به گزارش خبرنگار اقتصادی آژانس فارس ، هم اکنون 76 هزار و 835 پروژه نیمه صنعتی و معدنی در کشور وجود دارد که با فعال سازی آنها می توان 2 میلیون و 314 هزار شغل ایجاد کرد اما به دلایل مختلف راه اندازی آنها به تعویق افتاد.
عبدالرضا مصری ، عضو کمیته ویژه حمایت از تولید پارلمان گفت: “پروژه هایی وجود دارد که 100 درصد آماده افتتاح است اما به دلیل اختلاف بین سرمایه گذاران و مدیران رها شده و غیرفعال است.”
وی با بیان اینکه اختیارات تصمیم گیری در سازمان های غیردولتی مانند صندوق های بازنشستگی از بین رفته است ، افزود: برنامه هایی وجود دارد که 10 سال پیش راه اندازی شده است ، اما سازمانی که صاحب آنها است نه می تواند فعال کند و نه می تواند که وظیفه.
مصری گفت که دولت باید تعیین تکلیف برنامه های دولت ، یعنی. یا واحدهای دولتی را فعال کنید یا اگر قادر به انجام آن نیستید ، واگذاری را تحویل دهید.
وی یکی از دلایل پروژه های نیمه تمام بخش خصوصی را افزایش قیمت ارز دانست و گفت: به عنوان مثال ، برخی از پروژه ها با تخمین 10 میلیارد تن شروع شده اند ، اما در میانه ، توسط راه ، قیمت ارز و هزینه های لازم 40 میلیارد تن شده است.
* تکمیل 3000 محصول نیمه تمام تا پایان دولت
در همین رابطه ، سعید زرندی ، معاون وزیر صنعت و برنامه ریزی نیز گفت: در حال حاضر 76 هزار و 835 کارخانه نیمه تمام با درجات مختلف پیشرفت در سراسر کشور داریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 76 هزار و 835 محصول و پروژه نیمه تمام در سراسر کشور داریم ، افزود: حدود 3 هزار و 360 پروژه پروژه ناتمام در کشور بین 80 تا 99 درصد پیشرفت داشته که پیش بینی می شود تا پایان سال به اتمام برسد.
زرندی دلایل این پروژه های نیمه تمام را توضیح داد: “پروژه هایی که در یک سال هیچ پیشرفتی نداشته باشند راکد محسوب می شوند.” طبق مطالعه ای که در واحدهای با بیش از 40٪ پیشرفت فیزیکی انجام شده است ، در حدود 4000 پروژه در طول یک سال پیشرفت نکرده اند ، مهمترین مسئله تأمین اعتبار است.
وی با بیان اینکه وجود محصولات نیمه تمام به معنای عقب ماندن پروژه ها نیست ، گفت: هر پروژه دارای مراحل و برنامه مشخصی برای دستیابی به کار است اما آنچه مطلوب نیست پروژه هایی است که راکد مانده و به دلایل مختلف باقی مانده است. برای تکمیل آنها تنظیم شده است. “وجود ندارد.
معاون برنامه ریزی و برنامه ها سکوت وی افزود: پیشرفت پروژه های فعلی به طور مداوم کنترل می شود و نظارت بیشتری بر پروژه هایی که زیر 10 درصد به اتمام رسیده اند ، انجام می شود. اگر مشخص شود کار متوقف شده است ، آنها از لیست حذف می شوند.
او گفت: طبق نظرسنجی از 3،850 صاحب محصولات نیمه تمام ، 50٪ از مشکلات مالی ، 40٪ از مشکلات مدیریتی و 10٪ از مشکلات زیرساختی به عنوان دلایل نیمه تمام بودن پروژه ذکر شده است.
زرندی درباره اقدامات انجام شده برای تأمین اعتبار واحدهای تولیدی نیز گفت: طبق اعلامیه. بانک مرکزی سال گذشته 580 تریلیون تن سرمایه توسط بانک ها برای واحدهای تولیدی تأمین شد.
وی با بیان اینکه 65 شرکت صنعتی از طریق بازار سرمایه تأمین مالی شدند ، ادامه داد: سال گذشته 1557 واحد تعطیل شدند ، به این معنی که سرمایه گذار جدید به جای ساخت یک واحد تولیدی جدید ، واحد را متوقف کرد.
* کمتر از 20 درصد از 58 هزار پروژه را به جلو هدایت کنید
به گزارش فارس ، بررسی وضعیت محصولات نیمه تمام برای پروژه های صنعتی و معدنی نشان می دهد که در حال حاضر 76 هزار و 835 محصول نیمه تمام در کشور وجود دارد که از این تعداد 58 هزار و 250 پروژه دارای پیشرفت فیزیکی از صفر به 20 درصد هستند ، 2920 پروژه در حال پیشرفت هستند . 20 تا 40 درصد و 9195 مورد فیزیکی 60 تا 80 درصد پیشرفت دارند. همچنین 3،360 محصول نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی از 80 به 99 درصد در کشور وجود دارد.
سرمایه گذاری محصولات نیمه تمام در کشور 12 هزار و 125 هزار میلیارد تن است و پیش بینی می شود اشتغال این پروژه ها 2 میلیون و 314 هزار نفر باشد.
تعداد پروژه های نیمه تمام مواد غذایی و آشامیدنی 8،832 پروژه است و 8،675 پروژه به تولید مواد و محصولات شیمیایی اختصاص یافته است.
همچنین ، 7 هزار و 980 محصول نیمه تمام متعلق به محصولات لاستیکی و پلاستیکی و 7 هزار و 145 طرح مربوط به محصولات فلزی است. در عین حال تعداد محصولات نیمه تمام در زمینه ساخت ماشین آلات و تجهیزات 5171 مورد است.
آخر پیام / ب