پیوند طالبان با قدرتهای جهانی و منطقه ای ؛ دوست همه و دشمن مردم!


طالبان / افغانستان / همسایگی افغانستان / بارگیری ایالات متحده / ایران و طالبان

دیدارنیوز – پرستو بهرامی راد: مدت زیادی از مذاکرات بین الافغانی در دوحه نگذشته بود که وضعیت در افغانستان متوقف شد و همچنان ادامه دارد. طالبان هر روز در خاک افغانستان پیشروی می کنند و به سقوط فردی شهرهای افغانستان در اسرع وقت در آستانه خروج کامل نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا اشاره می کنند.

نیروهای طالبان در هفته گذشته به شهر هرات بسیار نزدیک شده اند و بسیاری از تصرف این شهر می ترسند. افغانستان روزهای سختی را پشت سر می گذارد و مردم افغانستان روزهای پرتنشی را پشت سر می گذارند.



پس از سالها جنگ داخلی ، ظهور طالبان در دهه 1990 ، حمله ایالات متحده و سرنگونی دولت طالبان و ظهور یک دولت در صندوق های رای ، افغانستان اکنون در حال بازگشت به خط مقدم است. باز هم ، جنگ داخلی و تمایل طالبان به قدرت موضوع روز است. افغانستان که پنج دهه جنگ را پشت سر گذاشته است ، دوباره آرام شده و تلاش می کند به آن جان تازه ای ببخشد.

افغانستان به دلیل شرایط منطقه ای خاص از اهمیت ویژه ای برای کشورهای این منطقه و آسیای مرکزی برخوردار است و به همین دلیل من در این گزارش به دنبال آثار آنها در افغانستان هستم.

ترکها در افغانستان به دنبال چه هستند؟

ایالات متحده با سرعت بیشتری نیروهای خود را از افغانستان خارج می کند. پس از این عقب نشینی ، واشنگتن مذاکرات خود را با ترکیه برای حفاظت از فرودگاه کابل آغاز کرد. بسیاری معتقدند ورود ترکیه به افغانستان برای آن کشور خطرناک است.

بیشتر بخوانید  نشست رئیس‌جمهور مصر با وزیر دفاع آمریکا درباره ایران

طالبان گفته اند که با حضور نیروهای ترکیه مخالف هستند و خواستار استقرار نیروهای ترکیه برای تامین امنیت فرودگاه کابل در ادامه اشغالگری شده اند. طالبان با انتشار بیانیه ای اعلام کردند که بر اساس توافق طالبان با ایالات متحده که توسط سازمان ملل متحد و جامعه بین المللی تصویب شده است و وزیر خارجه ترکیه در مراسم امضای قرارداد شرکت کرده است ، همه نیروهای خارجی باید از افغانستان خارج شوند. توافق.

برخی حضور اردوغان در خاورمیانه را حریص و کمپین اردوغان می دانند. در واقع اردوغان اردوغان هنوز رویای عثمانیسم نو را دنبال می کند و از هر فرصتی برای پیگیری این سیاست استفاده می کند. برخی دیگر این حضور را نشان می دهند که رئیس جمهور آمریکا قصد دارد تروریست های سوری و لیبیایی را از طریق ترکیه وارد افغانستان کند. این کار برای چین ، بزرگترین رقیب رئیس جمهور جو بایدن ، دشوار خواهد شد. با حضور چنین گروه هایی کنترل بیشتر کشورهای هم مرز با افغانستان از نظر ژئواستراتژیکی آسان تر خواهد بود. در واقع ایالات متحده قصد دارد جنگ نیابتی در خاورمیانه ایجاد کند.

وضعیت کنونی افغانستان که دارای مرز طولانی با ایران است هر لحظه وارد مرحله جدیدی می شود و ما هنوز نباید ببینیم مذاکرات بین الافغانی تا کجا پیش خواهد رفت.

