اگر مطمئن نیستید از کجا شروع کنید، تمیز کردن یکباره کل خانه کار ترسناکی است. با تعداد زیادی کمد، کابینت و کشو برای مرتب کردن، به چیزی بیش از تعطیلات آخر هفته نیاز دارید تا واقعاً همه چیز را مرتب کنید. اما در این چالش ساده سی روزه، یک برنامه ساده برای شما مینویسیم تا کنترل درهم ریختگی خانه را به دست آورید و دیگر نگذارید خانه به هم بریزد. انجام برخی از کارها فقط چند دقیقه طول میکشد و برخی دیگر را میتوان در یک بعد از ظهر جمعه انجام داد.
نکته: برای انجام یک کار به طور کامل کامل وقت بگذارید، حتی اگر به معنای اضافه کردن چند روز دیگر به چالش باشد.
نکته: ممکن است چالش یک روز برای شما کاربردی نباشد، آن روز را استراحت کرده یا کار دیگری انجام دهید.
مهمترین نکتهای که میتوان اشاره کرد این است که تمیز کردن خانه وظیفه خانمها نبوده و مردان نیز باید در این چالش همکاری نمایند.
چالش سی روزه مرتب کردن خانه
روز اول: جاهای شلوغ و بهم ریخته خانه را فهرست کنید
شاید خبر خوبی باشد که لازم نیست روز اول کار فیزیکی کنید. زمانی را برای شناسایی شلوغترین مناطق خانه خود اختصاص دهید تا ایده بهتری در مورد چگونگی مرتب کردن آنها داشتهباشید. معمولا قسمت ورودی خانه، کمدها، انباری، کشوها و کابینتها به سرعت به هم میریزند و فقط درب بسته است که شما را از ندیدن این حجم آشفتگی نجات میدهد.
روز دوم: یخچال خود را تمیز کنید
یخچال اغلب پرکاربردترین وسیله در آشپزخانه است و اما از آنجایی که هر روز از آن استفاده میشود، میتواند به سرعت با چاشنیها، غذاهای تاریخ مصرف گذشته و باقیمانده غذاهای خورده نشده پر شود. برای سادهتر کردن زمان صرف غذا (و کمک به کاهش ضایعات مواد غذایی)، یخچال خود را طوری سازماندهی کنید که عملکرد بیشتری داشته باشد. اولین قدم این است که هر چیزی را که تاریخ مصرف آن تمام شده است یا میدانید دیگر خورده نخواهدشد را دور بریزید. سپس باقی مواد را از یخچال خارج کرده و یخچال را کاملا تمیز کنید و سپس وسایل را مرتب داخل یخچال بچینید تا یخچال مرتب و منظمی داشتهباشید.
بیشتر بخوانید: مراحل تمیز کردن یخچال با راهکارهایی ساده و اصولی
روز سوم: حالا نوبت کمد لباسها است
به احتمال زیاد، شما لباسها، کفشها یا کیفهای قدیمی در کمد خود دارید که بهطور واقع بینانه دیگر آنها را نمیپوشید. چه خریدی باشد که در نهایت دوستش نداشتید یا یک شلوار جین که دیگر مناسب نیست، دلیلی برای نگه داشتن وسایلی وجود ندارد که فقط فضا را اشغال میکنند. تمام وسایل موجود در کمد خود را مرور کنید و هر چیزی را که در شش ماه گذشته نپوشیدهاید یا استفاده نکردهاید را یا به خیریهها اهدا کنید و یا دور بریزید. سپس کمد خود را به گونهای مرتب کنید که کاربردی باشد و بدون نیاز به شلوغ کردن فضا، هرچیزی را که بخواهید بتوانید به سادگی بردارید.
بیشتر بخوانید: چگونه کمد لباسهایمان را تمیز و اصولی مرتب کنیم؟ ۱۳ نکته ساده اما بسیار کاربردی
روز چهارم: ورودی خانه را تمیز کنید
به هم ریختگی اعصاب شما را کلافه میکند و معمولا ورودی خانه از جاهایی است که به سرعت به هم میریزد. ۲۰ دقیقه زمان بگذارید و ورودی خانه را مرتب کنید تا خیالتان راحت شود.
