چرا غذا در دیگ زودپز زودتر پخته می شود


چرا غذا در دیگ زودپز زودتر پخته می شود؟ برای یافتن جواب این سوال به ادامه متن در سایت ایران چطور مراجعه نمایید. با آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما

یكی از عوامل مؤثر بر جوش( جوشیدن ) مواد فشار می باشد . وقتی شما به یك سطح نیرو وارد می كنید یعنی به آن فشار می آورید . هوا نیز دارای فشار می باشد . هر چه قدر فشار هوا بر روی یك ماده بیشتر باشد مولكولهای مایع كمتر می توانند از سطح مایع فرار كنند و به هوا بروند و بنابراین مایع دیرتر می جوشد چون به گرمای بیشتری نیاز دارد تا بتواند بر فشار هوا غلبه كند . گرمای بیشتر یعنی آنكه مایع در دمای بالاتری می جوشد . پس فشار بیشتر موجب می شود نقطه جوش( دمای جوشیدن) ماده بالا برود . وقتی در زودپز مقداری آب می ریزیم و غذای خود را در آن قرار می دهیم و درزودپز را می بندیم . آب در اثر حرارت تبخیر می شود و چون در زودپز محكم بسته می شود و آب تبخیر شده نمی تواند بیرون برود . در همان زودپز باقی می ماند و بعد از چند دقیقه تمام زودپز پر از بخار آب می شود و بنابراین فشار درون زودپز زیاد می شود و نقطه جوش آب بالا می رود . مثلاً آب درc ْ110 می جوشد نه درcْ100 . و این موجب می شود غذای درون زودپز حرارت بالاتری ببیند و زودتر بپزد . به همین علت است که غذا داخل زودپز، سریعتر پخته میشود.

 

 

بیشتر بخوانید  فال روزانه دوشنبه 16 بهمن 1402

دیدگاهتان را بنویسید