چرا ماست ترش می شود؟



علت ترش شدن ماست چیست؟


علت ترش شدن ماست : شیر، ماست و سایر لبنیات برای بدن مفید اند و زمانی که آن ها را در منزل تهیه کنید می توانید چندین برابر خاصیت آن ها را به بدن برسانید. در گذشته های دور مردم سعی می کردند ماست و دوغ را خودشان تهیه کنند و در این کار بسیار موفق بودند اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی دیگر کم تر کسی دوست دارد تا ماست را در منزل تهیه کند


زیرا این کار دردسر هایی مانند ترشی ماست، آب انداختن، شیرین شدن و یا حتی رویه نبستن را در پیش رو دارد و بسیاری از افراد از این که این مشکلات برایشان ایجاد شود واهمه دارند. در ادامه دلایلی که باعث ترش شدن ماست می شود را برایتان بررسی می کنیم و شما می توانید با رعایت کردن برخی نکات بسیار ساده از این کار پیشگیری کنید.


دما یکی از علت ترش شدن ماست است


یکی از مهم ترین دلایلی که منجر به خرابی ماست شما می شود دما است. در واقع دما از دو جهت حائز اهمیت می باشد که اول دمای شیری که مایه ماست در آن زده می شود بسیار زیاد باشد و دوم این که ماست بیش تر از یک ساعت مشخصی در دمای خانه بماند. در نظر داشته باشید که این دو دلیل می تواند اصلی ترین دلایل خرابی ماست بوده و باعث هدر رفتن مواد شما شود.


ترش بودن مایه ماست از علت ترش شدن ماست است


سعی کنید برای مایه ماست از ماست تازه و کم استفاده کنید زیرا اگر ماست شما کهنه باشد و یا بیشتر از دو الی سه قاشق غذا خوری باشد ممکن است منجر به بریده بریده شدن شیر شده و ماست خراب شود.


سرما مهمترین علت ترش شدن ماست


یادتان باشد که ماست را زمانی که درون یخچال می گذارید باید سریعا سرد شود در غیر این صورت ممکن است ماست شما ترش شده و خراب شود.

بیشتر بخوانید  خوراکی‌های ممنوع از منظر طب سنتی در ایام امتحانات


راه های مفید برای شیرین شدن ماست


چرا ماست ترش می شود؟


یکی دیگر از مشکلاتی که بسیاری از افراد دارند این است که ماست آن ها شیرین می شود و بی مزه خواهد شد. این مشکل هم دلایلی دارد که باید آن ها را دانسته تا از هدر رفتن مواد جلوگیری کنید.دمای بسیار کم شیر زمان مایه زدن می تواند مشکلاتی نظیر بی مزه شدن و یا شیرین شدن ماست را ایجاد کرده و باعث هدر رفتن مواد شود.


پایین بودن دمای خانه نیز ممکن است چنین مشکلاتی ایجاد کند بنابراین سعی کنید شیر را بعد از این که با ماست مخلوط کردید در دمای مناسب نگهداری کنید.تازه بودن ماست نیز ممکن است باعث شیرین شدن کل ماست شود بنابراین سعی کنید از ماست هایی استفاده کنید که حداقل یک الی سه روز از تولید آن ها گذشته باشد.


ماست پرچرب، کم چرب و ماست بدون چربی


این سه نوع ماست در مقدار چربی شیر و کالری با یکدیگر تفاوت دارند. ماست پرچرب یا ماست شیر کامل، تقریباً 3٫5 درصد چربی دارد و یک فنجان ماست ساده پرچرب دارای تقریباً 225 کالری است.


ماست کم چرب از شیر یک درصد یا2 درصد تهیه می شود و حاوی 2 درصد تا 5 درصد چربی است. یک فنجان ماست ساده کم چرب تقریباً 150کیلوکالری دارد. ماست بدون چربی از شیر بدون چربی تهیه می شود و دارای مقدار اندکی چربی است. یک فنجان ماست بدون چربی، دارای تقریباً 50 کالری است.


ماست کم چرب بهتر است یا پرچرب؟


ماست یک محصول لبنی است که از فرآیند تخمیر استفاده می کند در طی این فرآیند، صدها میلیون باکتری تولید می شوند که فواید بسیاری برای سلامتی بدن انسان دارند. این باکتری ها معروف به پروبیوتیک هستند و باید شنیده باشید چون به بهبود گیاهان روده کمک می کنند ، ماست طبیعی عموما به روش سنتی درست می شود و رنگ ، افزودنی ندارد.هر دو ماست برای بدن مفید است.