روز پنجم: فضای خالی در کشوهای کمد ایجاد کنید
شما قبلاً کمد خود را مرتب کردهاید، اما کمد تنها جایی نیست که لباسها و سایر وسایل میتوانند پنهان شوند. تمام کشوهای کمدتان را خالی کنید و همه چیز را روی تخت یا زمین بگذارید. تصمیم بگیرید که میخواهید کشوها را چگونه بچینید – برای مثال، وسایل روزانه مانند لباس زیر و جوراب را برای دسترسی آسان در کشوهای بالایی قرار دهید – سپس اقلامی را که واقعا استفاده میکنید را مرتب در کشوها بچینید (قانون شش ماه در اینجا نیز کار میکند!) و بقیه را به جعبه اهدا اضافه کنید.
روز ششم: مواد تاریخ مصرف گذشته آشپزخانه را دور بریزید
با تعداد زیادی مواد، لوازم و ظروف پخت و پز، فضای آشپزخانه میتواند به سرعت پر و شلوغ شود. از آنجایی که بستن درهای کمد و فراموش کردن چیزهای داخل آن آسان است، ممکن است فضای زیادی را برای محصولات تاریخ مصرف گذشته هدر دهید. تمام مواد را بازبینی کنید و هر چیزی را که تاریخ مصرف آن تمام شده است دور بریزید.
روز هفتم: دفتر خانه خود را سازماندهی کنید
چه فضایی برای دور کاری از خانه دارید و چه فقط فضایی برای گذاشتن قبضها، صورتحسابها، رسیدها، اسناد و غیره دارید، حتما باید این فضا مرتب و سازماندهی شدهباشد. اگر صورتحسابها، صورتحسابهای بانکی و اسناد مهم را روی میز خود دارید، سبدهای ذخیرهسازی یا یک کشو را برای سازماندهی پروندههای خود استفاده کنید. برای مرتب کردن سیم و لوازم جانبی کامپیوتر، یک قفسه بالای میز خود اضافه کنید. یک سیستم سازماندهی خوب باید شلوغی بصری را پنهان کند و یافتن آنچه را که نیاز دارید در حین کار آسان کند.
روز هشتم: کشوی ادویه خود را تمیز کنید
معمولا بیشتر ادویههای شما قبل از رسیدن به انتهای شیشه منقضی می شوند. اگرچه پودر سیر، پونه کوهی و جوز هندی همه مواد خشک هستند، اما پس از باز شدن ظرف تنها یک سال ماندگاری دارند. حتی اگر تاریخ انقضای روی بطری خلاف این را بیان کند، بیشتر ادویهها بعد از حدود ۱۲ ماه طعم و قدرت خود را از دست میدهند. کشو یا کابینت ادویههای خود را با برداشتن تمام بطریها و شیشهها و دور انداختن هر چیزی که سالها نگه داشتهاید تمیز کنید. هنگامی که کشو را تمیز کردید آنچه که باقی مانده است را به گونهای سازماندهی کنید که به شما امکان دهد با یک نگاه ببینید چه چیزی دارید.
بیشتر بخوانید: ۶ راهی که میتوانید از ادویههای کهنه خود استفاده کنید
روز نهم: لوازم غیر کاربردی را دور ریخته یا اهدا کنید
وقتی دیگر از وسایل خانه استفاده نکنید، ممکن است به درهم ریختگی تبدیل شوند. سیم دستگاههای قدیمی، ظروف ذخیرهسازی پلاستیکی با دربهای نامتناسب، و اسباببازیهایی که دیگر استفاده نمیشوند. همه این موارد فضای ذخیرهسازی ارزشمندی را اشغال میکنند و احتمالاً دیگر استفاده نخواهند شد. آنچه را که می توانید اهدا کنید و بقیه را دور بریزید.
