سیاه شدن کند.سینی فر را از فر خارج کنید و با آب بدست آمده از مرغ ها کنار بگذارید. سس را دوباره گرم کنید و ماریناد کنار گذاشته را اضافه کنید. سپس مرغ و آب مرغ را با خامه ترش به سس اضافه کنید و اجازه بدهید 40-60 دقیقه با حرارت متوسط بپزد تا مرغ ها کاملاً نرم شوند.


مرحله 5


در انتها کره یا روغن باقیمانده را هم بزنید. و روی مرغ ها بریزید و اجازه بدهید چند دقیقه بماند. اگر می خواهید از کاری یا زردچوبه ی هندی استفاده کنید در این صورت اجازه باز با هم کمی بپزد تا کاری با مواد بپزند مزه ی خامی ندهد. در صورت می توانید از ادویه ی گرام ماسالا و نمک دودی به عنوان چاشنی استفاده کنید و پس از کشیدن در ظرف سرو گشنیز خرد شده و بادام پرک شده را روی آن بپاشید و با سلیقه ی خود می توانید با نان یا برنج سرو کنید.


نکات کلیدی طرز تهیه چیکن تیکا ماسالا


چیکن تیکا ماسالا را هم با برنج و هم با نان می توان سرو کرد. چیکن تیکا کبابی و یا گریل شده نیز دو نوع دیگر از این غذای هندی پر طرفدار هستند. به جای خامه می توانید از شیر نیز استفاده کنید.برای درست کردن چیکن تیکا می توانید از فیله مرغ و یا ران مرغ نیز استفاده کنید.


چیکن تیکا ماسالا به روش های مختلفی درست می شود؛ به عنوان مثال در بعضی دستورها از رب و پوره گوجه فرنگی در طرز تهیه ی آن استفاده نمی شود. اما این دستور یکی از رایج ترین و خوشمزه ترین دستورهای پخت چیکن تیکا ماسالا می باشد. میزان ادویه های تند چیکن تیکا را می توانید بسته به ذائقه تان کم و یا زیاد کنید.به جای کره می توانید از روغن زیتون و یا روغن سرخ کردنی ساده استفاده کنید.


معمولا چیکن تیکا ماسالا را به همراه سالاد هندی مخصوص در کنار آن سرو می کنند: برای درست کردن سالاد هندی به خیار حلقه ای نازک، گوجه فرنگی نگینی درشت، پیاز خلالی به مقدار زیاد، گشنیز خرد شده به همراه ماست چکیده ی کمی ترش نیاز دارید. همه ی مواد را با هم مخلوط کرده و همراه با چیکن تیکا نوش جان کنید.


همچنین بخوانید:


دستور پخت پانی پوری میان وعده فوق العاده هندی


بیشتر بخوانید  طرز تهیه سمبوسه مرغ و سبزیجات

دیدگاهتان را بنویسید