پیام سفر رئیسی به چین



آنچه دیگران می خوانند:



به گفته Shamanevs، علاءالدین بروجردی، رئیس موقت کمیسیون امنیت ملی مجلس در یادداشتی که در اختیار این خبرگزاری قرار داد، ابعاد سفر اخیر آیت‌الله رئیسی به چین را تحلیل کرد.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

سفر اخیر رئیس جمهور به چین از دو زاویه قابل بررسی و تحلیل است. زاویه اول شرایط فعلی منطقه است. از سوی دیگر، آمریکا پس از نقض توافق علیه مقررات بین‌المللی در خروج از برجام و اعمال مجدد تحریم‌های ظالمانه علیه ایران، همراه با کشورهای اروپایی و متحدانشان که استقلال سیاسی ندارند و ملزم به اطاعت از آمریکا هستند. تحریم های گسترده ای علیه ایران اعمال کرد. آنها معتقد بودند که ما زیر بار تحریم ها نمی توانیم مقاومت کنیم و به ناچار تسلیم خواسته های آنها خواهیم شد. البته این ایده چندین بار امتحان شده و شکست خورده است و همچنان در این مسیر پر پیچ و خم قدم می گذارند.

از سوی دیگر باید جنگ روسیه و آمریکا و غرب را که از نظر جغرافیایی در اوکراین قرار دارد در نظر گرفت. واقعیت این است که جنگ آمریکا و ناتو علیه روسیه ادامه دارد. این حادثه نوعی اجبار است که با تصور تداوم حکومت تک قطبی آمریکا در جهان سعی در جلوگیری از ظهور قدرت های جدید دارد. روسیه در خط مقدم این جبهه قرار دارد. در حال حاضر شاهد تلاش‌های آمریکا و غرب برای اعمال فشار بر چین و ایران هستیم که بر محور قدرت‌های نوظهور در منطقه و جهان.

بیشتر بخوانید  ازدواج دارا حیایی مثل بمب صدا کرد

سفر به چین در شرایط فعلی مهم بود. چین کشوری است که سابقه تاریخی با ایران ندارد و روابط دو کشور در سال های پس از انقلاب رو به رشد و قابل توجه بوده است. سیاست راهبردی دو کشور که در یک سند 25 ساله متبلور شده است، تداوم و تقویت روابط گسترده است. انجام این سفر پیام مهمی برای آمریکا و غرب دارد که «ایران تسلیم تحریم ها نمی شود و راه برای تعامل و پیشرفت برای ما باز است». و آنها در واقع شرکت های خود را تحریم کردند و ما از ظرفیت چین در راستای منافع ملی خود نهایت استفاده را می کنیم.

لازم به ذکر است که رابطه ما با چین به دلیل رابطه بد با آمریکا و غرب نیست، بلکه تصمیم ما برای تقویت روابط با چین استراتژیک و بلندمدت است و دفتر مقام معظم رهبری نیز توجه ویژه ای به این سیاست دارند. دولت ها نیز باید از این سیاست پیروی کنند چرا که این سیاست هوشمندانه مبتنی بر منافع ملی ایران است.

حالا بیایید در مورد خود سفر صحبت کنیم. می توان گفت چینی ها سنگ تمام نگذاشتند و با توجه به حواشی سفر شی جین پینگ به عربستان سعی در جبران اشتباهات داشتند که در بیانیه مشترک رهبران ایران و چین و تاکید آنها بر ایران مشهود است. تمامیت ارضی در پایان سفر. دیدیم که چینی ها برخورد بسیار گرمی دارند و این بازدید در سطح دولت با استقبال رسمی انجام شد و آقای رئیسی با همه مسئولان عالی کشور دیدار کرد.

گفتگو با شرکت های بزرگ چینی یکی دیگر از موارد مهم است، زیرا این شرکت ها بخش عظیمی از ظرفیت اقتصادی چین را در اختیار دارند. در نتیجه مذاکرات و گفتگوهای پیش کمیته این سفر که با حضور آقای صفری به عنوان سرپرست وزارتخانه رسمی انجام شد، 20 تفاهم نامه در حوزه های مختلف به امضا رسید.

