چرا غذا در دیگ زودپز زودتر پخته می شود؟ برای یافتن جواب این سوال به ادامه متن در سایت ایران چطور مراجعه نمایید. با آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما
یكی از عوامل مؤثر بر جوش( جوشیدن ) مواد فشار می باشد . وقتی شما به یك سطح نیرو وارد می كنید یعنی به آن فشار می آورید . هوا نیز دارای فشار می باشد . هر چه قدر فشار هوا بر روی یك ماده بیشتر باشد مولكولهای مایع كمتر می توانند از سطح مایع فرار كنند و به هوا بروند و بنابراین مایع دیرتر می جوشد چون به گرمای بیشتری نیاز دارد تا بتواند بر فشار هوا غلبه كند . گرمای بیشتر یعنی آنكه مایع در دمای بالاتری می جوشد . پس فشار بیشتر موجب می شود نقطه جوش( دمای جوشیدن) ماده بالا برود . وقتی در زودپز مقداری آب می ریزیم و غذای خود را در آن قرار می دهیم و درزودپز را می بندیم . آب در اثر حرارت تبخیر می شود و چون در زودپز محكم بسته می شود و آب تبخیر شده نمی تواند بیرون برود . در همان زودپز باقی می ماند و بعد از چند دقیقه تمام زودپز پر از بخار آب می شود و بنابراین فشار درون زودپز زیاد می شود و نقطه جوش آب بالا می رود . مثلاً آب درc ْ110 می جوشد نه درcْ100 . و این موجب می شود غذای درون زودپز حرارت بالاتری ببیند و زودتر بپزد . به همین علت است که غذا داخل زودپز، سریعتر پخته میشود.