چرا شیر جریان دارد؟


چرا شیر می رود

چرا شیر می رود

اگر مایکروویو دارید، احتمالا متوجه شده اید که شیر موجود در مایکروویو نشتی ندارد، اگرچه ممکن است خیلی داغ باشد. برای پی بردن به علت این حادثه کمی به عقب برگردیم.

اصلا چرا شیر جاری می شود؟

اگر به گرمی شیر دقت کنید معنای فیزیکی سر را متوجه خواهید شد. هنگام قرار دادن شیر روی اجاق گاز یا هر وسیله گرم کننده دیگری که شیر را در بیرون گرم می کند. در حالی که آستانه نقطه جوش، هیچ اتفاقی نمی افتد. اما مشکل با آزاد شدن اولین حباب های حاوی بخار شیر شروع می شود. هر چه دما بیشتر باشد، این حباب‌ها سریع‌تر تشکیل می‌شوند و در نهایت وقتی سرعت این حباب‌ها از سرعتی که می‌ترکند بیشتر می‌شود، حباب‌ها جمع می‌شوند و پس از مدتی از ظرف خارج می‌شوند.

چرا شیر می رود

این حباب ها نیز در آب تشکیل می شوند، اما با رسیدن به سطح می ترکند. کشش سطحی شیر به دلیل وجود چربی ها و ترکیبات هیدروکربنی از فشار آب بیشتر است. این باعث می شود حباب ها مقاوم شوند فشار بخار داخلی و طول عمر آنها را افزایش می دهد. برای جلوگیری از تمام شدن شیر، حباب ها را با هم زدن خارج می کنند.

اما همانطور که احتمالا می دانید مایکروویو اجاق های مایکروویو را با فرکانس خاصی تولید می کند. حرکت نوسانی مولکول های آب در بدن وجود دارد و باعث اصطکاک و گرمای همگن و درونی می شود. (یعنی همیشه تمام نقاط مایع داخل مایکروفر همدما هستند). بنابراین، آب یا شیری که در مایکروویو می رود به آرامی و در داخل شروع به گرم شدن می کند.

بیشتر بخوانید  آشنایی با سگ نژاد گلدن رتریور

چرا شیر می رود

این حرارت را می توان تا چند درجه بالاتر از نقطه جوش مایع ادامه داد، بدون اینکه آب از آب تکان بخورد و حباب هایی در آن ظاهر شود! جای تعجب نیست که این پدیده که گرمای بیش از حد نامیده می شود، مختص مایکروویو نیست و نتیجه واقعیت فیزیکی عمیق تر است. در واقع از نظر فیزیکی دلیلی برای ایجاد حباب های بخار در مایع داغ وجود ندارد و یک عامل خارجی باید این کار را انجام دهد. به عبارت دیگر، اگر محیط مایع باید یکدست و عاری از ناهمگونی یا ناهمواری باشد، که “بهانه ای” برای حباب ایجاد می کند، هیچ حبابی وجود ندارد و مایع بدون جوشیدن گرمتر می شود.


دیدگاهتان را بنویسید