- علت داغ شدن گوشی سامسونگ a51
- علت داغ شدن گوشی سامسونگ a12
- علت داغ شدن گوشی در شارژ
- علت داغ شدن گوشی سامسونگ j5
- علت داغ شدن گوشی هنگام اتصال به اینترنت
- ایا داغ شدن گوشی ضرر دارد
- علت داغ شدن گوشی سامسونگ s4
- علت داغ شدن گوشی سامسونگ a21s
علت داغ شدن بیش از حد گوشی و راه حل خنک کردن آن
1 تیر, 1399/241 دیدگاه /در لوازم جانبی گوشی /توسط موسی ابراهیمی
گاهی اوقات حین کار کردن با گوشی متوجه میشویم که دمای آن بسیار بالاتر رفته است. بالا رفتن دمای گوشی میتواند خطرساز باشد. علاوه بر اینکه باتری گوشی آسیب میبیند ممکن است باعث آسیب دیدن قطعات داخلی گوشی شود. داغ کردن گوشی مشکل شایعی بین کاربران اندروید و آیفون است. اما فکر میکنید دلیل بالا رفتن دمای گوشی چیست؟
دلایل مختلفی دارد. باتری، عملکرد خود گوشی، استفاده بیش از حد از گوشی، کار کردن با گوشی حین شارژ و مواردی از این دست دلایل اصلی بالا رفتن دمای گوشی هستند. در برخی گوشیها وقتی دمای دستگاه بالاتر از دمای مجاز گوشی باشد معمولا یک پیغام دستگاه بیش از حد داغ است روی صفحه ظاهر میشود یا علامت دماسنج بالای گوشی دیده میشود و تا زمانی که دما به حالت نرمال برنگردد این پیغام باقی میماند.
اما برای خنک کردن گوشی در این شرایط چکار باید کرد؟ چطور مشکل داغ شدن باتری گوشی را حل کنیم؟ در این مطلب ابتدا در مورد عوامل این مشکل صبحت میکنیم و سعی میکنیم راهحلهای کاملی ارائه کنیم تا به گوشی شما آسیبی نرسد.
چرا گوشی داغ میشود؟
این سوالی است که همه میپرسند و جواب واحدی هم برای آن وجود ندارد. دلایل مختلفی باعث ایجاد این مشکل میشوند. اگر گوشی شما به صورت مداوم داغ میشود و یا هنگام استفاده از اینترنت یا اجرای برنامههای سنگین خیلی سریع داغ میکند یعنی شما با این مشکل مواجه هستید.
توجه داشته باشید که گرم شدن گوشی بسیاری از مواقع عادی است. یعنی اگر گهگاه گوشی شما کمی داغ میشود و بلافاصله خنک میشود یا صرفا گرم بودن گوشی را داخل دستتان احساس میکنید یعنی گوشی شما هنوز به مرحلهی بحرانی نرسیده است.
گوشی یک دستگاه الکترونیکی است. تمام دستگاههای الکترونیکی به دلیل وجود جریان برق دمای بالاتری دارند. الکتریسیته به حرارت تبدیل میشود و گوشی گرم میشود. اما داغ شدن موبایل بیش از حد مجاز اصلا طبیعی نیست و باید راهحلی برای آن داشته باشید. هم اندروید و هم گوشیهای آیفون با این مشکل مواجهند.
علت داغ شدن گوشی اندروید
در گوشیهای اندروید مثلا سامسونگ و هواوی و شیائومی شایعترین مشکل باتری آسیب دیده است. اما دلایل دیگری هم وجود دارند:
نرمافزارهای پسزمینه بیش از حد CPU مصرف میکنند.
روشنایی صفحه بیش از حد زیاد است.
فعال بودن اینترنت و نرمافزارهایی که ما معمولا برای دسترسی به اینترنت آزاد نیاز داریم.
اینترنت 3G معمولا مصرف باتری زیادی دارد چون امواج آن انرژی بیشتری دارند و باعث داغ شدن گوشی میشود.
بازیهایی که بیش از حد سنگین هستند.
گوشی ویروسی شده است.
باتری آسیب دیده است.
و یا اینکه از شارژر بیکیفیت استفاده میکنید.
