پیشگیری از خرابی و کپک زدن صیفی‌جات و سبزی‌ها در منزل به همین راحتی !



راهکارهایی برای جلوگیری از کپک زدن سبزیجات


کپک در حقیقت یک نوع قارچ زنده است که از مواد آلی مرده یا در حال مرگ تغذیه می کند. رطوبت و تاریکی اصلی ترین عواملی هستند که در رشد کپک ها موثرند. کپک ها اغلب در مکان ها و مواد غذایی که در معرض رطوبت قرار دارند، سریعا زیاد می شوند. تکثیر کپک ها می تواند حتی از یک ماده غذایی به ماده غذایی دیگر سرایت کند. در این مطلب راههای پیشگیری از کپک زدن سبزیجات آمده است.


جلوگیری از کپک زدن سبزی‌ خوردن‌


هر دفعه آن قدری که می خواهید مصرف کنید بشویید و بقیه آنها را نشسته در ظرف در بسته داخل یخچال نگهداری کنید. اگر سبزی‌های شسته‌تان زیاد بود، آنها را به طور کامل خشک کنید و سپس در ظرف در بسته یا داخل کیسه پارچه‌ای در یخچال بگذارید. بهتر است تره‌ها را از سبزی‌های شسته شده دیگر جدا کنید چون تره سریع فاسد و سبب خرابی بقیه سبزی‌ها می‌شود.

یک شیوه دیگر برای جلوگیری از کپک زدن مواد غذایی مانند سبزی این است که آن را به صورت شسته شده و خشک شده در یخچال بگذارید. برای نگهداری از سبزی باید آن ها را پس از شستن روی یک پارچه پهن کنید تا خشک گردند. آنگاه سبزی ها را در یک کیسه پارچه ای یا پلاستیکی بگذارید. برای بالا بردن ماندگاری سبزی خوردن می توانید آن را در کیسه پلاستیکی قرار دهید و آن را باد کنید. آنگاه درب کیسه را محکم گره بزنید تا هوا به آن نفوذ نکند.

بیشتر بخوانید  نکاتی برای خوش طعم شدن انواع کباب ها


جلوگیری از کپک زدن میوه و سبزی


گفته می شود استفاده از دارچین برای کپک سبزی خیلی مفید است. دارچین به نابودی میکروب ها کمک می کند و باعث حفظ تازگی سبزیجات می شود. امروزه استفاده از دارچین یکی از روش های پیشگیری از کپک زدن مواد غذایی است. جالب است بدانید که حتی پلاستیک های دارچینی تولید شده که می توانید با قرار دادن انواع میوه و سبزی در آن، از کپک زدن آن پیشگیری کنید.


جلوگیری از کپک زدن بادمجان و کدو


بهتر است شسته نشده درون ظرف دربسته نگهداری شوند تا دیرتر خراب شوند.


جلوگیری از کپک زدن سیب‌زمینی


نیاز به محیط یخچال ندارد و در مکانی خنک و دور از رطوبت تا چند هفته سالم می‌ماند. می‌توانید روی سیب‌زمینی‌ها را با پارچه مشکی بپوشانید تا مانع رسیدن نور به آنها شود یا اینکه چند عدد سیب درختی میان سیب‌زمینی‌ها قرار دهید تا تازه‌تر بمانند.


جلوگیری از کپک زدن هویج


چنانچه می‌خواهید هویج‌هایتان دوام بیشتری داشته باشند ساقه سبزشان را تا زمان مصرف جدا نکنید و بدون شستن آنها را در یخچال یا محل خنک و مرطوب نگهداری کنید. چنانچه یخچالتان جای زیادی دارد، می‌توانید هویج‌ها را با موادی مانند شن نرم از هم جدا کنید. این کار سبب دیرتر خراب شدن آنها می‌شود. برای استقاده طولانی‌تر، هویج‌ها را شسته و در کیسه سوراخ‌دار در فریزر نگهداری کنید و تا ۲ یا ۳‌ماه از آنها استفاده کنید.


راه حلی برای جلوگیری از کپک زدن میوه جات و سبزیجات


جلوگیری از کپک زدن کاهو، کلم‌سفید، گل کلم و بروکلی


برای تازه نگه داشتن کاهوها تا چند هفته، آنها را داخل دستمال یا روزنامه بپیچید و در ظرفی دردار درون یخچال نگهداری کنید و هربار موقع استفاده چند برگ آن را جدا کنید و بشویید، فراموش نکنید کاهو را با چاقو قطعه‌قطعه نکنید چون سبب قهوه‌ای شدن سرهای کاهو می‌شود. سبزیجاتی مانند کلم‌سفید، گل کلم و بروکلی را هم مثل کاهو نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید  عروسک بافتنی-عروسک کلکی-گروه یازدهم

حتماً بخوانید:


جلوگیری از کپک زدن قارچ خوراکی


چنانچه می‌خواهید از قارچ‌هایتان در مدت زمان بیشتری استفاده کنید، می‌توانید آنها را شسته و پس از خشک شدن کامل در کیسه بریزید یا چند قطره آبلیمو به آنها اضافه و در فریزر نگهداری کنید. آبلیمو سبب می‌شود قارچ‌ها سیاه نشوند. چنانچه میخواهید طی یکی‌دو روز قارچ‌ها را استفاده کنید آنها را در پاکت کاغذی داخل یخچال نگهداری کنید.


دیدگاهتان را بنویسید