به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در روزهای اخیر به ظرفیت بخش های ویروس کرونا در برخی بیمارستان ها از جمله بیمارستان امام خمینی (ره) رسیده است.
کرونا پس از چند ماه نزول دوباره ظاهر شد. این بار با زیر رشته BA5. زیرسویه ای که به گفته کارشناسان قدرت انتقال بسیار بالایی دارد و حدود 40 درصد ویروس در گردش از این نوع است.
2 هفته از روزی می گذرد که وزیر بهداشت درباره لغو اجباری ماسک در اماکن باز گفت؛ حدود شش ماه از زمانی که ایرانی ها در اوج واکسیناسیون بودند. اکنون کووید-19 با یک زیرسویه جدید به سرعت در حال گسترش است.
برخی از بیمارستانها بخشهای کرونا و بخشهای مراقبت ویژه کرونا را دوباره راهاندازی کردهاند. در برخی بیمارستان های پایتخت اما بخش ها پر است.
پرکردن کرونای بخش بیمارستان
یکی از کارکنان بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان فیروزگر تهران میگوید: ماهها بود که بخش مراقبتهای ویژه مجزا برای ویروس کرونا نداشتیم. اما از هفته گذشته بخش جداگانه ای را برای بیماران کرونا در ICU راه اندازی کرده ایم.
می گوید همه تخت های این بند مجزا پر است. البته کسانی که در اینجا بستری هستند اغلب یک بیماری زمینه ای دارند.
وضعیت بیمارستان مسیح دنشواری چندان مساعد نیست. یکی از کارکنان بخش ویروس کرونا این بیمارستان می گوید: تا هفته گذشته حدود 20 بیمار مبتلا به ویروس کرونا داشتیم و در حال حاضر روزانه 100 بیمار داریم.
وی می گوید: در هفته گذشته چندین بار ظرفیت پذیرش بیماران در بخش ویروس کرونا را نداشتیم. بیماران را به بیمارستانهای امام خمینی، امام حسین و شهید تجریش فرستادیم.
یکی از کارکنان بخش مراقبتهای ویژه بیماران کرونایی این بیمارستان میگوید تختهای این بخش نیز پر است.
با توجه به پر بودن بخش ویروس کرونا در بیمارستان امام خمینی(ره)، بیماران به صورت موقت در این مجتمع بستری می شوند.
بستری شدن بیماران مبتلا به ویروس کرونا در آپارتمان
اما مجری بیمارستان امام خمینی می گوید: بخش کرونا و بخش مراقبت های ویژه بیماران مبتلا به کرونا پر است. فعلا در بال ویژه بیماران کرونایی تا خالی شدن تختها تا چند روز آینده، بیماران جدید پذیرش میکنیم.
سالن با هشت اسکله که برخی از آنها پر است. البته بیماران قبل از باندینگ مرحله دوم را طی می کنند. همچنین در نزدیکی اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بخشی به نام کلینیک کرونا به این بیماران اختصاص دارد. چندین بیمار مبتلا به کووید-19 نیز در اینجا بستری شدند. البته اینجا هنوز تخت خالی است.
در کلینیک کرونا بیمارستان امام خمینی تعدادی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا در اینجا بستری شده اند.
مرگ و میر ناشی از کرونا به 60 نفر در روز می رسد
حسین کرمانپور، رئیس اورژانس بیمارستان سینا در گفتگو با تجارت نیوز گفت: در صورت ادامه این روند به احتمال زیاد تا 30 مرداد ماه اوج موج هفتم را خواهیم داشت. از اواخر مرداد این روند کاهش می یابد.»
کرمانپور میگوید: با افزایش چند برابری مبتلایان در هفته گذشته، احتمال میرود مرگ و میر ناشی از کرونا نیز به همین میزان باشد. اگر این روند ادامه پیدا کند، مرگ و میر به 50 یا 60 نفر در روز می رسد.
افزایش تعداد 100 نفر در روز در بخش مراقبت های ویژه
رئیس اورژانس بیمارستان سینا میگوید: با توجه به رفتار ویروسها تا کنون در موجهای قبلی، احتمالاً حدود ۴۰ روز است که با اوجگیری و کاهش این ویروس روبرو هستیم.
او میگوید: «در اوج شیوع دلتا، پذیرش در ICU به حدود چهار هزار نفر در روز میرسید. با واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی توسط افراد، اکنون به 300 نفر در روز رسیده است. البته در یک هفته گذشته تعداد بستری های روزانه در بخش مراقبت های ویژه در کشور 100 نفر افزایش یافته است.
کرمانپور ادامه می دهد: این شاخص با مرگ و میر رابطه مستقیم دارد. زیرا بخش مراقبت های ویژه به این معناست که بیمار به بیشترین امکانات درمانی نیاز دارد و باید تلاش کنیم تا آنها را برگردانیم. اما تلاش ها برای بسیاری از بیماران جواب نمی دهد.”
کاهش مصونیت ایرانیان در برابر کووید-19
سویه های BA4 و BA5 بیشتر عفونی هستند تا بیماری زا. کرمانپور همچنین می گوید: اگر مردم دوز یادآوری مصرف کنند و ماسک بزنند، شاهد بازگشت موج های قبلی کووید 19 نخواهیم بود. او توصیه می کند که افراد حتی قبل از گذشت شش ماه از آخرین دوز واکسن، دوز تقویت کننده دریافت کنند.
بر اساس آمار وزارت بهداشت، بیش از 6.6 میلیون نفر دوز دوم واکسن کرونا را دریافت نکردند. با احتساب کسانی که دوز دوم واکسن را دریافت نکردند، بیش از 36 میلیون نفر دوز سوم واکسن را دریافت نکردند.
کرمانپور می گوید: استقبال از دوز اول و دوم در کشور بسیار خوب بوده است. مهم است که ایمنی واکسن حداکثر شش ماه باشد. به همین دلیل است که باید دوز یادآوری واکسن را دریافت کنید.”
وی ادامه می دهد: متأسفانه اکنون در شرایط آسیب زا هستیم. ما در دی و بهمن سال گذشته در اوج واکسیناسیون بودیم. اگر پنج یا شش ماه برای ظرفیت ایمنی واکسن حساب کنیم، اکنون در مرحله کاهش مصونیت ایرانیان در برابر کووید 19 هستیم. اگر برای واکسیناسیون دیر کنیم، ممکن است آسیب جدی ببینیم. به طور کلی فعالیت این ویروس در ایران و سایر کشورها نشان می دهد که نمی توان به فروکش آن اعتماد کرد. شاید آنها بروند و با یک فشار جدید برگردند.”
اکنون بیم آن می رود که با بی اهمیت دانستن این ویروس، بار دیگر وضعیت امواج قبلی کرونا تکرار شود. روزهایی که بیماران ساعت ها برای تخت خالی بیمارستان صف می کشیدند.