چین در افغانستان چه می کند؟

این روزها صحبت های زیادی درباره حضور چین در افغانستان مطرح می شود و جالب اینکه چین نیز در برابر قدرت گرفتن طالبان سکوت می کند.

در سال های اخیر ، چینی ها با رشد سریع اقتصادی خود روند جدیدی را در سیاست خارجی خود دنبال کرده اند. افغانستان در سیاست جدید چین اهمیت پیدا کرده است. تا به امروز ، آنها چندین بار از هیئت طالبان به کشورشان دعوت کرده و سعی کرده اند نقش خود را در این کشور گسترش دهند. برخی معتقدند که نگرانی اصلی چینی ها در افغانستان فعالیت مسلمانان اویغور در افغانستان است.

بیشتر بخوانید  جوایز جشنواره فیلم مستند مستقل در تاریخ 6 آگوست اهدا می شود - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

در واقع ، چین از منظر پاکستان به مسئله افغانستان نگاه می کند و امیدوار است با رشد طالبان ، گسترش حرکت در ترکستان شرقی به افغانستان از بین برود. در واقع ، کشورهای آسیای مرکزی نیز نگران سرایت عدم قطعیت هستند. در واقع ، چین در تلاش است تا با طالبان که از آنها به عنوان بازیگر اصلی قدرت در افغانستان یاد می شود ، برخورد کند و از عدم قطعیت احتمالی جلوگیری کند.

روسیه یکی دیگر از بازیگران افغانستان است

هنگامی که ایالات متحده برای مقابله با طالبان وارد افغانستان شد ، روسیه در ابتدا از رویکرد آمریکایی حمایت کرد. اما در دو دهه ای که ولادیمیر پوتین در کرملین بوده است ، بارها کاخ سفید را برای رسیدگی به این درگیری مورد انتقاد قرار داده است.

امروز نیز روسیه از نحوه خروج نیروهای آمریکایی ابراز نارضایتی کرد. روسیه همچنین معتقد است که وضعیت کنونی در افغانستان می تواند برای موقعیت آن در آسیای مرکزی مضر باشد. در واقع روس ها مانند همسایگان خود نگران احتمال گسترش ناامنی به مرزهای امنیتی خود هستند.

از سوی دیگر ، خبر انتقال برخی از اعضای داعش از خاورمیانه عربی و شمال آفریقا به افغانستان باعث شده است که روسیه تلاش های خود را در افغانستان افزایش دهد. بر این اساس ، روسیه سعی می کند با افزایش تعامل با طالبان ، اوضاع را کنترل کند.

روابط پیچیده بین ایران و طالبان

افغانستان همسایه ای است که روابط پیچیده و درهم تنیده ای با ایران دارد. تهران تلاش می کند در وضعیت کنونی افغانستان میان دولت مرکزی و طالبان میانجیگری کند. میزبانی ایران از مذاکرات بین الافغانی در تهران گام درستی برای تقویت موقعیت ایران در افغانستان است. ایران که طی ده ها سال ناآرامی در کشور همسایه میزبان سیل مهاجران و مهاجران افغان بوده است ، بیش از هر چیز به دنبال ثبات در مرزهای شرقی خود است.

بیشتر بخوانید  کلمات سخت و آسان با (ز) برای کلاس اول دبستان

با این حال ، ایران در تلاش است تا روابط خود را با طالبان ، که تصور می شود دارای قدرت بزرگی در افغانستان هستند و غنیمت خوبی در این جنگ داخلی خواهند داشت ، حفظ کند. به نظر می رسد چون مقیاس توسعه در افغانستان برای تهران مشخص نیست ، در هفته های اخیر آنها کمی معتدل و با عصا اظهار نظر کرده و مانند هفته های اول جنگ در افغانستان طرفدار طالبان نبوده اند.

در نهایت ، باید گفت که افغانستان در حال تغییر اساسی در سیستم حکومتی خود است و شاید با خروج کامل آمریکایی ها باید منتظر شکل جدیدی از سیاست در این زبان همسایه باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید