حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی، درباره شرایط فضای مجازی و تصمیم به ادامه فیلترینگ گفت: در این سال ها لازم بود جایگزین های مناسب برای پلتفرم های خارجی طراحی و ایجاد و در دسترس قرار گیرد. به مردم. متاسفانه این اقدام صورت نگرفت و باید متاسف باشیم که هنوز پیام رسان داخلی خوب و کاملی نداریم.
وی تصریح کرد: هر یک از پیام رسان های داخلی موجود هنگام نصب بر روی تلفن همراه دچار مشکل در استفاده و نقص فنی در قسمت های مختلف می شود. بنابراین جایگزین مناسبی برای پلتفرم ها و نرم افزارهای خارجی هنوز در دسترس نیست.
حاجی دلیگانی گفت: در دولت قبل طراحی چنین پلتفرم ها و نرم افزارهایی در دستور کار و اولویت قرار نداشت به همین دلیل کاری برای آن انجام نشد. به نظر می رسد دولت فعلی تصمیم دارد این موضوع را برای ساخت و ایجاد پیام رسان های داخلی در اولویت قرار دهد اما هنوز سرمایه گذاری نشده است.
یکی از اعضای هیئت رئیسه شورای اسلامی تاکید کرد: گذر از بسترهای خارجی به بسترهای داخلی باید به گونه ای انجام شود که پیام رسان های داخلی الگوی کامل و جامع برای مردم باشند و به نیازها و نیازهای مختلف اعم از اداری، تجاری پاسخ دهند. و کار آکادمیک و نیازهای جامعه در جامعه مورد استقبال قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر چندین نمونه پیام رسان داخلی وجود دارد که هیچ کدام از جامعیت لازم برخوردار نیستند و خدمات کاملی ارائه نمی دهند، قطعا چنین وضعیتی ثمربخش نخواهد بود زیرا نیازمند بستری کامل و جامع برای تبادل غیررسمی هستیم.
حاجی دلیگانی در پاسخ به این سوال که فیلترینگ پیام رسان ها و پلتفرم های خارجی قبل از ارائه نمونه کامل داخلی اقدامی قهری نخواهد بود؟ وی بیان کرد: این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد، اما باید اذعان کنیم که برخی از پلتفرم های خارجی اخیراً تحرکات و آثار فاجعه باری داشته اند، بنابراین باید فعالیت روی آنها کنترل شود، از سوی دیگر ممکن است پیام رسان های خارجی دوباره در دسترس قرار گیرند. مراحل انتقال به حل مثال های داخلی