بیشتر بخوانید  چگونه یک مرغ رژیمی خوشمزه درست کنیم؟


separator line


ارزش تغذیه ای ماست پرچرب


ماست های پرچرب سرشار از ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین E، D و A بوده و از نظر طعم با ماست های کم چرب تفاوت چندانی ندارند. مصرف ماست پر چرب برای افراد بسیار لاغر، کودکانی که دچار سوءتغذیه یا سوء جذب هستند و افرادی که بیماری های سخت و کاهنده وزن دارند، مفید است، اما افراد چاق هستند یا چربی خون بالا نباید از محصولاتی با 5 / 1 تا 2 درصد چربی استفاده کنند.


separator line


3 باور و افسانه قدیمی درباره ماست پر چرب


بسیاری از افسانه ها در مورد ماست پر چرب وجود دارد که شما را گیج می کند. در زیر سه مورد بسیار رایج را ذکر کرده ایم.


1. ماست پر چرب حاوی چربی بیشتری نسبت به کم چرب است


در یک حس دقیق، می تواند حقیقت داشته باشد. برای تولید محصولی کم چرب ، آن ها ازشیر کم چرب استفاده می کنند، که بدیهی است مقدار کالری کمتری دارد پس مشکل چیست ؟ خوب، مشکل این است که فرض می کنید این چربی ” بد ” است، اگر ماست از شیر گاو درست شود، چربی آن برای شریان ها مضر نیست، سطح کلسترول و وزن را افزایش نمی دهد.


2. بهتر است ماست را با شیرین کننده مصنوعی شیرین کنید.


این افسانه ، نتیجه مستقیم مورد قبلی است و به خاطر چیز بسیار ساده:با حذف چربی از ماست، طعم و قوام را از دست می دهد. در نتیجه، اضافه کردن چیزهای مصنوعی برای جبران آن ضروری است. بسیاری از مردم فکر می کنند شیرین کننده ها ایرادی ندارد.

بیشتر بخوانید  ضدسرفه هاى طبيعى


این خوب به نظر می رسد اما تحقیقات زیادی نشان داده اند که ارتباطی بین شیرین کننده ها و سرطان وجود دارد علاوه بر این ، مطالعه ای در سال 2006 مرتبط با دیابت و چاقی انجام شد .شاید بهتر است دفعه بعد که به خرید می روید، ماست پر چرب انتخاب کنید. بهترین محصولات را انتخاب کنید اگر می خواهید میوه را به ماست اضافه کنید، میوه فصلی و تازه را انتخاب کنید.


3. می توانیم ماست بیشتری بخوریم اگر کم چرب باشد


برای به دست آوردن فواید سلامتی این غذای مغذی، کم کالری و آسان هضم ، تنها به یک فنجان در روز نیاز دارید. به این ترتیب ، توصیه روزانه خود را از کلسیم دریافت خواهید کرد ،اگر ماست پر چرب بخورید، باز هم می توانید از طعم و قوام آن لذت ببرید. فقط باید سعی کنید بیش از حد آن را نخورید، چون این کار می تواند برای دستگاه گوارش مفید باشد.


ماست چکیده یا کیسه ای


ماست چکیده یا کیسه ای


از آبگیری ماست معمولی ماست چکیده به دست می آید. هر چه آب این ماست کمتر باشد میزان پروتئین، چربی و ویتامین های محلول در چربی آن بیشتر است. اما به دلیل خروج آب ماست ویتامین های محلول در آب مانند ویتامین های گروه B کاهش می یابد و کالری آن افزایش می یابد.


نصف لیوان ماست چکیده حدوداً معادل یک لیوان ماست معمولی است و برای افرادی که مبتلا به مشکلات گوارشی هستند توصیه نمی شود.اما در تهیه ماست کیسه ای آب ماست را دور نریزید. آب ماست همان سرم شیر است و ارزش غذایی فراوانی دارد و سرشار از پروتئین های محلول و ویتامین های گروه B است.


همچنین بخوانید:


آموزش طرز تهیه ماست خانگی به ۳ روش ساده + عکس


دیدگاهتان را بنویسید