روز دهم: لوازم آرایش را مرتب کنید
روتین پوستی خانمها اغلب با مجموعه وسیعی از محصولات، سرمها و لوازم جانبی همراه هستند که همه آنها به راحتی در کابینت یا کشوهای حمام شما جمع میشوند. با برداشتن همه چیز از کشوها، کمدها و قفسه ها شروع کنید. آنچه که واقعا استفاده میکنید را بررسی کنید و محصولات آرایشی قدیمی، بطریهای تقریبا خالی و هر چیز دیگری را که استفاده نمیکنید، دور بریزید. فقط محصولاتی را که میدانید استفاده میکنید، برگردانید و از تقسیمکنندههای کشو یا ظروف ذخیرهسازی استفاده کنید تا موارد مشابه را در کنار هم قرار دهید.
بیشتر بخوانید: چند ایده کاربردی و جالب برای سازماندهی و مرتب کردن زیر سینک دستشویی
روز یازدهم: انباری را مرتب کنید
درست مانند سایر قسمتهای خانه شما، انباری شما حداقل یک بار در سال نیاز به تمیز کردن دارد. اما تمیز کردن انباری به معنی دور ریختن اقلام غیرقابل استفاده یا اهدای آنها نیست. انباری را کاملا مرتب کرده و طوری لوازم را بچینید که با یک نگاه بتوانید هرچه که نیاز دارید را پیدا کنید.
روز دوازدهم: اقلام فصلی را زیر تخت ذخیره کنید
اگر مادرتان همیشه به شما میگفت که وسایل را زیر تختتان نگذارید حق داشت اما خانههای امروزی کوچکند و باید از هر فضای ممکن استفاده کرد. ابتدا زیر تخت را کاملا تمیز کنید و سپس تصمیم بگیرید چه چیزی برای ذخیره کردن در آنجا منطقیتر است. از آنجایی که دسترسی به این فضا همیشه آسان نیست، در نظر داشته باشید که وسایل فصلی را زیر تخت قرار دهید تا مدام زیر تخت شیرجه نزنید!. در تابستان از این فضا برای پتوهای اضافی و وسایل برفی استفاده کنید. در زمستان، اینها را با وسایل استخر، مایو یا حوله ساحلی عوض کنید.
روز سیزدهم: لوازم زیر پله یا بالای کمد دیواری را مرتب کنید
این فضاها ایدهآلترین مکانها برای ذخیرهسازی برای هر چیزی است که اغلب استفاده نمیکنید، اما میتواند به راحتی تبدیل به مکانی برای وسایل ناخواسته شود. زمان بگذارید و وسایل را بررسی کرده و هر چه که نیاز ندارید را دور بریزید. احتمالاً چیزهایی را پیدا خواهید کرد که فراموش کردهاید و همچنین ممکن است با چیزهایی روبرو شوید که زمانی میخواستید آنها را نگه دارید اما دیگر نیازی به آن ندارید. شاید این کار چند روز طول بکشد اما زمان بگذارید و کاملا این فضا را تمیز کنید.
روز چهاردهم: کابینتهای آشپزخانه را سازماندهی کنید و آشپزخانه را تمیز کنید
شما قبلا بخش زیادی از فضای آشپزخانه را مرتب کردهاید، بنابراین چالش روز چهاردهم نباید خیلی دلهرهآور باشد. کابینت به کابینت آشپزخانه را مرور کنید و وسایلی را که دیگر به آن نیاز ندارید بردارید، مانند قابلمهای با درب شکسته. هنگامی که مشخص کردید چه اقلامی را باید نگه دارید، موارد باقیمانده را به گونه ای روی هم چیده و سازماندهی کنید که پیدا کردن همه چیز در صورت نیاز آسان باشد. سپس آشپزخانه را شسته و مرتب کنید.
بیشتر بخوانید: آشپزخونه رو اینطوری تمیز کنی بهتره | نکات مهم در تمیز کردن آشپزخانه
روز پانزدهم: کشوهای کوچک پر از خرده ریز را تمیز کنید
هر کسی حداقل یک کشو دارد که فقط آشغال جمع میشود. بیشتر اوقات، یک کشوی آشغال در واقع پر از وسایل مفیدی است که میخواهید آنها را نگه دارید اما در جای دیگری فضا ندارید. کشو را مرتب کنید و از جداکنندههای کشو یا ظروف کوچک استفاده کنید تا موارد کوچک، قیچیها و خودکارها را مرتب نگه دارید و در صورت نیاز به راحتی پیدا کنید.
روز شانزدهم: فضای پارکینگ خود را مرتب کنید
چه گاراژ باشد و چه پارکینگ، فضا را شسته و مرتب کنید و اگر لوازمی دارید که باید سر و سامان دادهشوند، آنها را طبق روشی که بارها گفتیم مرتب کنید.
روز هفدهم: اوراق و اسناد مهم را مرتب کنید
اگر قبلا راهحلی برای ذخیرهسازی اوراق، صورتحسابها و نامههای مهم خود به عنوان بخشی از پاکسازی روز هفتم خود پیدا کردهاید، به شما تبریک میگوییم—میتوانید این روز را تعطیل کنید! اگر هنوز درگیر هستید، یک سبد و یک بسته پوشه فایل بردارید و شروع به سازماندهی کنید. اگر کاغذهای زیادی دارید که دیگر به آنها نیاز ندارید، آنها را اسکن کنید تا یک نسخه دیجیتال داشته باشید، سپس آنها را خرد کنید و دور بریزید.
روز هجدهم: یک مجموعه ظروف پلاستیکی خریداری کنید
هیچ روش کاملی برای نگهداری ظروف پلاستیکی ناهماهنگ و دربهای مربوط به آنها وجود ندارد. آنها هرگز به خوبی روی هم چیده نمیشوند و دربها به ناچار به یک آشفتگی درهم در داخل کابینت ختم میشوند. هرچه که دارید را دور ریخته یا اهدا کنید و یک مجموعه ظروف پلاستیکی بخرید که به خوبی داخل یا روی هم چیده شوند.
روز نوزدهم: کابینت داروهای خود را بازبینی کنید
اگر مدتی است که محفظه داروی خود را تمیز نکردهاید، به احتمال زیاد بیش از چند محصول تاریخ مصرف گذشته را نگهداری میکنید. این نه تنها به این معنی است که فضای ارزشمند خود را هدر میدهید، بلکه دفعه بعد که دچار سرماخوردگی شدید و متوجه میشوید که داروی ضداحتقان شما تمام شده است، باید با ناامیدی به داروخانه بروید. داروهای تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید و کابینت را مرتب کنید.
روز بیستم: کمد دیواری را مرتب کنید
یک یا دو ساعت را برای مرتب کردن کمد دیواری وقت بگذارید، وسایلی را که دیگر نیازی ندارید دور بیندازید و قفسهها را مرتب کنید تا آنها را کاربردیتر کنید. به هر قفسه یک دسته بندی اختصاص دهید، به طوری که همیشه بدانید لوازم موردنیازتان را کجا پیدا خواهید کرد.
روز بیست و یکم: سری به لباسشویی و دوروبر آن بزنید
وسایل روی لباسشویی را مرتب کنید، لباسشویی را تمیز کنید و لاستیک درب، محفظه پودر، دیگ لباسشویی و فیلتر آن را تمیز و ضدعفونی کنید.
بیشتر بخوانید: روشهای تمیز کردن ماشین لباسشویی در بخشهای مختلف
روز بیست و دوم: ظروف آشپزی را مرتب و تمیز کنید
کارآمدترین راه را برای نگهداری ظروف خود بیابید. اگر فضای کابینت شما محدود است، ممکن است لازم باشد آنها را بالای اجاق آویزان کنید یا یک تخته به دیوار آشپزخانه نصب کنید.
بیشتر بخوانید: ۵ ترفند مبتکرانه برای چیدمان قابلمه در آشپزخانه!
