چرا 7 تیر روز مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی است


17 تیر روز مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی است

هفتم تیرماه سالروز بمباران شیمیایی سردشت، روز مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی نامیده شده است.

بمب افکن های عراقی در 28 و 28 ژوئیه 1987 با استفاده از بمب های شیمیایی به چهار منطقه پرجمعیت سردشت حمله کردند و زنان، کودکان و افراد بی گناه کوچک و بزرگ را در شهر و اطراف آن هدف قرار دادند.

به همین دلیل نهم تیرماه سالروز بمباران شیمیایی سرداش، روز مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی اعلام شد.

حملات شیمیایی رژیم بعث در جنگ 8 ساله

در جنگ تحمیلی هشت ساله علیه ایران، رژیم عراق با استفاده از چالش‌های تهران و واشنگتن، کاخ سفید را تشویق کرد و برای رسیدن به خواسته‌های خود به مرزهای غربی کشورمان حمله کرد. این جنگ از بسیاری جهات با دیگر درگیری های سال های اخیر متفاوت است.

استفاده رژیم عراق از سلاح های شیمیایی در این جنگ یکی از این پارامترها است که در هیچ درگیری منطقه ای تا این حد به کار گرفته نشده است. وسعت این اقدام غیرانسانی برخلاف قوانین بین المللی به حدی بود که حتی شهروندان عراقی نیز در امان نبودند.

اسفند 1366 یادآور خاطره تلخ بمباران شیمیایی شهر حلبچه در اقلیم کردستان عراق است که طی آن صدها نفر از مردم محلی جان خود را از دست دادند.

آنچه در ادامه خواهید خواند مروری بر تاریخچه استفاده رژیم عراق از این سلاح ها در دوران جنگ تحمیلی است که امیدواریم حاوی مطالب مفیدی برای خوانندگان باشد.

چند بار عراق در جنگ 8 ساله ایران از سلاح شیمیایی استفاده کرده است

1. 17 اکتبر 1980:

ارتش عراق اولین بار در جنگ 27 مهر 1359 در منطقه جنوب (استان خوزستان) از سلاح شیمیایی استفاده کرد. عراق امسال چهار بار سلاح های شیمیایی خردل از آن استفاده کرد 1 مجروح و 20 شهید سپس.

بیشتر بخوانید  آدرس و تلفن شعبه های تیپاکس در شهر فسا

2. سال 1360:

حملات شیمیایی ارتش بعث در سال های 1360 و 61 که مصادف با عملیات پی درپی رزمندگان اسلام بود، گسترش یافت. در سال 1360 عراق 6 بار از این سلاح های مرگبار و غیرانسانی استفاده کرد که باز هم در همان منطقه (جبهه جنوبی) و همان نوع تاول بود که این بار 101 نفر کشته شدند.

3. سال 1361:

1982. 12 بار در عملیات مقدماتی Valfire مناطق غربی و جنوبی مورد اصابت بمب های شیمیایی قرار گرفته است.

1362:

جبهه میانه، غرب و شمال غرب و بخشی از استان های ایلام، آذربایجان غربی، اردبیل، باختران، کردستان و سلیمانیه و در Valfire 2 و 4 عملیات 1983. 64 بار آنها مورد اصابت بمب های شیمیایی مانند تاول (خردل) و اعصاب (تابون) قرار گرفتند.

در این حملات وحشیانه و غیرانسانی صدها نفر کشته و هزاران نفر مجروح شدند.

5. سال 1363:

در سال جاری (62) تعداد زیادی از غیرنظامیان بر اثر سلاح های شیمیایی در این منطقه مجروح و نابینا شدند. از اول فروردین تا 27 اسفند 1363، 2225 نفر مجروح و 40 شهید در عملیات خیبر و بدر 58 بار مورد اصابت بمب های تاولی، اعصاب، خفگی و آلودگی های خونی قرار گرفتند. است

مه 1985:

طی سال 1364 در عملیات والفایر 8 و آغاز عملیات والفایر 9 در مناطق جنوبی 76 بار از سلاح شیمیایی استفاده شد که 77 شهید و حدود 11644 مجروح برجای گذاشت.

عراق در پاسخ به حملات رزمندگان اسلام و شکست سنگین در عملیات پیروزمندانه کربلای 2، 4، 5 و 6 که در آن 4720 نفر مجروح و 107 نفر کشته شدند، از 102 سلاح شیمیایی استفاده کرده است.