برای مشکلاتی که ناشی از مسائل نرمافزاری است راهحلهایی وجود دارد. گوشی شما نباید به خاطر مشکلات نرمافزاری داغ کند. مشکلات سختافزاری مانند باتری و یا آسیب دیدن قطعات داخلی گوشی هم با تعمیر و یا تعویض قطعات حل میشوند. به طور مثال داغ شدن گوشی بعد از ضربه خوردن بین کاربران اندروید شایع است که راهحل آن تعمیر گوشی است.
علت داغ شدن گوشی آیفون
گوشیهای آیفون معمولا ویروسی نمیشوند چون اپل اجازه نمیدهد که شما نرمافزارهای غیرمعتبر و تاییدنشده روی گوشیتان نصب کنید. احتمالا فکر میکنید گوشیهای آیفون کمتر داغ میکنند. اما این گوشیها هم مشکلات خاص خودشان را دارند و نمیتوان با اطمینان گفت که داغ نمیکنند.
آسیب دیدن باتری آیفون خیلی زود باعث داغ شدن گوشی میشود.
زیاد بودن حجم اپلیکیشنهای باز روی گوشی دلیل دیگری است.
اگر حجم دانلود و یا آپلودتان روی اینترنت زیاد باشد.
بالا بودن روشنایی صفحه و فعال بودن همزمان امکانات گوشی مانند وایفای، بلوتوث، لوکیشن و …
شارژرهای غیراورجینال هم روی دمای باتری تاثیری منفی دارند.
برای اینکه بدانید دلیل داغ شدن موبایل و مخصوصا گوشی آیفون یا سامسونگ چیست باید به دنبال نقطهای بگردید که منبع اصلی حرارت است.
12%
شارژر بی سیم اپل مگ سیف Apple Magsafe Charger
1,100,000 970,000 تومان
شارژر اپل آیفون Apple A1444 Charger + کابل لایتنینگ
335,000 تومان
شارژر اصلی اپل آیفون Apple A1385 Charger + کابل لایتنینگ
185,000 تومان
حرارت گوشی از کجا میآید؟
وقتی دمای گوشی بالا میرود معمولا این حرارت روی صفحه یا باتری و یا روی پردازندههای گوشی احساس میشود. مواد شیمیایی داخل باتری که الکتریسیته را شارژ و دشارژ میکنند عامل حرارت هستند. یا اینکه پردازندههای گوشی به دلیل سرعت بالایی که دارند حرارت تولید میکنند. صفحهی گوشی هم به خاطر انتشار نور حرارتی از خودش ساطع میکند. باید چک کنید و ببینید منبع حرارت دقیقا کجاست.
اگر دمای قسمت پشتی گوشی زیاد است.
احتمالا دلیل اصلی گرم شدن بیش از حد باتری موبایل است. باتریهای مدرن عمدتا لیتیم یونی هستند یا اینکه از نوع لیتیم پلیمری هستند. این باتریها امن هستند و ابعاد کوچکی هم دارند اما همین فشردگی مواد شیمیایی ممکن است باعث ایجاد حرارت شوند. اگر قسمت پشتی گوشیتان داغ کرده است احتمالا باید به فکر تعویض باتری باشید. چون این باتری کم کم ظرفیتش را از دست میدهد. (بیشتر بخوانید: چرا باتری گوشی زیاد خالی میشود؟)
اگر قسمت پایینی گوشی داغ کرده است.
وقتی حین کار با گوشی آن را شارژ میکنیم یعنی گوشی همزمان شارژ و دشارژ میشود. اگر دقیقا قسمتی که شارژر به گوشی وصل است داغ شده باشد احتمالا مشکل از شارژر است. اگر از شارژرهای بیکیفیت استفاده میکنید بهتر است آن را کنار بگذارید و باتری اورجینال استفاده کنید.
کنار اسپیکر یا صفحه نمایش داغ کرده است.
اگر قسمت جلویی گوشی داغ کرده باشد احتمالا باتری و شارژر مشکلی ندارند و مشکل از خود گوشی است. ممکن است ویروسی شده باشد یا اینکه برنامههای سنگینی در بکگراند در حال اجرا هستند و یا دچار مشکلات نرمافزاری شده است. البته آسیب دیدن قطعات داخلی در اثر ضربه هم میتواند یکی از عوامل باشد.