بیشتر بخوانید  فراخوان حضور فعالان اقتصادی در فرآیند ارزیابی همایش های روز ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان

ما از این پیشرفت مثبت روابط خود راضی هستیم و باید با جدیت آن را ادامه دهیم. عملیاتی شدن توافق باید مورد توجه قرار گیرد و دولت سازوکار ویژه ای مانند کمیته نظارت بر مصوبات سفر تشکیل دهد. در سفر رئیس جمهور چین به کشورمان که به دعوت رسمی آقای رئیسی انجام می شود، باید بتوانیم این مصوبات را اجرایی کنیم تا بتوانیم بخش قابل توجهی از این توافقات را اجرایی کنیم.

امروزه چین از نظر قدرت اقتصادی به سرعت جای آمریکا را می گیرد و می توان گفت از نظر فناوری های روز جهانی همه امکانات آمریکا و اروپا در چین محقق شده است. به عنوان مثال هواپیماهای ایرباس در شانگهای و سایر برندهای جهانی در این کشور تولید می شوند. چینی‌ها سال‌هاست که تکنولوژی دنیا را در اختیار گرفته‌اند و در برخی مناطق دنیا از آمریکا و غرب جلوتر هستند، مسائلی مانند هوش مصنوعی، قطارهای سریع‌السیر و سفر به مریخ که روس‌ها هنوز به آن نرسیده‌اند.

چین ظرفیت عظیمی دارد و ما می توانیم از آن استفاده کنیم. ما باید از فرصت استفاده کنیم و عملا نشان دهیم که چین بهترین گزینه در سیاست خارجی ماست. گاهی اوقات در داخل کشور کسانی هستند که فکر می کنند باید با غرب رابطه داشته باشد، ما هیچ مخالفتی نداریم، اما آزمایش افراد آزمایش شده اشتباه است. این اشتباه چند بار باید تکرار شود؟ شاهدیم که در موارد اخیر آمریکا رسماً اعلام کرده که سیاست براندازی جمهوری اسلامی را دنبال می کند و اروپایی ها نیز از این موضوع پیروی کرده اند. در دولت قبل شاهد ورود شرکت های بزرگ نفتی مانند توتال به کشور بودیم اما وقتی ترامپ بازی را به هم زد، ایران را ترک کردند.

بیشتر بخوانید  اگه نابغه‌ای زیر یک دقیقه این معمای سخت ریاضی رو حل کن!

آمریکایی ها به شدت “سینوفوبیا” و “ضد چین” را کانالیزه می کنند و برخی در داخل فریب آن را می خورند. ملت محتاط ما توجه داشته باشد که آمریکایی ها سعی می کنند دو ظرفیت شرق و غرب آسیا را با هم ادغام نکنند. همچنین اخیرا و در این سفر تمایل چین برای عضویت ایران در گروه بریکس مطرح شد. عضویت ما در این مجموعه ضروری و مفید خواهد بود. چون نیمی از جمعیت جهان و ظرفیت های اقتصادی خوبی وجود دارد. تصمیم سیاست خارجی ما شرکت در این مجموعه است. همانطور که به عضویت سازمان همکاری شانگهای درآمدیم و مراحل قانونی آن را طی کردیم.

در نهایت باید به این نکته اشاره کرد که در چند ماه اخیر آمریکایی ها می گویند برجام جایی ندارد و درصدد نابودی آن هستند و برخی از روسای جمهور اروپایی نیز با ضدانقلاب دیدار کرده اند، اما ما این را می بینیم. هر زمان که به چین نزدیک می شوند و قصد توسعه روابط با آن را دارند، آمریکایی ها از هر وسیله ای برای نزدیک شدن به ما استفاده می کنند. با این حال ما باید از هر فرصتی برای منافع ملی خود استفاده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید