پیام سفر رییسی به آمریکای لاتین


به گزارش سایت طلا،جلیل رحیمی جهان آبادی درباره سفر آیت الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهور به کشورهای آمریکای لاتین گفت: این سفر از نظر سیاسی و اقتصادی اهمیت دارد؛ در بُعد سیاسی و امنیتی این سفر باید توجه داشت که تلاش بسیاری از کشورها برای ایجاد بلوک بندی و مقابله با نظم ظالمانه آمریکایی در حال انجام است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: حضور و پیوند ایران با کشورهای آمریکای لاتین که عمدتاً خط مقاومت و مقابله با توسعه طلبی و رفتارهای یکجانبه گرایانه آمریکا هستند به ایران کمک خواهدکرد که کشورهای آمریکای لاتین و سایر مناطق را با خود متحد نگه دارد و حمایتی برای سیاست‌های جمهوری اسلامی در منطقه و جهان باشد.

رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و نیکاراگوئه اظهار داشت: سفر رییس جمهور به کشورهای که دیدگاه مشترکی با ایران در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا دارند دارای اهمیت است و باید این روابط با همکاری کشورهای در حال توسعه به یک نظم چند قطبی مبتنی بر همکارهای منطقه ای منجر شود.

همکاری با آمریکای لاتین در حوزه انرژی

نماینده مردم تربت جام در مجلس بُعد اقتصادی سفر آیت الله رییسی به کشورهای آمریکای لاتین را مهم ارزیابی کرد و بیان داشت: ایران در منطقه آمریکای لاتین در حوزه های مختلف اعم از ساخت پتروشیمی، مراکز مربوط به تولیدات و ترکیبات نفتی از جمله در ونزوئلا همکاری داشته است و می تواند با تقویت تبادل کالا در حوزه همکاری های دارویی و ساخت مسکن توسط بخش خصوصی، تسهیل در کشتیرانی، صادرات و واردات موفق عمل کند.

بیشتر بخوانید  هشدار به خریداران ارز / قیمت دلار کاهشی می‌شود

رحیمی جهان‌آبادی افزود: ایران در زمینه اکتشافات معدنی تجربیات ارزشمندی دارد و می تواند این تجربیات را در اختیار کشورهای آمریکای لاتین قرار دهد همچنین صدور تکنولوژی و نیروی فنی، حوزه‌های مختلف گردشگری صادرات صنایع دستی و برخی محصولات کشاورزی از جمله ظرفیت های است که باید مورد توجه قرار گیرد.

ایران نگاه ارزشمندی به منطقه آمریکای لاتین دارد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس توسعه تعاملات ایران با کشورهای آمریکای لاتین را مهم ارزیابی کرد و گفت: کشورهای زیادی از جمله چین و ترکیه خواهان توسعه روابط خود در آمریکای لاتین هستند و ایران هم نگاه ارزشمندی به این منطقه دارد.

رحیم جهان آبادی، آمریکای لاتین و آفریقا را دو ظرفیت عظیم و ناشناخته برای بخش خصوصی و صادرات کالاهای ایران عنوان کرد و بیان داشت: باید پیوندهای عمیق تری با کشورهای مستقل برقرار کنیم و بتوانیم در نظام بین المللی فشارهای سلسله مراتبی و یک جانبه گرایی آمریکا را کاهش دهیم.

رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و نیکاراگوئه در مورد پیام این سفر گفت: آمریکا لاتین به حیاط خلوت ایالات متحده معروف است، حضور ایران به عنوان کشوری که از سوی آمریکا منزوی و تضعیف شده معرفی می شود پیام واضحی برای غرب دارد بدین معنی که دوره فشار، تحریم و منزوی کردن کشورهای مستقل به پایان رسیده است و نظم یکجانبه گرایی مبتنی با سلطه آمریکا در نظام بین الملل جایگاه و طرفداری ندارد و کشورهای در حال توسعه با کنار هم ایستادن و تبادل تجاری و اقتصادی و اشتراکات در تجربیات می توانند مشکلات خود را رفع کنند.

بیشتر بخوانید  قیمت دلار و یورو در بازارهای مختلف 11 مهرماه

دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی موفق عمل کرده است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی موفق عمل کرده است، گفت: در دولت دولت سیزدهم در کشورهای پیرامونی با تاجیکستان و ترکمنستان روابط رو به گسترش است و در کنار احیای روابط با عربستان، در حال رایزنی برای احیای روابط با مصر هستیم.

وی افزود: روابط ایران با بحرین و امارات نیز در این دولت مدیریت شد و می توان گفت که دولت آیت الله رییسی در حوزه سیاست خارجی رییسی موفق عمل کرده و این اقدامات برای منافع کشور و به لحاظ سیاسی و اقتصادی هم ارزشمند است.

به گزارش سایت طلا، آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» ۲۲ خرداد در راستای تعاملات بین‌المللی و به‌منظور تداوم سیاست تقویت روابط با کشورهای همسو و دوست و ارتقای سطح همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و علمی، به دعوت رسمی همتایان خود در صدر یک هیات عالی‌رتبه عازم آمریکای لاتین شد تا مهمان رهبران ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا باشد.

در سفر آیت‌الله رئیسی به منطقه آمریکای لاتین به منظور ارتقای سطح روابط و گسترش تعاملات، چندین سند همکاری در حوزه‌های مختلف بین مقامات ایرانی و این ۳ کشور به امضا می رسد که در این بین ۱۹ تفاهم نامه های همکاری در حوزه‌هایی همچون «ارتباطات و فناوری اطلاعات، انرژی، بیمه، حمل و نقل دریایی، آموزش عالی، کشاورزی، دارویی و پزشکی، تبادلات فرهنگی و همچنین توسعه همکاری‌های معدنی» بین تهران و کاراکاس به امضا رسید.


دیدگاهتان را بنویسید