پنیر و گردو خواص پنیر و گردو:پنیر یک ماده مفید و مغذی است که در بسیاری از فرهنگ ها در بسیاری از فرهنگ ها استفاده می شود پنیر ماده ای غنی از پروتئین و کلسیم است و دارای مقادیر زیادی فسفر است. علاوه بر این، درصدی از تمام مواد مغذی موجود در گوشت را در خود دارد، بنابراین گیاهخواران به جای گوشت از پنیر استفاده می کنند.
پنیر و گردو خواص پنیر و گردو
بسیاری از مردم به این اعتقاد دارند، پنیر باعث کاهش هوش می شود در پاسخ به این افراد باید گفت که پنیر حاوی ماده ای به نام تیرامین این ماده اگر از سد خونی مغزی عبور کند و عملکرد ذهنی فرد را کاهش دهد می تواند وارد مغز شود، البته در عمل هوش مصرف کننده را کاهش نمی دهد زیرا آنزیم خاصی در بدن ما وجود دارد که با پنیر در تماس است.مقدار پنیر. که فرد غذا می خورد از ظرفیت خنثی کننده این آنزیم تجاوز نمی کند، این آنزیم به راحتی می تواند از مقادیر معمول تیرامین تجاوز کند و از ورود این ماده به مغز جلوگیری کند.
در این بین، از آنجایی که آنزیم تجزیه کننده پنیر تیرامین برای انجام عملکرد خود به مس نیاز دارد، بنابراین اگر بتوانیم مقادیر لازم مس را تامین کنیم، می توانیم از کارایی بیشتر آن بهره ببریم. ما می توانیم این کار را با گردو را با پنیر بخورید بیایید آن را انجام دهیم. در واقع از آنجایی که گردو حاوی مس است، از این طریق می توانیم مس مورد نیاز خود را به دست آوریم.
مسئله دیگر تعادل کلسیم و فسفر در بدن است. اگر این تعادل به هم بخورد، بدن بیشتر از فسفر به کلسیم نیاز دارد.این کلسیم اضافی می تواند میزان فسفر موجود در سلول های مغز را کاهش دهد. این در حالی است که سلول های مغزی کاهش فسفر آنها حساس هستند و این می تواند عملکرد سلول های مغز را کاهش دهد.
در حالی که پنیر دارای املاح معدنی کلسیم و فسفر نیز می باشد اما میزان کلسیم آن بیشتر است و در صورت مصرف زیاد این تعادل به هم می خورد و میزان کلسیم آن از فسفر بیشتر می شود لذا از فسفر سلول های مغز استفاده می شود. گردو همچنین حاوی فسفر کمی است با مصرف آن می توانید فسفر مورد نیاز خود را دریافت کرده و این تعادل را به حالت اولیه برگردانید. پس با مصرف گردو می توان این مشکل را برطرف کرد.
اما دلیل اصلی وجود باورهای غلط در مورد مصرف پنیر چرا که این ماده غذایی یکی از لبنیات است که اگر به عنوان صبحانه در صبح استفاده شود باعث افت فشار خون و به اصطلاح سرماخوردگی می شود. البته این افت فشار به اندازه ای نیست که انسان آن را احساس کند، بلکه تاثیر دارد. بنابراین برای این زمان افت فشار این اتفاق میافتد که خون کمتری به سلولهای بدن از جمله سلولهای مغزی میرسد که منجر به این میشود که مغز در چند دقیقه یا چند ساعت اول کمی قدرت تجزیه و تحلیل کمتری داشته باشد و فرد کمی باهوش به نظر برسد، اما این امر موقتی است و فشار خون به حالت عادی برمی گردد، سطح نیز این مشکل را حل می کند. در این بین، اگر می خواهید موادی بخورید که خاصیت سودایی پنیر را کاهش می دهد، بهترین گزینه همان است. گردو که به اندازه کافی گرم است و می تواند خواص پنیر سودا را تغییر دهد.
پنیر دارای مقادیر قابل توجهی کلسیم و پروتئین است و از این جهت منبع خوبی است تا زنان باردار با خیال راحت هر چقدر که می خواهند پنیر مصرف کنند مشروط بر اینکه مواد دیگر از جمله مس به اندازه کافی در رژیم غذایی وجود داشته باشد. البته فراموش نکنید که زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی هر چقدر هم مفید باشد عاقلانه نیست.
و آخرین نکته مهم این است که پنیر مخصوصا پنیر کهنه و نگهداری شده در آب نمک و گردو به دلیل داشتن تیرامین زیاد می تواند یکی از عوامل ایجاد سردرد باشد بنابراین افراد مبتلا به سردرد مخصوصا میگرن می توانند این دو ماده را از بین ببرند.سردرد زیرا میزان تیرامین موجود در پنیر بسته به نوع فرآیند، نوع تخمیر و سن متفاوت است و از طرفی حساسیت افراد مختلف به غذا متفاوت است.