به گزارش سایت طلا، یک پژوهش که به دنبال پایههای ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه، چای، یا شکلات را تلخ میپسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.
پژوهش جدید که در گزارشهای علمی مجله نیچر منتشر شده، انواع نوشندگان قهوه را تحلیل کرده است.
ماریلین کورنلیس پژوهشگر کافئین در اینباره گفت: “ما دریافتیم که دوستداران قهوه تلخ یا سیاه سویهای ژنتیکی دارند که نشاندهنده متابولیسم سریعتر کافئین است.”
او همچنین گفت “این پژوهش سویه ژنتیکی یکسانی را در افرادی یافت که چای ساده را به چای شیرین ترجیح میدهند، یا آنها که شکلات تلخ را به شکلات ملایمتر و شیری ترجیح میدهند.”
اما چرا باید از ژنهایتان بابت این تفاوت سلیقه ممنون باشید؟
پژوهشها نشان میدهد که مقادیر متناسب قهوه تلخ بین ۳ تا ۵ فنجان در روز خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر پارکینسون، بیماریهای قلبی و دیابت نوع دوم و انواعی از سرطان را کاهش میدهد. اما این فواید احتمالا وقتی وجود دارند که قهوه یا چای بدون شکر، شیر یا سایر مزههای دیگر مصرف شود.
موضوع جالب دیگری که این پژوهش نشان داده این است که دلیل ترجیح قهوه یا چای تلخ، دوست داشتن مزه تلخ نیست، بلکه به خاطر ارتباطی است که فرد بین مزه تلخی و بیداری بیشتر ذهنی ناشی از کافئین برقرار میکند.