آیا گوشی شما واقعا داغ کرده است؟ دمای مجاز گوشی چقدر است؟
گفتیم که صرفا گرم شدن گوشی نمیتواند به این معنا باشد که گوشی شما مشکلی پیدا کرده است. گاهی اوقات آپدیتهایی که گوشی انجام میدهد یا تغییرات گهگاه سیستم عامل باعث میشود که گوشی کمی گرمتر شود. در این صورت فعلا جای نگرانی نیست.
دمای مجاز گوشی در حالت عادی بین 35 تا 43 درجه است. این دمای نرمال باتری گوشی و سایر قطعات است و هیچ مشکلی برای گوشی ایجاد نمیکند. با اینکه اگر به گوشی دست بزنید احتمالا گرم بودن آن را احساس میکنید. در مورد علت باد کردن باتری موبایل هم بخوانید.
اما با دماسنج نمیتوانید این دما را اندازه بگیرید چون اصولا دمای دقیقی به شما نمیدهد. میتوانید از نرمافزارهای دمای موبایل استفاده کنید.
روی اندروید برنامه AIDA64 را از گوگل پلی دانلود کنید و علاوه بر اطلاعات زیادی که در مورد گوشی دارد گزارش دمای دستگاه را هم در اختیار شما قرار میدهد.
در آیفون میتوانید داخل تنظیمات روی Battery Health کلیک کنید. اگر دمای باتری بیش از حد مجاز باشد به راحتی میتوانید بفهمید.
پس قبل از اینکه کاری برای خنک کردن گوشی موبایل انجام دهید چک کنید که آیا واقعا باتری گوشیتان داغ کرده یا صرفا دمای آن کمی بالاتر رفته است. اگر دمای گوشیتان از محدوده مجاز بالاتر نرفته جای نگرانی نیست.
دلایل رایج بالا رفتن دمای گوشی موبایل
Overheating یا گرم شدن بیش از حد گوشی میتواند دلایل متعددی داشته باشد. اگر پیغام گوشی بیش از حد داغ است را دریافت کردهاید به این معناست که باید دنبال دلیل اصلی آن بگردید. برخی دلایل رایج که اکثر کاربران با آن درگیرند عبارتند از:
1. بازی کردن طولانی مدت با گوشی
اگر زیاد با گوشیتان باز میکنید احتمالا متوجه داغ شدن آن شدهاید. احتمالا سعی میکنید آن را نادیده بگیرید و به بازیتان ادامه دهید. برخی بازیهای موبایل مصرف باتری و CPU زیادی دارند. مخصوصا اگر بازی آنلاین باشد که باید اینترنت را هم روشن کنید و تمام این عوامل باعث میشوند باتری یا صفحه نمایش گوشی بیش از حد داغ شود.
2. استریم محتوا
دقیقا مثل بازیها، پلتفرمهای آنلاین هم باعث زیاد شدن دمای گوشی میشوند. یوتیوب، نتفلیکس، پلتفرمهای ایرانی استریم و یا ساندکلاود و اسپاتیفای به دلیل اینکه باید دادهها را به صورت آنلاین بگیرند پردازندههای دستگاه را به شدت درگیر میکنند. در پلتفرمهای استریم ویدیو صفحه نمایش هم باید روشن باشد. معمولا صدا را هم روی آخرین ولوم میگذارید و روشنایی صفحه را هم زیاد میکنید و این دقیقا چیزی است که گوشی را کم کم گرم و در نهایت داغ میکند.
3. تنظیمات گوشی
تنظیمات گوشیتان هم روی دمای باتری تاثیر دارند. روشنایی صفحه، استفاده از والپیپرهای متحرک، ویجتهای زیاد و بیش از حد، روشن بودن امکانات غیرضروری و مواردی از این دست از عوامل بالا رفتن درجه حرارت گوشی هستند. اگر این تنظیمات را بهینه کنید به احتمال زیاد میتوانید دمای آن را کمتر کنید و به دمای نرمال گوشی برسانید.
4. عوامل محیطی
مطمئنا اگر در یک روز گرم تابستان گوشیتان را جلو نور خورشید و یا داخل ماشین بگذارید دمای آن بالا میرود. حتی خودتان هم نمیتوانید در این حالت گرمای زیاد را تحمل کنید گوشی هم داغ میشود و اتفاقا این داغ شدن آسیبهای بسیار بیشتری را به دنبال دارد. حتی خطر انفجار را هم در پی دارد.
5. برنامههایی که به آپدیت نیاز دارند.
اگر یک اپ باگ یا مشکلی داشته باشد مستقیما روی عملکرد گوشی تاثیر میگذارد. ممکن است باعث استفاده بیش از حد از CPU شود یا اینکه مصرف باتری را بیشتر کند. در این صورت باید برنامهها را آپدیت کنید. سعی کنید برنامههای گوشیتان را آپدیت نگه دارید. هم برای خودتان و هم برای گوشی بهتر است.
6. آپدیت سیستم
معمولا وقتی گوشیتان را آپدیت میکنید با این مشکل مواجه هستید. گوشی بیش از حد گرم میشود و نمیتوانید دمای آن را پایین بیاورید. این احتمالا به دلیل نواقص و یا باگهای سیستم عامل در ابتدای اجرا است. بهتر است کمی منتظر بمانید و اگر آپدیت کوچک دیگری منتشر شد حتما نصب کنید.
7. داغ شدن گوشی به خاطر ضربه خوردن
ضربه دیدن گوشی شاید نمود بیرونی نداشته باشد. مثلا ممکن است گوشی ضربه ببیند اما صفحه همچنان سالم باشد. اما قطعات داخلی ممکن است آسیب دیده باشند. آسیب دیدن هر قطعهای میتواند دلیل داغ شدن بیش از حد گوشی باشد.
8. باتری، باتری، باتری
اگر یک مدت از شارژرهای بیکیفیت استفاده کنید یا مراقب باتری گوشیتان نباشید احتمال داغ شدن آن وجود دارد. در این حالت تنها کاری که باید انجام بدهید خرید باتری اورجینال گوشی است. یک باتری باکیفیت که بتواند مجددا کیفیت و کارایی سابق را به گوشیتان برگرداند.
مشکل چه زمانی جدی میشود؟
شما حالا دلایل اصلی این مشکل را میدانید و برای اکثر این مشکلات هم راهحلهایی وجود دارند. اما مشکل جایی بزرگ میشود که شما نمیدانید مشکل کار کجاست. تمام برنامهها آپدیتند. تمام تنظیمات بهینه هستند. گوشیتان را مدتها پیش آپدیت کردهاید. احتمالا باتری جدیدی هم روی آن نصب کردهاید اما همچنان گوشی شما داغ میکند.
در این حالت احتمالا گوشی شما با ویروسها و بدافزارها آلوده شده است. بدافزارها میتوانند بخش بزرگی از RAM و CPU گوشی را درگیر کنند و باعث گرم شدن بیش از حد موبایل شوند یا حتی به طور کامل به گوشی آسیب بزنند. اخیرا هکرها از گوشیهای کاربران به عنوان ماینر هم استفاده میکنند و تروجانهایی مثل Loapi که از طریق فایلها و برنامههای ویروسی وارد گوشی شما میشوند میتوانند بخشی از عملکرد گوشی شما را مختل کنند. اگر با این مشکل مواجه هستید باید به دنبال روشی بگردید که این ویروسها و بدافزارها را از گوشیتان حذف کنید.
چگونه گوشی را خنک کنیم؟
با روشهایی هم میتوانید باتری گوشی را خنک کنید. سرد کردن گوشی از آسیب جدی به باتری جلوگیری میکند. این مهمترین کاری است که باید انجام بدهید.
گوشی را از شارژر جدا کنید.
به هیچوجه گوشی را داخل فریزر یا یخچال قرار ندهید. با اینکه منطقی به نظر میرسد که گوشیتان را از این طریق خنک کنید اما بررسیها نشان میدهد که انجام این کار هم به باتری آسیب میزند و هم به دلیل وجود رطوبت داخل یخچال سایر قسمتهای گوشی هم ممکن است آسیب ببینند. از طرفی دمای پایین هم به اندازهی دمای بالا میتواند به گوشی آسیب بزند.
اگر روی گوشیتان قاب نصب کردهاید آن را خارج کنید تا گوشی نفس بکشد. با اینکه وجود قاب چندان تاثیری روی داغ شدن گوشی ندارد اما بهتر است قاب را خارج کنید. (در مورد تاثیر قاب روی داغ شدن گوشی بیشتر بخوانید.)
اگر مدت زیادی جلو نور خورشید بودید گوشی را در سایه و یا یک جای نسبتا خنکتر قرار دهید.
بهتر است از یک پنکه یا دمنده استفاده کنید تا هوا روی سطح گوشی جریان پیدا کند و حرارت آن بگیرد.
گوشی را در حالت Power Saver قرار دهید. هم اندروید و هم آیفون این قابلیت را دارند و میتوانید آن را فعال کنید تا هم مصرف باتری و هم مصرف CPU کاهش پیدا کند.
از نرمافزارهای Junk Cleaner استفاده کنید. هر چند بسیاری از افراد این برنامهها را پیشنهاد نمیکنند اما پرشدن حافظه کش گوشی و یا حافظه داخلی میتواند روی دمای گوشی تاثیر منفی داشته باشد. پس باید یک نرمافزار میتوانید این حافظه را خالی کنید.
روشنایی صفحه را کم کنید.
اینترنت، بلوتوث، وایفای و GPS را خاموش کنید. اگر Auto-Sync گوشیتان فعال است فعلا آن را خاموش کنید.
در نهایت میتوانید گوشی را خاموش کنید. اگر احساس میکنید با این کارها دمای گوشی همچنان زیاد است برای خنک کردن باتری موبایل و خود گوشی میتوانید مدت کوتاهی گوشی را خاموش کنید.
حالا میدانیم که چطور گوشی را خنک کنیم اما بعضی مواقع تمام این راهحلها جواب نمیدهند. این مشکل بزرگتری است. اگر گوشی شما اخیرا ضربه خورده و بالا رفتن دمای باتری و گوشی به صورت مداوم تکرار میشود باید به فکر ویروسکشی گوشی و یا تعویض باتری و قطعات آن باشید که در این صورت حتما باید به یک متخصص در این حوزه مراجعه کنید.
منبع: MakeUseOf
سوالات شما
علت داغ شدن اینترنت هنگام استفاده از اینترنت چیست؟
دیتای گوشی به طور کلی جزو مواردی است که میتواند دمای گوشی را بالا ببرد. اگر گوشی شما 3G است دما خیلی زودتر بالا میرود. روی 4G و 5G این مشکل به طور کامل حل شده و گوشی کمتر داغ میشود. اگر احساس میکنید گوشی شما حین استفاده از اینترنت خیلی زیاد داغ میشود بهتر است برنامههایی که مستقیما با اینترنت در ارتباطند را ببندید. مثلا اگر از اینستاگرام استفاده نمیکنید برنامه را به طور کامل ببندید.
چرا گوشی حین شارژ داغ میشود؟
داغ شدن گوشی حین شارژ به دلیل وارد شدن جریان و ولتاژ به گوشی است و تا حدی نرمال است. اما اگر بیش از حد داغ شود احتمالا یا سوکت شارژ به مشکل خورده است و حرارت را به کل بدنه گوشی میرساند و یا باتری مشکل دارد.
آیا فقط باتری گوشی باعث داغ شدن آن میشود؟
خیر. عواملی مثل باز بودن برنامهها، مشکلات دوربین و یا استفاده از سنسورها به صورت همزمان و همچنین شارژرهای بد میتوانند باعث گرم شدن بیش از حد گوشی شوند.
جمع بندی
داغ شدن گوشی آیفون و اندروید مشکلی است که تقریبا همه ما گهگاه با آن مواجه میشویم. هرچقدر هم که گوشیمان قدرتمند و پیشرفته باشد همچنان ممکن است داغ شود. در اینجا چندین دلیل بالا رفتن دمای گوشی را خواندید و روشهایی هم برای خنک کردن گوشی به شما گفتیم. امیدواریم این روشها به شما کمک کند تا این مشکل را برطرف کنید.
استایل آپ به عنوان مرجع تخصصی معرفی لوازم جانبی و گجتهای هوشمند انواع باتری و شارژر اورجینال برای مدلهای مختلف گوشی را در اختیار شما قرار میدهد. اگر باتری گوشیتان به مشکل خورده و یا شارژرتان را گم کردهاید و یا آسیب دیده است همین الان میتوانید سفارش دهید و در اسرع وقت تحویل بگیرید. اگر میخواهید با بهترین لوازم جانبی موبایل هم آشنا شوید این مطلب را از دست ندهید.