بیشتر بخوانید  درب اتاق های هتل هیلتون با موبایل باز می شود! - نقاشی

5. سال 1365:

1365 عراق در مناطق شلمچه، سردشت، خوزستان، بصره، کردستان، دیالی و ایلام 43 بار از سلاح شیمیایی استفاده کردند که از این تعداد 9440 نفر در اثر این حملات وحشیانه 442 شهید مجروح کردند. بود.

6. سال آخر:

در سال گذشته،34 حمله شیمیایی در مناطق غرب، شمال غرب و جنوب گزارش شده است آخرین بار بعد از قرارداد 598 در 12 شهریور در عملیات تصاحب “فاو” بود.

بر اساس آمار رسمی نهادهای ذیصلاح، مجموع قربانیان حملات شیمیایی در جریان جنگ حدود 2600 نفر و مجموع قربانیان حملات شیمیایی نظامی و غیرنظامی 107 هزار نفر و تعداد قربانیان جنگ شیمیایی ( در حال حاضر تحت پوشش بنیاد جانبازان) حدود 45. .

عراق در حالی از تسلیحات شیمیایی استفاده کرد که در میان 120 کشور امضاکننده پروتکل ژنو در مورد ممنوعیت استفاده از سلاح های سمی، خفگی و باکتریولوژیک قرار داشت. پروتکل 1925 ژنو که بر اساس قطعنامه 2612 (12) B سازمان ملل مجدداً تصویب شد، صراحتاً استفاده از سلاح های شیمیایی را ممنوع می کند.

اما طبق گزارش هفته نامه آلمانی اشپیگل، یک کارخانه خردل می تواند سالانه 176000 تن مواد خام شیمیایی را به گاز خردل و گازهای تابون کشنده تبدیل کند.

در حالی که در کارخانه تولید سلاح های شیمیایی در سامارا 4 خط تولید به تولید 4 نوع داروی کشنده ضد روان پریشی مشغول بودند و مواد اولیه هر خط تولید با تولید هفتگی حدود 10 هزار مورد از کشورهای غربی به نام حشره کش تهیه می شد. یک تن بود

رادیو صدای عراق در 21 اکتبر 2001 گزارش داد: در جنگ با ایران از پودر سیاه زخم استفاده کرد و در طول 8 سال جنگ هر هفته 3000 لیتر ماده مادری در تولید پودر سیاه زخم تولید کرد. طبق تحقیقات انجام شده در زمان حمله به جنگنده های ایرانی اغلب از گاز تابون استفاده می شد که خیلی سریع منجر به مرگ می شود و از آنجایی که مواد این گاز در عرض چند ثانیه تجزیه می شود، اثری از آن در مجاورت باقی نمی ماند. ماندن.

پزشکان انگلیسی می گویند: بازماندگان بمباران حلبچه که منجر به کشته شدن بیش از 5000 نفر شد، از بیماری های بسیار شدید روحی، پوستی و مغزی رنج می برند و تعداد بیماران سرطانی بسیار زیاد است. این سلاح ها اثر ارثی دارند و از نسلی به نسل دیگر منتقل می شوند.

ضایعات دیده شده در مواد شیمیایی آسیب دیده به شرح زیر است.

  1. پوست در قسمت های مختلف بدن که بین 20 تا 70 درصد از سطح بدن به خصوص صورت، دندان ها و اندام تناسلی را می پوشاند به میزان 1 تا 3 درجه می سوزد.
  2. سوزش شدید چشم، تورم ملتهب همراه با احساس سوزش، اشک، اشک، ترس از نور و تاری دید.
  3. ضایعات ریوی، درگیری راه هوایی فوقانی، همه بیماران از گزگز در ناحیه قفسه سینه و سرفه، علائم فارنژیت و برونشیت رنج می برند و اغلب از سرفه های مداوم، ترشح خلط و تنگی نفس رنج می برند.
  4. عوارض گوارشی شامل اشکال در بلع، تهوع و استفراغ است که نسبت به سایر عوارض کمتر شایع است.
  5. عوارض خونی که خطرناک ترین عارضه در بین قربانیان گاز شیمیایی است، پس از 5 تا 7 روز بیمار دچار علائم افسردگی مغز استخوان می شود. این علائم با کاهش گلبول های خون مشخص می شود و تعداد گلبول های سفید خون به 500 می رسد.
بیشتر بخوانید  آدرس و شماره تلفن دکتر رضا ساریخانی متخصص گوش و حلق و بینی در تهران


دیدگاهتان را بنویسید