روز بیست و سوم: اسباببازی و بازیهای رومیزی را مرتب کنید
به ندرت اتفاق میافتد که همه چیز بعد از بازی مرتب شود. همه بازیهای رومیزی را بیرون بیاورید و قطعات و ورقها را در جعبه مرتب بچینید. از سطلها یا سبدهای تزئینی کوچکتر برای مرتب کردن وسایل کوچکتر استفاده کنید تا از شلوغ شدن قفسهها جلوگیری کنید و اسباببازیهای بزرگتر را در جعبه یا سطل بچینید.
روز بیست و چهارم: سیمهای سمت تلویزیون را مخفی کنید
پنهان کردن کابلها در پشت دیوار یکی از موثرترین راهها برای پنهان کردن سیمها است، اما راه حل سریع یا آسانی نیست. یک جعبه نظمدهنده سیم و کابل خریداری کنید و کابلها را مرتب کنید.
روز بیست و پنجم: حمام را تمیز کنید
شما قبلاً کشوها و کابینت های حمام را تمیز کردهاید اما امروز روز تمیزکاری کامل حمام است.همه چیز را بیرون بیاورید و دوش و حمام خود را به خوبی تمیز کنید.
بیشتر بخوانید: ۱۰ روش برای تمیز کردن دستشویی و حمام با مواد موجود در خانه
روز بیست و ششم: قفسههای کتاب را مرتب کنید
فضاهای باز مانند قفسههای کتاب یا کتابخانه باید همیشه مرتب باشند تا از ایجاد بهم ریختگی بصری جلوگیری شود. اگر کتاب های زیادی دارید، آنها را بر اساس رنگ یا اندازه مرتب کنید و لوازم کوچکی مانند مجسمه یا قاب عکس را به عنوان دکور روی قفسه بگذارید.
بیشتر بخوانید: ۵۰ طرح زیبای کتابخانه خانگی بزرگ و کوچک و کودکانه برای عاشقان کتاب
روز بیست و هفتم: لوازم عید را مرتب کنید
از آنجایی که فقط نیمی از یک ماه در طول سال استفاده میشوند، اهمیت فضایی کوچک برای این لوازم را دست کم نگیرید. لوازم عید را همیشه یک جای دور اما در دسترس بگذارید و همه چیز را الان بررسی کنید. شاید موادی مانند سنجد و غیره گذاشتهباشید که خراب شدهباشند.
روز بیست و هشتم: محصولات آرایشی قدیمی را دور بریزید
آرایش پر هزینه است، بنابراین نگه داشتن محصولات قدیمی یا تاریخ مصرف گذشته میتواند وسوسهانگیز باشد، به خصوص اگر اغلب از آنها استفاده نمیکنید اما استفاده از این محصولات اوضاع پوست و سلامت شما را به هم میریزد. کیسه یا کشوی آرایش خود را تمیز کنید و هر چیزی که قدیمی، خشک شده یا دیگر قابل استفاده نیست را دور بریزید. برس ها یا اسفنج های آرایشی را تمیز کنید و بگذارید کاملا خشک شوند و سپس اقلام آرایشی خود را مرتب بچینید.
بیشتر بخوانید: ۳ ترفند آسان برای شستن بیوتی بلندر در خانه + فیلم آموزشی
روز بیست و نهم: هرچیزی را که برای اهدا کنار گذاشتهبودید را به خیریه یا هرجای لازم، اهدا کنید
موارد را بررسی کنید، لباسهای پاره یا سوراخ را دور بریزید، موارد غیرقابل استفاده را دور بریزید و از طریق شبکههای اجتماعی یا دوستان و آشنایان جای مطمئنی را پیدا کنید که بتوانید لوازم خود را اهدا کنید.
روز سیام: استراحت
بعد از بیست و نه روز تلاش، یک روز کامل استراحت حق شماست. در خانه تمیز خود بمانید و از دیدن نتیجه تلاش خود لذت ببرید
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما به اشتراک بگذارید.